0 Deljenj 262 Ogledov

Pet znakov, zakaj s partnerjem nista za skupaj

7. december, 2017 15:30
262 Ogledov

Včasih v zvezi ljubezen ni dovolj. Za trden odnos je potrebna pozornost, spoštovanje do partnerja in obratno, skrb, skupne aktivnosti, ki vas povezuje. Če v zvezi manjkajo skupni cilji, mišljenje, zaupanje, se je treba enostavno posloviti od skupnega življenja.

Pet znakov, ki opozarjajo, da z vašim partnerjem nista za skupaj.

1. Ne verjameta v enake stvari

Težko si je deliti skupno življenje, če ima eden od vaju povsem drugačna načela, pričakovanja in cilje kot vi. Ne smemo izključiti kompromise in prilagajanja, ampak se pojavi vprašanje kje je meja, da bosta oba s partnerjem zadovoljna.

Bi si želeli otroke, zakon …  Torej družinsko življenje ali kariero? Če se s partnerjem v tem razlikujeta, je to čisti »deal breaker«. Prihodnost je v tem primeru težka in skoraj neizvedljiva.

2. Partner vas dojema kot samoumevno

Pomeni, da partner jemlje stvari za samoumevne – “ tako pač mora biti”. Na televiziji se vrtijo filmi, ki jih je izbral partner, na krožniku je hrana, ki je všeč drugi polovici …

Partner se počuti v zvezi, kot da njegova dejanja in mišljenja niso pomembna. Če jih želi izraziti, dobi v odgovor, da dela dramo.

Nekaj časa to lahko traja, ampak se hitro konča. Partner, ki nima nobene besede v hiši, kmalu začne pogrešati spoštovanje.

3. Pomanjkanje spoštovanja

Pomanjkanje spoštovanja med partnerjema se lahko potencira na več načinov. Eden izmed njih je statičnost v zvezi. Če ste skupaj več let in vidite, kako se partner izogiba pogovorom o prihodnosti, mu je najverjetneje dovolj, če z vami preživi samo vikende in kakšen dan med tednom.

Lahko pa se to pomanjkanje izraža na veliko hujši način. To je čustveno, verbalno ali celo pasivno-agresivni pristop. Velikokrat jih je zelo težko razločiti. Največkrat so takšne zveze obsojene na propad.

4. Partnerju je vseeno za vaše potrebe

Počnete stvari, ki odgovarjajo partnerju. Od vas pričakuje, da boste zanj naredili vse, da mu olajšate življenje.

5. Vedno vzame, nikoli nič ne da

Od prvega dne ste skrbeli za partnerjeve potrebe, občutke, nudili pomoč, ko je bilo potrebno. Tudi takrat, ko za to ni prosil. Problem nastane, ko ste vi prosili za kaj, ampak to niste dobili.

Vendar je tu krivda obojestranska. Vaš partner zelo lahko vzame ter zelo težko daje, ampak na drugi strani … Vi ste ga obravnavali od začetka zveze kot otroka. Takšen odnos ima malo verjetnost za preživetje, je zapisal Pop Sugar.

Mogoče vas bo zanimalo

Francozi so svetovni prvaki!
Šport
10 Ogledov
Šport
10 Ogledov

Francozi so svetovni prvaki!

Marjanca Scheicher - 15. julij, 2018 19:15

V izredno napetem finalu svetovnega prvenstva v nogometu v Moskvi so lovoriko osvojili galski petelini! Francoska reprezentanca je tako tako kot leta 1998 vnovič premagala Hrvaško in…

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video

User One - 15. julij, 2018 17:52

Petek 13. je bil črni petek za Luko Leskovarja iz Slovenske Bistrice. Vlomili so mu v hišo, naredili precej škode. Zdaj na facebooku deli posnetke vlomilcev, ki…

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic
Novice
11 Ogledov
Novice
11 Ogledov

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic

User One - 15. julij, 2018 17:03

Vabila zmagovalne stranke letošnjih parlamentarnih volitev SDS strankam LMŠ, SMC, SAB in NSi so preklicana. Predsednik SDS Janez Janša je popoldne na predsednike vseh naštetih strank, Marjana…

Več iz te kategorije