0 Deljenj 1559 Ogledov

Šest razlogov, zakaj se vam lasje hitro mastijo

29. September, 2017 7:00
1559 Ogledov

Razlog za mastni koren je prekomerno izločanje sebuma, ki je zaščitni sloj korena las. Problem mastnih las lahko rešite, preberite, kaj počnete narobe.

1. Lase umivate z vročo vodo

Težko je umivati lase z mrzlo vodo, vendar če konstantno uporabljate vročo, škodite temenu, saj ga izsušite in s tem povzročate, da žleze izločajo več mastnih delcev. Poskušajte uporabljati mlačno vodo.

2. Lase umivate vsak dan

Lepo, da pazite na higieno, vendar vsakodnevno umivanje las ni priporočljivo. S tem povzročate, da se vam hitreje mastijo.

3. Uporabljate preveč regeneratorjev

Le te je potrebno uporabljati previdno. Zapomnite si, da ga ni potrebno nanesti na teme. Majhno količino nanesite na konice las in izperite z mlačno vodo. Preveč regeneratorja povzroča mastne lase.

4. Preveč preparatov za lepše lase

Razne pene, geli za lase, laki za obstojnost frizure … vsi ti proizvodi vsebujejo različne kemikalije, in če jih uporabljate prepogosto, se vam lasje hitreje mastijo.

5. Dolgo niste očistili krtačo za lase

Čez nekaj časa se krtača ali glavnik za lase umažeta. Če uporabljate dolgo isti glavnik brez, da bi ga umili, se umazanija z njega prenese na vaše lase … Posledica so mastni lasje.

6. Neprestano imate roke v laseh

Roke so umazane in potne in vso to umazanijo prenesete na lase, kar povzroči mastne lase.


Več iz te kategorije