0 Deljenj 2318 Ogledov
iStock

Sobne rastline za pomoč pri nespečnosti

11. May, 2018 14:15
2318 Ogledov

Sobne rastline lahko izboljšajo vaše življenje in zdravje. Nekatere rastline so znane po pomirjevalnem učinku in razstrupljanju telesa, posameznika pa lahko tudi uspavajo. Če imate probleme z nespečnostjo, vam bo teh pet rastlin zagotovo pomagalo.

1. Aloe vera

Zdravilnost aloe vere je večini poznana, iz nje pa izdelujejo tudi najrazličnejše pripravke za nego kože. Gre za zelo posebno rastlino, ki ponoči nevtralizira ogljikov dioksid, zato jo je dobro imeti v spalnici. Poleg tega pa ima pozitivne učinke na imuniteto posameznika.

2. Benjamin – ficus benjamina

Številka ena v svetu rastlin, ki prečiščujejo zrak. Benjamin odstrani kar 70 odstotkov benzena, amoniaka in toluena ter drugih nečistoč iz zraka, ki prihajajo iz sintetičnih materialov. Prav ta fikus bo izboljšal tudi spanec ljudi, ki spijo v sobi, kjer se nahaja, hkrati pa bo lepo okrasil ves prostor.

3. Areka palma – dypsis lutescens

Ta rastlina čisti zrak, odstranjuje toksine in ogljikov dioksid. Poleg naštetega je tudi dober vlažilec zraka. Zaradi tega je zelo zaželena v zimskem času, saj suh zrak, ki ga povzroča ogrevanje, otežuje spanec.

4. Taščin jezik – Sansevieria trifasciata

Dober je za dihalni sistem in telesno imunost. Zmanjšuje glavobole in znižuje krvni tlak. Tako kot aloe vera, tudi taščin jezik nevtralizira količino ogljikovega dioksida v sobi v nočnem času. Zagotovo si boste s to rastlino v bližini svoje spalnice veliko bolje odpočili.

5. Praprot – Nephrolepis cordifolia

Hišna praprot je polna eteričnih olj, flavonidov in drugih koristnih snovi, ki pomirjajo živčni sistem. Nefrolepis vam pomaga obvladovati učinke stresa in posledično zagotavlja lažje spanje.

Več iz te kategorije