0 Deljenj 100 Ogledov
istock

Šest stvari, ki nikoli ne sodijo v toaletno školjko

7. oktober, 2017 12:00
100 Ogledov

Kljub temu, da imate doma širok odtok, obstajajo določeni produkti, ki nikakor ne sodijo v toaletno školjko. Tukaj smo za vas pripravili šest takšnih, za katere vam bo žal, če jih boste spustili po odtoku v školjko.

1. Pesek za mačke

Minerali ali pesek za mačke se ne razgradijo v vodi, zato je v večini držav prepovedano to metati v odtok. Mokri pesek namreč povzroči ovire v odtoku.

2. Usedlina kave

Usedlina kave je težka in se lahko nabira v pregibni cevi. Že po nekaj izlivih usedline v odtok lahko sledi zamašitev.

3. Vlažilni robčki

Velikokrat ljudje mečejo v školjko vlažilne robčke in pri tem sploh ne pomislijo, da se bodo fina vlakna prilepila v odtoku in nase privabila vse vrste delcev in umazanije.

4. Plenice

Gel v notranjosti plenic se ne razgradi. Nasprotno … le ta se z dotikom vode napihne in s tem povzroči blokado v odtoku.

5. Olje ali mast

Nikoli se ne sme v odtok zlivati olja ali vroče masti. Ko prideta v stik s hladno vodo se ohladita in zgostita ter ustvarita trde maščobe. Te pa potem ustvarijo blokado v odtoku.

6. Čistilne palčke za ušesa

Najpogosteje se palčke za ušesa nabirajo na pregibih cevi in hitro ustvarijo zamašitev. Na njih se nabira mast, dlake in drugi delci umazanije, ki zapirajo prehod.

Mogoče vas bo zanimalo

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas
Nasveti
4 Ogledov
Nasveti
4 Ogledov

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 9:00

Škandalova bralka Karmen je našemu svetovalcu poslala naslednje vprašanje: »Pri delodajalcu sem zaposlena že tri leta. Za vsako od teh treh let sem dobila v podpis pogodbo…

Jožice Svete in njeni Primorci
Rumeno
4 Ogledov
Rumeno
4 Ogledov

Jožice Svete in njeni Primorci

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 8:00

Nekdanja pevka pri Ansamblu bratov Avsenik je ustanovila svoj ansambel, ki se imenuje po njej Jožica Svete, ki je v Ansamblu bratov Avsenik zagotovo pustila neizbrisen pečat,…

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma
Top Novica
5 Ogledov
Top Novica
5 Ogledov

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 6:30

Kadar ne stavka, prvi sindikalist javnega sektorja Branimir Štrukelj, sicer politik stranke Levica, ki mu ploska slovenska prosveta, kupuje nepremičnine. Po razkritjih, da je 200 tisoč evrov…

Več iz te kategorije