0 Deljenj 1195 Ogledov
iStock

Seznam najbolj nezaželenih daril.

26. December, 2017 23:15
1195 Ogledov

Podarjenemu konju se sicer ne gleda v zobe, vendar pa so nekatera darila resnično izraz nepozornosti in nepremišljenosti darovalca. Avstralci so ob božičnih praznikih sestavili seznam najmanj zaželenih daril in odkrili, da je njihovim prejemnikom v resnici prav malo mar, da so dobili nekaj, česar resnično ne potrebujejo. V dobi spletnih trgovin bodo vsa takšna darila kratko malo prodali.

Najbrž se vsi prav dobro zavedamo, da bistvo božičnih praznikov niso darila, ampak preživljanje kakovostnega časa z ljudmi, ki so nam resnično blizu. Zato ni treba, da je obdarovanje, ki je vsekakor del te tradicije, pretirano bogato. Zadostuje malenkost, pozornost, ki bo obdarovanemu dala vedeti, da ste si vzeli čas zanj in koliko vam pomeni. Kljub temu pa popolnoma zgrešeno darilo sporoča prav nasprotno. Obdarovanca sploh ne poznate, torej vam ne pomeni prav veliko in ste mu darilo izročili predvsem zaradi družbene norme obdarovanja.

Seznam neželenih daril

Glede na rezultate avstralske ankete bo kar tri milijone nehvaležnih Avstralcev unovčilo darila, ki jih ne marajo. In katera so to?

  • Zalivalni sistem za nekoga, ki živi v stanovanju
  • Pripomočki za žar za nekoga, ki nima žara
  • Pasja hrana za lastnika mačke
  • Zvezek s koledarjem za preteklo leto
  • Kozmetika z vonjem po ingverju za nekoga, ki je alergičen na ingver
  • Sol za kopanje za nekoga brez kopalne kadi
  • Lonček z napačno zapisanim imenom obdarovanca
  • Ista knjiga od iste osebe, ki vam je to podarila že lani

Mali oglasi cvetijo

Predstavnica podjetja za male oglase Gumtree, Kirsty Dunn, je ob tem povedala: »Neželena božična darila niso tako slaba reč. Brez težav jih lahko prodate s pomočjo spleta in tako pridete do nekaj dodatnega denarja, ki ga boste zapravili po lastnih željah, ali pa vam bo po praznikih pomagal prilesti nazaj na zeleno vejo.  Po praznikih beležimo porast objav, zato je to priložnost za ljudi, da si kupijo nekaj, kar so si v resnici želeli za božič.«

Ne glede na zapis v zgornjih odstavkih pa Avstralci presenečeno ugotavljajo, da najpogosteje napačna darila prinesejo bližnji prijatelji in starši. Sicer naj bi si ena od štirih Avstralk želela nakit, a ga niso dobile, mladi pa želijo tehnološka darila, kot so pametni telefoni, ure ali tablice.

 

Več iz te kategorije