0 Deljenj 107 Ogledov

Sušenje perila v stanovanju povzroča glavobole, probleme z dihanjem in alergijske reakcije!

8. oktober, 2017 16:00
107 Ogledov

Sušenje perila v zaprtem prostoru pozimi dvigne nivo vlage za več kot 30 procentov.

To je nevarno za zdravje stanovalcev, ki vdihujejo ta zrak, poln kemikalij iz detergentov in mehčalcev. Po nekih raziskavah se v zraku lahko najdejo tudi kancerogene kemikalije. Poleg tega pa lahko pri nekaterih ta zrak povzroča glavobole in probleme z dihanjem, kar posebej občutijo astmatiki.

Kadar perilo sušite na radiatorju, ovirate tudi pretok toplote po stanovanju. Se pravi, zmanjša se učinkovitost radiatorjev, kar na koncu pomeni povečanje gretja in večji računi.

Vlaga, ki izhlapeva v zrak, naredi okolico hladnejšo. Kljub temu, da je na termostatu enaka temperatura, je v stanovanju bolj hladno.

Občutljiva obleka, ki jo položite mokro na radiatorje, se lahko uniči, saj se elastan v njej »žge«.

Sušilec za perilo je odlična ideja, če so omogočene finančne in prostorske možnosti. Vsak, ki suši perilo v sušilnem stroju, pravi, da je potem perilo mehko in ga ni potrebno likati, saj se ne suši na zraku.

Perilo je idealno sušiti na svežem zraku, tudi če je zunaj minus. Seveda bo prvo malce zmrznilo, ampak se bo postopoma posušilo, le ne smete ga v takem stanju zlagati.

Prednost sušenja na odprtem pa je tudi, da se perilo ne bo navzelo raznih vonjev iz stanovanja, recimo cigaret ali kuhanja.

Mogoče vas bo zanimalo

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas
Nasveti
4 Ogledov
Nasveti
4 Ogledov

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 9:00

Škandalova bralka Karmen je našemu svetovalcu poslala naslednje vprašanje: »Pri delodajalcu sem zaposlena že tri leta. Za vsako od teh treh let sem dobila v podpis pogodbo…

Jožice Svete in njeni Primorci
Rumeno
4 Ogledov
Rumeno
4 Ogledov

Jožice Svete in njeni Primorci

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 8:00

Nekdanja pevka pri Ansamblu bratov Avsenik je ustanovila svoj ansambel, ki se imenuje po njej Jožica Svete, ki je v Ansamblu bratov Avsenik zagotovo pustila neizbrisen pečat,…

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma
Top Novica
5 Ogledov
Top Novica
5 Ogledov

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 6:30

Kadar ne stavka, prvi sindikalist javnega sektorja Branimir Štrukelj, sicer politik stranke Levica, ki mu ploska slovenska prosveta, kupuje nepremičnine. Po razkritjih, da je 200 tisoč evrov…

Več iz te kategorije