0 Deljenj 27 Ogledov

Sušenje perila v stanovanju povzroča glavobole, probleme z dihanjem in alergijske reakcije!

8. oktober, 2017 16:00
27 Ogledov

Sušenje perila v zaprtem prostoru pozimi dvigne nivo vlage za več kot 30 procentov.

To je nevarno za zdravje stanovalcev, ki vdihujejo ta zrak, poln kemikalij iz detergentov in mehčalcev. Po nekih raziskavah se v zraku lahko najdejo tudi kancerogene kemikalije. Poleg tega pa lahko pri nekaterih ta zrak povzroča glavobole in probleme z dihanjem, kar posebej občutijo astmatiki.

Kadar perilo sušite na radiatorju, ovirate tudi pretok toplote po stanovanju. Se pravi, zmanjša se učinkovitost radiatorjev, kar na koncu pomeni povečanje gretja in večji računi.

Vlaga, ki izhlapeva v zrak, naredi okolico hladnejšo. Kljub temu, da je na termostatu enaka temperatura, je v stanovanju bolj hladno.

Občutljiva obleka, ki jo položite mokro na radiatorje, se lahko uniči, saj se elastan v njej »žge«.

Sušilec za perilo je odlična ideja, če so omogočene finančne in prostorske možnosti. Vsak, ki suši perilo v sušilnem stroju, pravi, da je potem perilo mehko in ga ni potrebno likati, saj se ne suši na zraku.

Perilo je idealno sušiti na svežem zraku, tudi če je zunaj minus. Seveda bo prvo malce zmrznilo, ampak se bo postopoma posušilo, le ne smete ga v takem stanju zlagati.

Prednost sušenja na odprtem pa je tudi, da se perilo ne bo navzelo raznih vonjev iz stanovanja, recimo cigaret ali kuhanja.

Mogoče vas bo zanimalo

Pranje iranskega denarja v NLB! Napačna računica Roka Praprotnika
News
1 Ogledov
News
1 Ogledov

Pranje iranskega denarja v NLB! Napačna računica Roka Praprotnika

Simon Ursicev - 17. oktober, 2017 11:12

PRANJE IRANSKEGA DENARJA V NLB SE SELI TUDI NA EVROPSKI PARKET, NERVOZA V BANKI IN V PREDSEDNIŠKIH DVORIH. LJUBLJANA . Te dni je spletni portal Euroactiv, ki…

VIDEO: Oboževal ga je cel Balkan, po tragični smrti nima niti nagrobne plošče
Rumeno
5 Ogledov
Rumeno
5 Ogledov

VIDEO: Oboževal ga je cel Balkan, po tragični smrti nima niti nagrobne plošče

Simon Ursicev - 17. oktober, 2017 10:22

Mineva natanko deset let, odkar je prometna nesreča na hrvaški avtocesti terjala življenje mladega Tošeta Proeskega, obetavnega makedonskega pevca, ki si je utiral pot na mednarodno glasbeno sceno. Glasbenik…

Priletel v stanovanjsko hiši, umrl na kraju nesreče
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

Priletel v stanovanjsko hiši, umrl na kraju nesreče

Simon Ursicev - 17. oktober, 2017 9:25

ŠMARJE PRI JELŠAH - V prometni nesreči v Grličah v Občini Šmarje pri Jelšah je včeraj okoli 16.30 umrl 55-letni motorist. Moški naj bi prehiteval tovorno vozilo…

Več iz te kategorije