0 Deljenj 61 Ogledov
istock

Šest stvari, ki nikoli ne sodijo v toaletno školjko

7. oktober, 2017 12:00
61 Ogledov

Kljub temu, da imate doma širok odtok, obstajajo določeni produkti, ki nikakor ne sodijo v toaletno školjko. Tukaj smo za vas pripravili šest takšnih, za katere vam bo žal, če jih boste spustili po odtoku v školjko.

1. Pesek za mačke

Minerali ali pesek za mačke se ne razgradijo v vodi, zato je v večini držav prepovedano to metati v odtok. Mokri pesek namreč povzroči ovire v odtoku.

2. Usedlina kave

Usedlina kave je težka in se lahko nabira v pregibni cevi. Že po nekaj izlivih usedline v odtok lahko sledi zamašitev.

3. Vlažilni robčki

Velikokrat ljudje mečejo v školjko vlažilne robčke in pri tem sploh ne pomislijo, da se bodo fina vlakna prilepila v odtoku in nase privabila vse vrste delcev in umazanije.

4. Plenice

Gel v notranjosti plenic se ne razgradi. Nasprotno … le ta se z dotikom vode napihne in s tem povzroči blokado v odtoku.

5. Olje ali mast

Nikoli se ne sme v odtok zlivati olja ali vroče masti. Ko prideta v stik s hladno vodo se ohladita in zgostita ter ustvarita trde maščobe. Te pa potem ustvarijo blokado v odtoku.

6. Čistilne palčke za ušesa

Najpogosteje se palčke za ušesa nabirajo na pregibih cevi in hitro ustvarijo zamašitev. Na njih se nabira mast, dlake in drugi delci umazanije, ki zapirajo prehod.

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO: POŽAR V DOMU STAREJŠIH OBČANOV ČRNOMELJ Nastradalo 21 oskrbovancev
Črno
3 Ogledov
Črno
3 Ogledov

FOTO: POŽAR V DOMU STAREJŠIH OBČANOV ČRNOMELJ Nastradalo 21 oskrbovancev

User One - 18. december, 2017 7:13

ČRNOMELJ - V domu starejših v Črnomlju si bodo strokovnjaki danes ogledali v včerajšnjem požaru poškodovani trakt v drugem nadstropju te zgradbe. Omenjeni trakt naj bi bil…

To je moja frizura
Lifestyle
8 Ogledov
Lifestyle
8 Ogledov

To je moja frizura

skandal1 - 17. december, 2017 20:20

O, David, David! Morda sem bila (zmotno) prepričana, da sem te v teh poletnih mesecih morda celo spoznala. Res, nekega večera, ko si se v svoji pripovedi…

10 stvari, ki jih poznate le, če imate ljubezensko afero
Lifestyle
6 Ogledov
Lifestyle
6 Ogledov

10 stvari, ki jih poznate le, če imate ljubezensko afero

User One - 17. december, 2017 19:50

Skoki čez plot so pogostejši, kot si mislite. Uspešna so zlasti obdobja decembrskih zabav, kjer alkohol teče v potokih, padejo zavore in se sramežljivi pomenljivi pogledi s…

Več iz te kategorije