0 Deljenj 162 Ogledov
iStock

Poznate način, kako ublažiti PMS ali se rešiti napetosti?

1. december, 2017 2:30
162 Ogledov

Za to pomaga baldrijanov čaj, ki je zdravilo pri menstrualnih težavah, ublaži kronično utrujenost in vse kar je povezano s psihološkim stresom.

Baldrijan je rastlina, katere koren pomirja napetost in nespečnost. Ublaži simptome depresije, epilepsije in kronične utrujenosti. Z njim se lahko pomiri glavobol in strah.

Svetujejo, da je baldrijan najbolje namočiti. In sicer … Čajno žličko korena rastline prelijete s hladno vodo in pustite 8-12 ur. Nato precedite, napitek malo pogrejete ter ga pijete 2-3 krat na dan. Pozorni bodite, da to storite vsaj pol ure pred spanjem.

Kako uporabljati baldrijan?

Po dveh ali treh tednih je najbolje, da prekinete uživanje baldrijana za 14 dni. Če je potrebno, potem z uporabo nadaljujete. Ni ga priporočljivo uživati, kadar vozite, ali če delate v službi za kakšnim strojem, ki rabi večjo koncentracijo.

Velik plus te rastline je, da za razliko od tablet za pomiritev in antidepresivov, ne povzroča nobene odvisnosti in ga lahko uporabljate samo kratkoročno. Najdete ga povsod v naravi. Njegove preparate lahko kupite v obliki čaja, izvlečka, olja, kapljic ali kapsul.

Največji zdravilni učinek ima pri uravnavanju menstrualnega cikla, saj zmanjšuje in zaustavlja močno krvavitev, ojača mišice in tkiva maternice ter jih obnavlja.

Prav tako pomaga pri zdravljenju tumorja na maternici in jajčnikih ter pomaga pri menopavzi.

Baldrijanov čaj torej normalizira izločanje spolnih hormonov, pomaga pri menstrualnih težavah in ranah na maternici. Zelo učinkovit je v boju proti raznim infekcijam, ki so pogost vzrok za neplodnost. Uporablja se tudi za zdravljenje astme, kašlja, bronhitisa in vnetje grla. Čaj se lahko uporablja kot napitek ali pa za izpiranje.

Kako pripraviti baldrijanov čaj

Čajno žličko baldrijana prelijte z 2,5 dcl vrele vode. Pokrijte in pustite, da stoji 10-15 minut. Nato ga precedite in popijte.

Priporočeno je, da se ga spije 2-3 skodelice na dan.

Vedno si pripravite svežega.

 

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO-DOKAZ: Prepoznate ilegalca Zahida Habiba Ullaha? V Beli krajini je izgubil dokument!
Novice
13 Ogledov
Novice
13 Ogledov

FOTO-DOKAZ: Prepoznate ilegalca Zahida Habiba Ullaha? V Beli krajini je izgubil dokument!

Marjanca Scheicher - 21. julij, 2018 14:43

Ko ilegalci vdrejo v Slovenijo, si hitro nadenejo masko "ubogega begunca", dokument, da so v BiH zaprosili za azil, pa konča nekje na polju. Civilna iniciativa proti…

Rdeč alarm: Sloveniji grozi huda ura!
Novice
14 Ogledov
Novice
14 Ogledov

Rdeč alarm: Sloveniji grozi huda ura!

Marjanca Scheicher - 21. julij, 2018 14:21

Agencija RS za okolje je izdala opozorilo pred točo. Rdeč alarm so razglasili za večji del Slovenije. Preverite, ali ste varni: [caption id="attachment_27880" align="alignnone" width="586"] Vir: ARSO[/caption]

ŠKANDAL! Švedska vlaga milijone, da bi ilegalce naučila, kako seksati z blondinkami
Novice
8 Ogledov
Novice
8 Ogledov

ŠKANDAL! Švedska vlaga milijone, da bi ilegalce naučila, kako seksati z blondinkami

Marjanca Scheicher - 21. julij, 2018 14:06

Švedska vlada želi vložiti kar 5 milijonov švedskih kron, da bi migrantski tečaj o seksu dosegel čim več ilegalcev. Del tega denarja, ki preračunan v evre predstavlja…

Več iz te kategorije