0 Deljenj 1325 Ogledov

ŠOKANTNO ODKRITJE, SIMPTOME LAHKO VIDITE NA LASTNIH ROKAH! Če so vaši prsti videti tako, se boste ponovno okužili

31. March, 2022 18:00
1325 Ogledov
Unplash

Nedavne raziskave so pokazale, da lahko dolžina prsta napove, kako resno boste zboleli za koronavirusom. Znanstveniki so odkrili, da je dovolj, da pogledate v vašo roko in tako vidite, koliko tveganja imate.

Znano je dejstvo, da je dolžina prstov lahko znak, kolikšnem testosteronu ste bili izpostavljeni v maternici. Študije so to razmerje povezale tudi s številnimi drugimi lastnostmi, od velikosti penisa do osebnostnih lastnosti in preferenc hrane.

V kolikšni meri je to lahko povezano s tveganjem za koronavirus?

Ker je bilo dokazano, da zaradi covida umre večji odstotek moških kot žensk, so znanstveniki želeli raziskati povezavo. Raziskovalci pod vodstvom univerze Swansea so primerjali prste 54 ljudi, ki so bili hospitalizirani zaradi krone, s 100 zdravimi ljudmi, ki nikoli niso imeli virusa.

Držite razdaljo in nosite masko. Spoštovanje ukrepov in cepljenja sta v teh časih edini način za preprečevanje širjenja epidemije!

Izmerjena so bila razmerja števk – to je razlika v dolžini med 2. (kazalec), 3. (srednji prst), 4. (prstanec) in 5. (mezinec). Bolniki s kratkimi ali majhnimi prsti v primerjavi z drugimi ponavadi doživijo hude simptome virusa ali se ponovno okužijo. Tisti z največjo razliko v dolžini med mezincem in drugimi prsti so običajno bolj ogroženi. »To lahko pojasni, zakaj so starejši moški najbolj ranljiva skupina. Naše ugotovitve kažejo, da okužba povezana z nizkimi ravnmi testosterona in verjetno visokim estrogenom pri moških in ženskah. To je pomembna ugotovitev, saj če bi bilo mogoče natančneje ugotoviti, kdo je bolj nagnjen k resnejši klinični sliki, bi to pomagalo pri ciljnem cepljenju,« je za tuje medije dejal profesor John Manning.

 

Več iz te kategorije