0 Deljenj 175 Ogledov
istock

Šest stvari, ki nikoli ne sodijo v toaletno školjko

7. oktober, 2017 12:00
175 Ogledov

Kljub temu, da imate doma širok odtok, obstajajo določeni produkti, ki nikakor ne sodijo v toaletno školjko. Tukaj smo za vas pripravili šest takšnih, za katere vam bo žal, če jih boste spustili po odtoku v školjko.

1. Pesek za mačke

Minerali ali pesek za mačke se ne razgradijo v vodi, zato je v večini držav prepovedano to metati v odtok. Mokri pesek namreč povzroči ovire v odtoku.

2. Usedlina kave

Usedlina kave je težka in se lahko nabira v pregibni cevi. Že po nekaj izlivih usedline v odtok lahko sledi zamašitev.

3. Vlažilni robčki

Velikokrat ljudje mečejo v školjko vlažilne robčke in pri tem sploh ne pomislijo, da se bodo fina vlakna prilepila v odtoku in nase privabila vse vrste delcev in umazanije.

4. Plenice

Gel v notranjosti plenic se ne razgradi. Nasprotno … le ta se z dotikom vode napihne in s tem povzroči blokado v odtoku.

5. Olje ali mast

Nikoli se ne sme v odtok zlivati olja ali vroče masti. Ko prideta v stik s hladno vodo se ohladita in zgostita ter ustvarita trde maščobe. Te pa potem ustvarijo blokado v odtoku.

6. Čistilne palčke za ušesa

Najpogosteje se palčke za ušesa nabirajo na pregibih cevi in hitro ustvarijo zamašitev. Na njih se nabira mast, dlake in drugi delci umazanije, ki zapirajo prehod.

Mogoče vas bo zanimalo

Francozi so svetovni prvaki!
Šport
11 Ogledov
Šport
11 Ogledov

Francozi so svetovni prvaki!

Marjanca Scheicher - 15. julij, 2018 19:15

V izredno napetem finalu svetovnega prvenstva v nogometu v Moskvi so lovoriko osvojili galski petelini! Francoska reprezentanca je tako tako kot leta 1998 vnovič premagala Hrvaško in…

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video

User One - 15. julij, 2018 17:52

Petek 13. je bil črni petek za Luko Leskovarja iz Slovenske Bistrice. Vlomili so mu v hišo, naredili precej škode. Zdaj na facebooku deli posnetke vlomilcev, ki…

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic
Novice
11 Ogledov
Novice
11 Ogledov

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic

User One - 15. julij, 2018 17:03

Vabila zmagovalne stranke letošnjih parlamentarnih volitev SDS strankam LMŠ, SMC, SAB in NSi so preklicana. Predsednik SDS Janez Janša je popoldne na predsednike vseh naštetih strank, Marjana…

Več iz te kategorije