0 Deljenj 2039 Ogledov
iStock

»Poročni« fenomen, ki se vedno pogosteje dogaja tudi pri nas

23. January, 2018 5:30
2039 Ogledov

Odnosi v službi, ki so podobni zakonu, so v ZDA danes popolnoma normalni in imajo tudi svoja imena – »work wife« in »work husband«. Tudi pri nas se vedno več časa preživlja v službi, zaposleni vedno več časa uživajo v posebni zvezi s svojim sodelavcem/sodelavko. Večina je seznanjena z občutkom, ko sodelavec postane dober prijatelj.

Nas mora zaradi tega pojava skrbeti? Znanstveniki pravijo, da ne.

Ljubezen na delovnem mestu

V ZDA je že dolgo časa razvit trend »žena in mož na delovnem mestu«, ki označuje odnos dveh sodelavcev, podobnem zakonu, vendar na popolnoma platonski ravni. Poleg tega, da so skupaj v službi, se pogosto dobivajo tudi na pijači po koncu dela, v pisarni so uigran tim in se skozi celotno delo prijetno zabavajo …

Ameriška znanstvenika dr. Karla Bergan in Chad McBride sta objavila raziskavo z naslovom »Posel-zakon«. Pravita, da so ljudje, ki imajo »zakonskega partnerja na delu«, veliko bolj zadovoljni s svojo službo. Zakaj? Z njim lahko sproščeno debatirata o dobrih in slabih stvareh, ki se dogajajo na delovnem mestu, in posamezniku je tako vedno nekdo v oporo. Zato ni nič presenetljivega, da je tem ljudem odhod v službo prijetnejši.

A skrb partnerjev v »resničnem življenju« je odveč, saj pri tem, kljub samemu imenu, ne gre za varanje, poroča miss7.

Več iz te kategorije