0 Deljenj 1105 Ogledov

Vroče poletje na Roglo privabilo številne obiskovalce

11. August, 2017 18:13
1105 Ogledov

Terme Zreče v letošnjem poletju beležijo lep obisk, saj so odlično zasedenost iz lanskega leta uspeli obdržati. Še bolj pa jim gre na roke ekstremno vroče poletje na Rogli, kamor se gostje prihajajo ohladiti, zato beležijo celo deset odstotkov višjo zasedenost v primerjavi z letom prej. Na Rogli znova gostijo številne svetovno znane športnike.

Kot so za STA povedali v podjetju Unitur, jih te dni poleg domačih gostov v zreških termah vedno pogosteje obiskujejo gostje iz držav Beneluksa, na Rogli pa je med tujci največ Hrvatov, Madžarovi in Francozov.

“Na Rogli je poleti v najhujši vročini vendarle okoli deset stopinj manj kot v dolini, klima pa je zaradi globokih smrekovih gozdov še toliko bolj ugodna. Tako je v vročih dneh na Rogli še več obiskovalcev,” ugotavlja Simona Kalan iz Uniturja.

Vroče poletje poleg hotelskih gostov na njihovo kopališče privablja tudi številne dnevne goste, ki jim ponujajo različne možnosti vsakodnevne animacije. Teh o v poletnem obdobju našteli celo za 16 odstotkov več kot leto poprej.

Največ dogodkov prirejajo ob koncih tedna, ko med drugim pripravljajo že ustaljene in priljubljene tematske vesele nedelje s slovenskimi narodno-zabavnimi ansambli. Na Rogli so nadgradili Škratovo učno pot, na voljo je Pohorska vasica, ki je zrasla že pozimi, ob akumulacijskem jezeru pri Planji pa obiskovalci lahko ribarijo in jezdijo ponije.

Pri hotelu Natura so na novo uredili brezplačno čutno pot s tekstovno-slikovnimi tablami, obiskovalci pa lahko pod golimi stopali občutijo teksturo različnih naravnih elementov s tega dela Pohorja, vonjajo zelišča in smreke ter se po poti lotijo zdravilnega knajpanja.

Ena od zaščitnih znamk Rogli so tudi številni vrhunski športniki, ki vroče poletne dni izkoristijo za priprave na naslednje športne izzive. Po besedah Kalanove kar okoli 20-odstotni delež njihovega turizma predstavlja prav športni turizem. Tako v Zrečah kot na Rogli so letos s pripravami že zaključile številne nogometne ekipe, s pripravami na velika tekmovanja so tam začele članske moške in ženske košarkarske ter rokometne reprezentance ter tudi najbolj znani evropski rokometni klubi.

Prav ta trenutek se v osrčju Pohorja nahajajo zvezdniki francoskega rokometnega velikana PSG, košarkarji Cibone in Krasnojarska, v naslednjih dneh prihajajo košarkarske ekipe Cedevite, Telekom Bonna, Nymburka. Ob tem so na začetku poletja že četrtič zapored gostili košarkarski kamp za osnovnošolce, ki je potekal pod vodstvom NBA košarkarskega zvezdnika Miamija Gorana Dragića.

STA

Več iz te kategorije