0 Deljenj 298 Ogledov
iStock

Navade, zaradi katerih boste ob orgazem

10. februar, 2018 20:00
298 Ogledov

Ali ste vedeli, da lahko mrzle noge vplivajo na vaše spolno življenje in da je lahko tako banalna reč, kot je denimo sir, kriva zato, da ne doživite orgazma? Tudi kolesarjenje je sicer vsekakor zdravo, vendar lahko vodi do zmanjšanja sposobnosti spolnega vzburjenja.

Študije vedno znova kažejo, da ženski orgazem ni preprosta reč in nanj vplivajo številni dejavniki. Ženske so z vidika orgazma bistveno bolj zapletene od moških, saj naj bi po nekaterih anketah le 25 odstotkov žensk vselej doživelo orgazem. Moškim to uspe v 90 odstotkih, nekaterim celo tik pred spolnim odnosom, kar najbrž tudi vpliva tudi na to, da ga ženske doživijo manjkrat.

Obstaja veliko dejavnikov, ki lahko prispevajo k temu, zakaj ženska morda ne bo doživela orgazma. Stres in antidepresivi zagotovo niso zaželeni. Nekatere ženske zaradi sramu ali krivde ne govorijo s svojim partnerjem, kaj jim je pri seksu všeč in kako naj jih pripeljejo do orgazma.

Gre pa tudi za vsakdanje stvari, ki vplivajo na našo sposobnost orgazma. Zagotovo bo zdrav način življenja veliko prispeval k temu, obstaja pa tudi nekaj vsakdanjih navad, ki vas lahko povsem nepričakovano stanejo dobrega orgazma.

1. Hoja z bosimi nogami

Glede na študijo Univerze v Groningenu je ljudem (še poseben ženksam) s hladnimi nogami veliko težje doseči orgazem. Razlog za to je precej banalen, ampak je del možganov, ki se osredotoča na občutke naših genitalij, lociran tik ob delu, ki zazna hladne noge. Zavoljo teh medsosedskih odnosov si raje obujte nogavice, saj s tem pomagate svojemu naslednjemu orgazmu.

2. Kolesarjenje

Super za vas, če kolesarite na delo – odlična vadba in nizek ogljični odtis! Vendar lahko vožnja s kolesom povsem zmede vaš orgazem.

Študija centra Texas A & M Health Science je pokazala, da če ženske vozijo kolesa s krmili, ki so nižje od sedeža, več kot 10 milj na teden, lahko občutijo izgubo občutkov na vaginalni površini. Pritisk lahko celo povzroči spremembo medeničnega dna, zato je veliko boljo, če ženske vozijo kolo tako, da bo njihovo telo bolj pokončno.

3. Preveč sira

Sicer je nepravično prst usmeriti le na sir, saj vsi izdelki iz živalskega mleka in maščob ne pomagajo vašim orgazmom. Študija iz leta 2009 kaže, da lahko visoka raven holesterola oteži pretok krvi med mednožjem. To pomanjkanje krvnega pretoka pomeni, da občutek ni tisto, kar bi lahko bil, in da se bo za orgazem treba kar potruditi.

 

4. Nizka samopodoba

Vsak bi rad imel dobro mnenje o samem sebi ter o svojem telesu, vendar je to lažje reči, kot storiti. Čeprav je poveličevanje podobe na upadu, se še vedno dogaja, da smo nezadovoljni s svojim telesom, kar povzroča tudi upad vaših orgazmov. Če se boste znebili negativnih misli, lahko tudi s pomočjo meditacije in sproščanja lažje dosežete orgazem.

5. Kava

Kaj?! To ne more biti res! Medtem ko je študija iz leta 2006 pokazala, da kava lahko spodbudi žensko seksualnost, bo preveč kofeina negativno vplivalo na orgazem. Pri orgazu se je namreč treba zelo sprostiti, kar pa kofein onemogoča. Spijte manj kav, dve do tri je zgornja meja.

 

6. Premalo spanja

Če boste zelo utrujeni, boste v postelji mislili predvsem na spanje in ne na orgazem.

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: Živalska farma v vladni stranki: šef, magister prašičjerje, mu je rekel: prašiček
Škandal
588 Ogledov
Škandal
588 Ogledov

VIDEO: Živalska farma v vladni stranki: šef, magister prašičjerje, mu je rekel: prašiček

User One - 23. januar, 2019 21:09

Na omrežjih je vzniknila vrsta zabavnih komentarjev, v katerih pisci opozarjajo na lapsus predsednika parlamenta Dejana Židana, ki je v vlogi predsednika vladne stranke SD na vrhuncu…

Zasegli za četrt milijona evrov konoplje
Črno
10 Ogledov
Črno
10 Ogledov

Zasegli za četrt milijona evrov konoplje

bogdan sajovic - 23. januar, 2019 15:10

Policisti so v nedeljo na mejnem prehodu Gruškovje pri 31-letnem državljanu Črne gore, ki je vozil avtobus kosovske registracije, odkrili skoraj 25 kilogramov prepovedane konoplje, ki bi…

V gostilniškem prepiru je zabodel vrstnika
Črno
11 Ogledov
Črno
11 Ogledov

V gostilniškem prepiru je zabodel vrstnika

bogdan sajovic - 23. januar, 2019 15:05

Policisti so v nedeljo ponoči v gostinskem lokalu v Ribnici obravnavali poskus uboja. Kriminalisti so ugotovili, da sta se v gostinskem lokalu sprla in stepla dva gosta,…

Več iz te kategorije