0 Deljenj 2954 Ogledov

David se utaplja v alkoholu in je v resnih težavah. Mojca mu nastavi ogledalo … (samo za 18+)

6. June, 2018 22:00
2954 Ogledov

David, 31

KONEC

MINILA STA ŽE DVA TEDNA, ODKAR SEM SAM. PO SPODLETELI NOČI, KO NISEM ZMOGEL, SEM POVSEM OBUPAL NAD ŽIVLJENJEM. STANOVANJE JE PRAZNO, TUDI HLADILNIK. TE DNI IN PUSTE NOČI SEM SE LOTIL ŠE BARA Z ZAVIDANJA VREDNO ZBIRKO DARILNIH ŽGANIH PIJAČ.

Najprej sem odprl viski, ki mi ga je podarila ob najini obletnici. Takrat sem ji obljubil, da ga bova odprla ob poroki. Še ena požrta obljuba, a viski je zlahka, najprej po malih in nato v vse večjih požirkih, zdrsel po mojem grlu. Enako lahko, kot so iz mojih ust prihajale obljube. O poroki, otrocih … V to sem res iskreno verjel. Prisežem. A vsakič, ko sem bil s kakšno iz mojega telefonskega imenika – ali pa tudi ne –, sem si dejal, da je tudi zato še vredno malo počakati. Danes vem, da sem prevečkrat mislil z glavo spodaj. In z njo »trdotrupno« rinil povsod, kamor sem se lahko vrinil.

Ne spomnim se, kaj se je dogajalo z mano po tej popiti steklenici, naslednje jutro ni bilo ne prijetno ne dišeče.

NA LOV!

Naslednji večer sem sklenil, da tako ne gre več. Da bi potrdil svojo odločitev, sem samo za hrabrost zvrnil kozarček ali dva iz na novo odprte steklenice. Nato sem odšel na lov, odločen, da ne bom več sam. Vsaj zjutraj ne.

Tudi za šankom sem takoj naročil enega za hrabrost. Pomagalo je, svet okoli mene je bil takoj prijaznejši. Po dolgem času sem zmogel, da sem se nasmehnil mimoidočim mladim damam. Vendar niso opazile mojega nasmeha, ki je doslej vedno deloval. Zato sem naročil še enega – za lepši nasmeh. Tudi ta kozarček ni imel takojšnjega učinka, zato sem samo pomignil in pred mano je bil že nov. Čez nekaj časa se je vzdušje spremenilo in plesišče se je napolnilo, najprej z manjšimi skupinami deklet in nekaj nerodnih parov. Glasba me je povsem prevzela in krenil sem v napad, z mojim najmočnejšim orodjem – plesom. Lahkih gibov in v ritmu vse glasnejše glasbe sem se prizibal na plesišče, obsijano z raznobarvnimi lučmi. Zavrtel sem prvo, jo v smehu izpustil, pograbil drugo, se kmalu zatem posvetil že tretji … Ja, vedno sem bil kralj na plesišču!

FINALE

Nazadnje sem zaplesal z najlepšo žensko, kar sem jih videl v svojem življenju. Njeni dolgi lasje, prijeten vonj in širok nasmeh so me povsem prevzeli; zaplesala sva, kot bi plesala že vse življenje. Njen korak je sledil mojemu in objeta v ritmu sva v plesu ustvarila prostor samo zase. Drugi so okoli naju naredili krog in nama navdušeno ploskali. Tako me je prevzelo, da sem jo divje poljubil. Čutil sem, da sem ponovno moški, osvajalec … Prvi trepljaj po ramenu sem spregledal in šele ko me je močna roka iztrgala iz poljuba in objema, sem pred seboj zagledal goro, ne človeka. Še preden bi videl ali si zapomnil njegov obraz, me je zagrnila tema.

Mojca, če boš imela kaj časa, te prosim, da me obiščeš v bolnišnici. Sem že z intenzivne nege, malo me še boli, a vsaj govorim že lahko …

Mojca, 33

JOČI SE!

DAVID, ALI MISLIŠ, DA SE MI SMILIŠ? MORDA MENIŠ, DA KER SE NE JAVLJAM NA TVOJE KLICE, DA ME BOŠ OMEHČAL PREK SVOJIH PISARIJ? PATETIČEN SI. IN ČE MENE VPRAŠAŠ, SI SI VSE TO ZASLUŽIL. KAR JOČI SE.

Moški ste res najprej sebična in nato še prav bedna bitja. Kaj te najbolj boli, David? To, da te je končno spregledala, ali to, da si ostal sam? Hm, tisto je, kajne …?

ZAKAJ VARATE?

Tokrat sem jaz vstopila v tvoje čevlje in po spletu poiskala odgovore na vprašanje: »Zakaj moški varajo? « No, na toliko čudnih in neverjetnih odgovorov in nekakšnih kvaziraziskav sem naletela, da me je ob tem začela boleti še glava. Je to res mogoče, da vam po glavi gredo samo misli, kako, kdaj in s kom bi fukali? Oh, kako grozna beseda, težko mi je ob tem, ko jo vidim zapisano, izgovoriti pa jo je še posebno čudno. Fuk! Ne spolni odnosi, ne nežnosti, ne ljubezen, ne … Samo fuk. Če pomislim na vsa najina srečanja, lahko zgolj poražena ugotovim, da ti je pravzaprav šlo samo za to. Za fuk. Takrat z menoj, in kot vem sedaj, tudi s številnimi drugimi. Če za seboj ne bi imela tako nenadoma razpadlega zakona (je moj bivši fukal s še katero ali samo z njo, bo ostalo neodgovorjeno vprašanje, a me danes odgovor ne zanima več), bi te morda celo poskušala razumeti. A te ne želim in mi je povsem vseeno zate. Napij se, če želiš, zaradi mene lahko postaneš tudi alkoholik. Če že nisi …

Torej – zakaj varate? Odgovorov je bilo toliko, da bi se zelo težko ustavila pri enem samem razlogu. Prišla sem do lastnega zaključka, da to počnete samo zato, ker ne zmorete dojeti, da lahko uživate tudi v takšni zvezi, kot jo imate. Poleg tega se ne bom nikoli strinjala z odgovorom, da lahko v njej nekaj manjka. Tisti »nekaj« pri vas pomeni zgolj eno, vendar se v zvezi to ne imenuje fuk. Nikoli! Spomnite se, moški, tudi na to, kdo za vami pobira vaše perilo, ki ste ga nemarno odvrgli pred koš za umazano perilo in ne vanj. Ne bom se pustila zvabiti na led in ne bom začela z razpravo o tem, kdo vam kuha ali opravlja preostala gospodinjska dela, ki jih nikoli ne zmanjka. Ob službi, seveda. In potem naj bi zvečer, ko pridete s kozarčka (nikoli samo enega) s prijatelji, še hvaležno razprla svoje noge in se prepustila omamnemu zadahu postanega piva in zadnjega kratkega »za presekat«? Ojoj, kje živite! Mar zato iščete nove priložnosti? Te seveda so, a kam to vodi, dragi David, si spoznal sam – na svoji lastni koži.

BING-BONG

Ne moreš več, kaj? Je tvoj pokončni korenjak postal mlahav kot obesek za ključ? Prav ti je! Ne bom ti zaželela, da naj se ti posuši ali celo odpade. Zate je največja kazen že ta, da ti ne stoji! Na smeh mi gre, ko pomislim: kratka vrvica in dva zvončka …

 

Več iz te kategorije