0 Deljenj 992 Ogledov
iStock

Po močnem orgazmu je mladenič ostal brez vida

23. November, 2017 22:00
992 Ogledov

Nek devetindvajsetletnik je zaradi divjega seksa in močnega orgazma izgubil vid. Intenzivni seksualni odnos lahko privede do izgube spomina, kadar se zaradi napetosti v mišicah in zadržanju diha začasno ustavi pretok krvi v možgane.

Po seksu slep v bolnico

29-letnega moškega iz Velike Britanije so zaradi močnega orgazma, ki je sledil očitno precej divjemu seksu, morali z rešilcem odpeljati v bolnišnico, saj je oslepel na eno oko.

Zdravniki so ugotovili, da gre za manever, poimenovan po italijanskem zdravniku Antoniu Marii Valsalvi, ki ga sicer najbolj poznate pri izenačevanju pritiska med potapljanjem ali pri poletu z letalom. Svoje izkušnje s tem primerom so zdravniki objavili na portalu British Medical Journal, kjer so priznali, da diagnoza na začetku ni bila najbolj jasna. Moškega so poslali domov in mu naročili, naj pride tri dni pozneje na pregled. Takrat so mu tudi zastavili neposredna vprašanja o njegovih spolnih aktivnostih.

Ne bo mu hudega

Priznal je, da je imel večer pred pojavom simptomov dokaj divji odnos, kar je vodilo do diagnoze Valsalva retinopatija. Možakar je očitno pri orgazmu tako močno napel trebušne mišice in ob tem zadrževal dih, da se je ustvaril dovolj močan pritisk, ob katerem je v očesu počila žila. Na srečo se tovrstna poškodba sčasoma pozdravi sama od sebe in najverjetneje ne bo imel trajnih posledic. Sicer hematologi pravijo, da lahko zaradi enakega principa pride tudi do izgube spomina. Ob pritisku namreč pride do začasne prekinitve dotoka krvi v možgane, kar se po pisanju Daily Maila zgodi pri enem človeku od 10.000.

Več iz te kategorije