0 Deljenj 871 Ogledov
iStock

S temi nasveti boste na potovanju veliko prihranili

6. marec, 2018 21:32
871 Ogledov

Proračunske omejitve so lahko na potovanju zelo frustrirajoče. Če si boste kdaj kuhali sami, namesto da obiskujete restavracije, ali boste izbrali cenejše destinacije ali pa potovali izven sezone, boste lahko prihranili precej denarja.

Želite potovati, a ste zaskrbljeni, koliko denarja boste porabili za svoje potovanje? Že letalska vozovnica skoplje globoko luknjo v vaš žep, a poraba denarja med potovanjem je tista, ki stvari bistveno poslabša. Če torej želite videti svet, pa vas ob tem skrbi, da si potovanja ne morete privoščiti, upoštevajte spodnje nasvete, da med potovanjem ne boste obubožali.

Kuhajte si sami

Restavracije vam bodo ob hrani zaračunale tudi storitev, zato bo takšno prehranjevanje bistveno dražje, kot če bi si kuhali sami. Poleg tega je to pogosto tudi bolj zdravo in je lahko prav zabavno, če se skupaj z domačini preizkušate v kateri od lokalnih jedi.
Med potovanjem vsekakor načrtujte, da si boste vsaj nekaj obrokov skuhali sami in tako vam bo ostalo več denarja.

Bivajte v hostlih

Že res, da si včasih želite več osebnega prostora, vendar bodo nočitve v hostlih bistveno cenejše, pa še nove prijatelje boste lažje spoznali. Cene v povsem spodobnih hostlih v jugovzhodni Aziji denimo stanejo le 10 evrov na noč.

S seboj nosite steklenico z vodo

Ta trik je bistveno bolj uspešen, kot se zdi, vendar deluje le v krajih, kjer lahko pitno vodo dobite kar iz pipe. Ustekleničene vode niso poceni, zato boste s svojo stekleničko prihranili, pa še okolju pomagate, kar je še posebno zmagovalna kombinacija.
Investirajte v izolirano stekleničko – tako ne bo izgovorov, da vaša voda ni dovolj hladna.

Izogibajte se alkoholu

Za številne počitnice pomenijo predvsem veliko zabave. Če to pomeni, da boste vsak večer obiskali kak klub in tam popili velike količine alkoholnih pijač, vas bo glava bolela tudi zaradi stanja v denarnici. Če na potovanju potrebujete pijačo, bodisi omejite število izhodov v klube bodisi alkohol namesto v baru kupujte v trgovini.

Odslužite svojo namestitev

To pride v poštev, če ste na daljšem potovanju. Delo za nastanitev je odličen način za pristno doživetje novega mesta, ne da bi pri tem bankrotirali. Pozanimajte se v hostlu, ali nudijo to možnost, da določeno število ur na teden delate, v zameno pa vam omogočijo brezplačno bivanje. Hkrati boste zelo hitro spoznali res vse sosede.

Obiščite poceni destinacije

Medtem ko morda sanjate o potovanju v Ameriko, na Norveško ali Novo Zelandijo, boste veliko prihranili, če se odločite za cenejše destinacije, denimo v Indiji ali drugih državah jugovzhodne Azije. Če odštejemo stroške potovanja, boste uživali tudi v nekaterih afriških državah in v državah južne ali srednje Amerike.

Potujte izven glavne sezone

Medtem ko se vrhunec sezone tako imenuje z razlogom, ker so takrat na vrhuncu tudi cene, je lahko potovanje izven sezone prav tako zabavno – in veliko cenejše. Takrat bo tam manj turistov in s tem boste imeli več priložnosti za spoznavanje lokalne kulture in pogovor z domačini.

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: Slovenski pravljičar potrebuje pomoč: V roku treh mesecev bom oslepel
Ljudje
8 Ogledov
Ljudje
8 Ogledov

VIDEO: Slovenski pravljičar potrebuje pomoč: V roku treh mesecev bom oslepel

User One - 16. oktober, 2019 9:32

Franci Rogač, slovenski pisatelj, bolje rečeno pravljičar. Vsebina njegovih pravljic je poučna in vzgojna. Glavne književne osebe imajo običajno kakšno hibo (gluhost, slepota, štrleča ušesa) in tako otrokom sporočajo, da je…

Policija opozarja: moški v modrih oblačilih
Črno
1 Ogledov
Črno
1 Ogledov

Policija opozarja: moški v modrih oblačilih

User One - 16. oktober, 2019 8:53

Na območju Policijske postaje Ljubljana Bežigrad so obravnavali drzno tatvino, ki je bila storjena tako, da je za zdaj neznani storilec, ki se je predstavil kot delavec…

Možne prehodne padavine, a pred nami so dnevi, ko se bo ogrelo na 20 °C
Novice
11 Ogledov
Novice
11 Ogledov

Možne prehodne padavine, a pred nami so dnevi, ko se bo ogrelo na 20 °C

User One - 16. oktober, 2019 8:43

Danes bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno s prehodnimi padavinami. Dež bo najmanj verjeten na severovzhodu. Čez dan se bo od zahoda delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature…

Več iz te kategorije