0 Deljenj 410 Ogledov

Pet znakov, zakaj s partnerjem nista za skupaj

7. december, 2017 15:30
410 Ogledov

Včasih v zvezi ljubezen ni dovolj. Za trden odnos je potrebna pozornost, spoštovanje do partnerja in obratno, skrb, skupne aktivnosti, ki vas povezuje. Če v zvezi manjkajo skupni cilji, mišljenje, zaupanje, se je treba enostavno posloviti od skupnega življenja.

Pet znakov, ki opozarjajo, da z vašim partnerjem nista za skupaj.

1. Ne verjameta v enake stvari

Težko si je deliti skupno življenje, če ima eden od vaju povsem drugačna načela, pričakovanja in cilje kot vi. Ne smemo izključiti kompromise in prilagajanja, ampak se pojavi vprašanje kje je meja, da bosta oba s partnerjem zadovoljna.

Bi si želeli otroke, zakon …  Torej družinsko življenje ali kariero? Če se s partnerjem v tem razlikujeta, je to čisti »deal breaker«. Prihodnost je v tem primeru težka in skoraj neizvedljiva.

2. Partner vas dojema kot samoumevno

Pomeni, da partner jemlje stvari za samoumevne – “ tako pač mora biti”. Na televiziji se vrtijo filmi, ki jih je izbral partner, na krožniku je hrana, ki je všeč drugi polovici …

Partner se počuti v zvezi, kot da njegova dejanja in mišljenja niso pomembna. Če jih želi izraziti, dobi v odgovor, da dela dramo.

Nekaj časa to lahko traja, ampak se hitro konča. Partner, ki nima nobene besede v hiši, kmalu začne pogrešati spoštovanje.

3. Pomanjkanje spoštovanja

Pomanjkanje spoštovanja med partnerjema se lahko potencira na več načinov. Eden izmed njih je statičnost v zvezi. Če ste skupaj več let in vidite, kako se partner izogiba pogovorom o prihodnosti, mu je najverjetneje dovolj, če z vami preživi samo vikende in kakšen dan med tednom.

Lahko pa se to pomanjkanje izraža na veliko hujši način. To je čustveno, verbalno ali celo pasivno-agresivni pristop. Velikokrat jih je zelo težko razločiti. Največkrat so takšne zveze obsojene na propad.

4. Partnerju je vseeno za vaše potrebe

Počnete stvari, ki odgovarjajo partnerju. Od vas pričakuje, da boste zanj naredili vse, da mu olajšate življenje.

5. Vedno vzame, nikoli nič ne da

Od prvega dne ste skrbeli za partnerjeve potrebe, občutke, nudili pomoč, ko je bilo potrebno. Tudi takrat, ko za to ni prosil. Problem nastane, ko ste vi prosili za kaj, ampak to niste dobili.

Vendar je tu krivda obojestranska. Vaš partner zelo lahko vzame ter zelo težko daje, ampak na drugi strani … Vi ste ga obravnavali od začetka zveze kot otroka. Takšen odnos ima malo verjetnost za preživetje, je zapisal Pop Sugar.

Mogoče vas bo zanimalo

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno

User One - 15. oktober, 2018 18:58

V soboto popoldan so se koprski policisti odzvali na obvestilo, da je neka ženska na parkirišču trčila v gostilno in odšla. Policisti so po prihodu na kraj…

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu
Črno
29 Ogledov
Črno
29 Ogledov

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu

User One - 15. oktober, 2018 13:09

Teroristični napadi, bel prah,'' … se glasi zapis na uradu za zaščito in reševanje. Medtem policija sporoča,  da so jih danes malo pred 10. uro obvestili, da je…

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta
Črno
125 Ogledov
Črno
125 Ogledov

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta

User One - 15. oktober, 2018 12:09

Štajerska avtocesta bo po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Celje - zahod in Celje - center v smeri Maribora najmanj do 13. ure.…

Več iz te kategorije