0 Deljenj 1351 Ogledov
iStock

Ste vedeli, da je v posteljnini največ umazanije?

19. April, 2018 19:00
1351 Ogledov

Ko gre za higieno, pomeni, da nihče noče imeti neprijetnega vonja ali slabega zadaha. Ljudje se vsak dan prhajo, si umivajo zobe, uporabljajo dezodorante in si izpirajo usta. Kaj pa se dogaja med neaktivnimi nočnimi urami?

Ste se kdaj vprašali, kakšna je higiena vaše postelje? Kako pogosto perete posteljnino in rjuhe? Obstajajo precej prepričljivi razlogi, zaradi katerih boste vsaj enkrat na teden zamenjali posteljnino.

Koža

Če verjamete ali ne, ljudem vsako uro odpade 600 tisoč delcev kože. Se pravi, če to pomnožite s številom ur, ki jih je priporočljivo preživeti v postelji, je to 4.800.000 delčkov odmrle kože.

V primeru, da posteljo delite s partnerjem, pomnožite to z dva.

Molji v postelji

Razmislite … Odmrla koža, ki je odpadla z vašega telesa, je ostala v postelji. Verjemite, da se z njo hranijo mikroskopsko majhne živalice.

Sol

Ali ste kdaj opazili, da vaš pes liže posteljnino in vam ni bilo jasno, zakaj? Psi imajo radi slane okuse. Znoj zadržuje esencialne soli, ki jih psi obožujejo. Med spanjem se človeško telo poti, tudi če sami ne opazite in sol ostane na posteljnini, kjer spite.

Znoj

Normalno je, da se med posteljnina prepoji z znojem. Kakšna je rešitev? Redna menjava in pranje posteljnine, tako boste uničili molje, odstranili odmrlo kožo, sol, znoj in neprijetne vonjave, navaja stil.kurir.rs.

Več iz te kategorije