0 Deljenj 949 Ogledov
iStock

S temi nasveti boste na potovanju veliko prihranili

6. marec, 2018 21:32
949 Ogledov

Proračunske omejitve so lahko na potovanju zelo frustrirajoče. Če si boste kdaj kuhali sami, namesto da obiskujete restavracije, ali boste izbrali cenejše destinacije ali pa potovali izven sezone, boste lahko prihranili precej denarja.

Želite potovati, a ste zaskrbljeni, koliko denarja boste porabili za svoje potovanje? Že letalska vozovnica skoplje globoko luknjo v vaš žep, a poraba denarja med potovanjem je tista, ki stvari bistveno poslabša. Če torej želite videti svet, pa vas ob tem skrbi, da si potovanja ne morete privoščiti, upoštevajte spodnje nasvete, da med potovanjem ne boste obubožali.

Kuhajte si sami

Restavracije vam bodo ob hrani zaračunale tudi storitev, zato bo takšno prehranjevanje bistveno dražje, kot če bi si kuhali sami. Poleg tega je to pogosto tudi bolj zdravo in je lahko prav zabavno, če se skupaj z domačini preizkušate v kateri od lokalnih jedi.
Med potovanjem vsekakor načrtujte, da si boste vsaj nekaj obrokov skuhali sami in tako vam bo ostalo več denarja.

Bivajte v hostlih

Že res, da si včasih želite več osebnega prostora, vendar bodo nočitve v hostlih bistveno cenejše, pa še nove prijatelje boste lažje spoznali. Cene v povsem spodobnih hostlih v jugovzhodni Aziji denimo stanejo le 10 evrov na noč.

S seboj nosite steklenico z vodo

Ta trik je bistveno bolj uspešen, kot se zdi, vendar deluje le v krajih, kjer lahko pitno vodo dobite kar iz pipe. Ustekleničene vode niso poceni, zato boste s svojo stekleničko prihranili, pa še okolju pomagate, kar je še posebno zmagovalna kombinacija.
Investirajte v izolirano stekleničko – tako ne bo izgovorov, da vaša voda ni dovolj hladna.

Izogibajte se alkoholu

Za številne počitnice pomenijo predvsem veliko zabave. Če to pomeni, da boste vsak večer obiskali kak klub in tam popili velike količine alkoholnih pijač, vas bo glava bolela tudi zaradi stanja v denarnici. Če na potovanju potrebujete pijačo, bodisi omejite število izhodov v klube bodisi alkohol namesto v baru kupujte v trgovini.

Odslužite svojo namestitev

To pride v poštev, če ste na daljšem potovanju. Delo za nastanitev je odličen način za pristno doživetje novega mesta, ne da bi pri tem bankrotirali. Pozanimajte se v hostlu, ali nudijo to možnost, da določeno število ur na teden delate, v zameno pa vam omogočijo brezplačno bivanje. Hkrati boste zelo hitro spoznali res vse sosede.

Obiščite poceni destinacije

Medtem ko morda sanjate o potovanju v Ameriko, na Norveško ali Novo Zelandijo, boste veliko prihranili, če se odločite za cenejše destinacije, denimo v Indiji ali drugih državah jugovzhodne Azije. Če odštejemo stroške potovanja, boste uživali tudi v nekaterih afriških državah in v državah južne ali srednje Amerike.

Potujte izven glavne sezone

Medtem ko se vrhunec sezone tako imenuje z razlogom, ker so takrat na vrhuncu tudi cene, je lahko potovanje izven sezone prav tako zabavno – in veliko cenejše. Takrat bo tam manj turistov in s tem boste imeli več priložnosti za spoznavanje lokalne kulture in pogovor z domačini.

Mogoče vas bo zanimalo

Krvava sobota bivših zakoncev: Žena se bori za življenje, mož mrtev
Črno
153 Ogledov
Črno
153 Ogledov

Krvava sobota bivših zakoncev: Žena se bori za življenje, mož mrtev

User One - 7. december, 2019 17:33

Policijska uprava Ljubljana je bila danes nekaj pred 12. uro obveščena o poskusu uboja na območju Medvod. Slovenska tiskovna agencija (STA) je zapisala: "Po doslej zbranih obvestilih…

Groza, kaj se je zgodilo v Mariboru! Zaradi varnostnika nastradal 27-letnik
Črno
75 Ogledov
Črno
75 Ogledov

Groza, kaj se je zgodilo v Mariboru! Zaradi varnostnika nastradal 27-letnik

User One - 7. december, 2019 12:41

Mariborski policisti so obravnavali pretep na ulici pred lokalom v Mariboru. Do prepira in prerivanja je prišlo potem, ko sta neznanca pristopila do 27-letnika, doma iz okolice…

32- in 26-letnik sta umrla na kraju nesreče, s 33-letnikom je hudo
Črno
46 Ogledov
Črno
46 Ogledov

32- in 26-letnik sta umrla na kraju nesreče, s 33-letnikom je hudo

User One - 7. december, 2019 11:23

"Sinoči, nekaj čez 22. uro smo bili obveščeni, da se je v Kostrivnici, na območju Policijske postaje Šentjur, zgodila prometna nesreča, v kateri sta dve osebi umrli,…

Več iz te kategorije

Po vikendu se vračajo padavine, ponekod tudi sneg
Novice
25 Ogledov
25 Ogledov

Po vikendu se vračajo padavine, ponekod tudi sneg

User One - 7. december, 2019 10:58
Iz Ljubljanice izvlekli osebo
Črno
63 Ogledov
63 Ogledov

Iz Ljubljanice izvlekli osebo

User One - 7. december, 2019 10:46