0 Deljenj 1784 Ogledov
iStock

Ponoči slecite modrček, da se dobro naspite

26. October, 2017 5:51
1784 Ogledov

Današnje družbene norme nam narekujejo, da naj imamo v vsakem trenutku na sebi modrček. Ko najdemo sebi primernega, lahko v njem najdemo veliko koristi, kot je denimo to, da so v njem naše prsi videti večje, lepše, bolj napete, čvrste. Ženskam to vliva samozavest. Verjetno ni treba posebej omenjati moških, ki ljubijo seksi čipkaste modrčke.

Ravno zaradi naštetih stvari se veliko žensk počuti dobro, če nosijo modrček tudi ponoči, med spanjem. Vendar za to obstajajo tehtni argumenti, zaradi katerih je bolje, da se temu izognete.

1. Težja cirkulacija

Vaša koža potrebuje dober pretok krvi, še posebno v stanju mirovanja. Kadar nosimo modrček, koža ne diha prosto. To še posebno velja za športne modrčke, ki pritiskajo na prsne mišice. Medtem ko z njim spite, se hkrati zmanjša cirkulacija tudi v rokah.

2. Draženje kože

Dejstvo je, da po nekaj dneh spanja z modrčkom draženja kože ne boste čutile. Ampak čez čas razdraži kožo tako močno, da se ta odzove z hudo bolečino, še posebno če ima modrček žico, ozke naramnice ali pa čipko. Najhujša bolečina pa je na predelih, kjer se nahajajo umetni podložki.

3. Vznemirjenost

Kljub temu da ste včasih tako utrujene in se želite samo “zvaliti” v posteljo, ne pozabite sleči modrčka. Morate vedeti, da čeprav ste utrujene, ne boste nič bolj mirno spale. Namreč zaradi napenjanja okoli prsi bo težko mirno spati. Verjetno bo noč minila v obračanju z ene na drugo stran.

4. Hiperpigmentacija

Zaradi nošenja modrčka med spanjem, ki povzroča stalen pritisk na določen del telesa, koža ni popolnoma sproščena. Če je modrček močno stisnjen na hrbtnem delu, lahko dobite temne lise na koži, ki so videti kot modrice. Temu se reče hiperpigmentacija.

5. Glivice na dojkah

Glivice se razvijajo v vlažnem in toplem okolju. Modrček je idealno mesto za njihovo življenje, še posebno pod dojkami. Zato je bolje, da vsaj čez noč pustite koži, da se osuši in odpočije.

Več iz te kategorije