0 Deljenj 1882 Ogledov 1 Comments

Rabljene stvari, ki jih ne bi smeli kupiti

7. September, 2017 12:00
1882 Ogledov 1

Iskanje rabljenih stvari velikim pomeni neizmeren izziv in jih osrečuje. Vendar je tukaj treba potegniti črto med stvarmi iz ‘druge roke’ in propadlih stvari, katerih uporaba lahko ogrozi vaše zdravje.

Koristno je vedeti, katere stvari so še uporabne, čeprav so rabljene (stoli, fotografije, mize), katere pa raje kupite nove.

Če naštejemo le nekaj tistih, za katere je bolje, da niso rabljene:

1. Nošeni čevlji

Verjetno je iskanje čevljev, ki so drugače dragi, precej mamljivo, vendar pa obstaja kar nekaj razlogov, zakaj je bolje kupiti novo obutev. V novih čevljih ne boste nikoli naleteli na glivice, znoj in bakterije. Poleg tega se obuvalo z nošenjem oblikuje po nogah tistega, ki je prvič hodil v njih. Posledica tega je, da se lahko nastopi bolečina v stopalih in v hrbtu.

2. Rabljena posoda

Znano je, da rabljene lonce in ponve ni dobro kupiti. Ko se njihove površine opraskajo, se vse te škodljive kemikalije lahko sprostijo v zrak in hrano, ki jo kuhate v njej.

3. Vzmetnice

Danes je težko najti poceni in dobro vzmetnico, zato se ogromno ljudi odloči za rabljeno. V vsem tem navdušenju, da so našli poceni in lepo ohranjeno, niti ne pomislijo, da lahko ravno na njej bivajo razni mali hrošči, kot so stenice. Da ne omenjamo raznih telesnih tekočin. Verjetno je vseeno bolje, da greste v trgovino in kupite povsem novo vzmetnico.

4. Ličila

Le ta so nepogrešljiv produkt žensk. Ni dobro, da uporabljate rabljena ličila, čeprav so od vaše sestre ali najboljše prijateljice.  S tem izpostavljajte kožo različnim oljem, bakterijam in telesnim tekočinam drugih ljudi.

5. Kopalke

Najbrž sploh ne bi bilo potrebno omenjati, da rabljenih kopalk in spodnjega perila nikoli ne kupujemo rabljenih. Če pomislite, da je to pred vami imel oblečeno nekdo drug, predvidevamo, da bo zanimanje pošlo, ker si ne želite kakršnih koli higienskih težav.

Več iz te kategorije