0 Deljenj 1005 Ogledov
iStock

Ne sušite perila v zaprtih prostorih

4. aprila, 2018 18:00
1005 Ogledov

Sušenje perila pozimi v zaprtih prostorih dvigne vlago za kar 30 odstotkov. To ni dobro za zdravje preostalih v prostoru, ki vdihavajo to vlago in kemikalije mehčalca in pralnega praška (tudi to v majhnih količinah izpareva iz perila med sušenjem).

Neke raziskave so pokazale, da je v tem zraku mogoče najti tudi kancerogene kemikalije. Zaradi tega pri nekaterih ljudeh vlaga v zraku povzroča glavobole in težave z dihanjem.

Če se perilo suši na radiatorju, bo to vplivalo tudi na toploto v hiši oziroma bo zmanjšalo učinkovitost radiatorja. To pomeni, da bo račun za ogrevanje višji. Sama vlaga, ki izpareva, naredi zrak bolj hladen, kljub temu da je termostat na enaki temperaturi, bo v še vedno hladneje kot sicer. Občutljiva oblačila, ki jih zlagate na radiator, se lahko uničijo.

Sušilnik za perilo je idealna rešitev. Tisti, ki sušijo perilo v sušilniku, pravijo, da je perilo veliko bolj mehko in ga velikokrat ni treba likati.

V suhih zimskih dneh lahko perilo sušimo tudi zunaj. Sicer takšno sušenje poteka počasneje kot poleti, vendar pa se perilo posuši tudi če je minus. Najprej zamrzne, nato pa postopoma postane suho. Bodite samo pozorni in ne zvijajte zmrznjenega perila, saj ga lahko poškodujete, piše 24sata.hr.

Mogoče vas bo zanimalo

Strašno! Zagorel ji je pralni stroj, ostala brez doma
Črno
64 Ogledov
Črno
64 Ogledov

Strašno! Zagorel ji je pralni stroj, ostala brez doma

User One - 25. januarja, 2020 10:01

Ob 6.14 je na Gimnazijski cesti v Trbovljah, v stanovanju, v prvem nadstropju večstanovanjskega objekta, zagorel pralni stroj, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Trbovlje…

Nedelja bo pretežno oblačna z občasnimi padavinami
Novice
49 Ogledov
Novice
49 Ogledov

Nedelja bo pretežno oblačna z občasnimi padavinami

User One - 25. januarja, 2020 9:49

Danes bo oblačno, predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo ali rosilo, so dopoldne v napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).…

Družinski masaker: odšel v zgradbo, ubil 6 ljudi
Črno
76 Ogledov
Črno
76 Ogledov

Družinski masaker: odšel v zgradbo, ubil 6 ljudi

skandal1 - 25. januarja, 2020 9:25

V streljanju v mestu Rot am See v zvezni deželi Baden-Württemberg na jugu Nemčije je bilo ubitih šest ljudi, trije moški in tri ženske, je potrdila policija.…

Več iz te kategorije