1 Deljenj 809 Ogledov

Apple testira samovozeča vozila

17. August, 2017 21:07
1 Deljeno 809 Ogledov

Ameriški tehnološki velikan Apple je prejel dovoljenje za testiranje samovozečih vozil v ameriški zvezni državi Kalifornija. To je pokazal osvežen seznam podjetij z dovoljenjem, ki so ga v petek objavili državni organi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Načrti proizvajalca priljubljenih pametnih telefonov Iphone in računalnikov Mac v zvezi z avtonomnimi vozili so javnosti le malo poznani. Lani je Apple ameriški vladi sicer poslal pismo s prošnjo, naj olajša razvoj samovozečih avtomobilov, v njem pa razkril, da tudi sam močno vlaga v to tehnologijo.

Tehnološki gigant iz Kalifornije naj bi se sicer osredotočal na programsko opremo, medtem ko bi vozila izdelovali njegovi partnerji. Vsekakor pa mora tudi programsko opremo testirati v praksi.

Samovozeča vozila veljajo za prihodnost avtomobilskega sektorja, prvi modeli pa naj bi bili v proizvodnjo poslani okoli leta 2020.

V razvoj avtonomnih vozil med drugim vlagajo avtomobilski proizvajalci General Motors, Ford, Nissan, Mercedes-Benz in Toyota, ter druga tehnološka podjetja, kot sta Uber ter Alphabet.

STA

Več iz te kategorije