0 Deljenj 67 Ogledov

Sušenje perila v stanovanju povzroča glavobole, probleme z dihanjem in alergijske reakcije!

8. oktober, 2017 16:00
67 Ogledov

Sušenje perila v zaprtem prostoru pozimi dvigne nivo vlage za več kot 30 procentov.

To je nevarno za zdravje stanovalcev, ki vdihujejo ta zrak, poln kemikalij iz detergentov in mehčalcev. Po nekih raziskavah se v zraku lahko najdejo tudi kancerogene kemikalije. Poleg tega pa lahko pri nekaterih ta zrak povzroča glavobole in probleme z dihanjem, kar posebej občutijo astmatiki.

Kadar perilo sušite na radiatorju, ovirate tudi pretok toplote po stanovanju. Se pravi, zmanjša se učinkovitost radiatorjev, kar na koncu pomeni povečanje gretja in večji računi.

Vlaga, ki izhlapeva v zrak, naredi okolico hladnejšo. Kljub temu, da je na termostatu enaka temperatura, je v stanovanju bolj hladno.

Občutljiva obleka, ki jo položite mokro na radiatorje, se lahko uniči, saj se elastan v njej »žge«.

Sušilec za perilo je odlična ideja, če so omogočene finančne in prostorske možnosti. Vsak, ki suši perilo v sušilnem stroju, pravi, da je potem perilo mehko in ga ni potrebno likati, saj se ne suši na zraku.

Perilo je idealno sušiti na svežem zraku, tudi če je zunaj minus. Seveda bo prvo malce zmrznilo, ampak se bo postopoma posušilo, le ne smete ga v takem stanju zlagati.

Prednost sušenja na odprtem pa je tudi, da se perilo ne bo navzelo raznih vonjev iz stanovanja, recimo cigaret ali kuhanja.

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO: POŽAR V DOMU STAREJŠIH OBČANOV ČRNOMELJ Nastradalo 21 oskrbovancev
Črno
3 Ogledov
Črno
3 Ogledov

FOTO: POŽAR V DOMU STAREJŠIH OBČANOV ČRNOMELJ Nastradalo 21 oskrbovancev

User One - 18. december, 2017 7:13

ČRNOMELJ - V domu starejših v Črnomlju si bodo strokovnjaki danes ogledali v včerajšnjem požaru poškodovani trakt v drugem nadstropju te zgradbe. Omenjeni trakt naj bi bil…

To je moja frizura
Lifestyle
8 Ogledov
Lifestyle
8 Ogledov

To je moja frizura

skandal1 - 17. december, 2017 20:20

O, David, David! Morda sem bila (zmotno) prepričana, da sem te v teh poletnih mesecih morda celo spoznala. Res, nekega večera, ko si se v svoji pripovedi…

10 stvari, ki jih poznate le, če imate ljubezensko afero
Lifestyle
6 Ogledov
Lifestyle
6 Ogledov

10 stvari, ki jih poznate le, če imate ljubezensko afero

User One - 17. december, 2017 19:50

Skoki čez plot so pogostejši, kot si mislite. Uspešna so zlasti obdobja decembrskih zabav, kjer alkohol teče v potokih, padejo zavore in se sramežljivi pomenljivi pogledi s…

Več iz te kategorije