0 Deljenj 1839 Ogledov
iStock

Seks med menstruacijo jo bo skrajšal, ampak je zelo umazan

16. January, 2018 22:00
1839 Ogledov

Po nekaterih raziskavah kar 20 odstotkov parov prakticira spolne odnose med mesečnim perilom. Enim se to ne zdi nič nenavadnega, drugim se vendarle malo gnusi.

Nekatere prednosti …

Seks med menstruacijo lahko skrajša njeno trajanje, pravi ginekolog z Univerze v Michiganu v ZDA. Pomaga tudi pri krčih, vendar le, če ženska doživi orgazem. Ta namreč privede do krčenja maternice, zato se kri hitreje sprošča.

»Čeprav o tem nimamo pravih raziskav, je bolj verjetno, da se bo menstrualna kri med orgazmom iztisnila iz maternice,« pravi dr. Dee Fenner.

Poleg tega je znano, da se med spolnim odnosom sproščata oksitocin in dopamin, ki skupaj z različnimi endorfini lajšata bolečine. Druga prednost seksa med ženskim ciklusom je, da ni nobene potrebe po uporabi lubrikantov, piše The Sun.

Prav tako dodajajo, da seks v času menstruacije povezuje partnerje in krepi njihov odnos.

… in slabosti seksa med menstruacijo

Čeprav se lahko zgodi, da ne boste doživeli posebnosti, pa obstaja velika verjetnost, da boste povsod ugledali kri. To je prizor, ki številnim ni prav prijeten. Še ena slabost je omejenost izbire spolnih položajev, saj bo v primeru, da je ženska zgoraj, vse skupaj le še bolj umazano. V teh primerih je idealen misijonarski položaj.

Če seksate med menstruacijo, obstaja višje tveganje za okužbo z virusom HIV in drugimi spolno prenosljivimi boleznimi. Te se namreč prenašajo predvsem s krvjo, s katero boste pri seksu v času ciklusa še bolj prišli v stik. »Če se želite izogniti okužbi, morate med spolnim odnosom uporabljati kondome,« pojasnjuje NHS, Nacionalna zdravstvena služba Združenega kraljestva.

Pride lahko do neželene nosečnosti

Prav tako opozarjajo na možnost zanositve. Nekatere ženske lahko ovulirajo zelo kmalu po menstruaciji, spermiji pa v ženskem telesu preživijo tudi do sedem dni. Če ne želite razširiti svoje družine, je to še dodaten razlog za uporabo kondoma, saj lahko pride do nosečnosti kljub nižji verjetnosti, še pravijo v NHS.

Več iz te kategorije