0 Deljenj 206 Ogledov
iStock

Navade, zaradi katerih boste ob orgazem

10. februar, 2018 20:00
206 Ogledov

Ali ste vedeli, da lahko mrzle noge vplivajo na vaše spolno življenje in da je lahko tako banalna reč, kot je denimo sir, kriva zato, da ne doživite orgazma? Tudi kolesarjenje je sicer vsekakor zdravo, vendar lahko vodi do zmanjšanja sposobnosti spolnega vzburjenja.

Študije vedno znova kažejo, da ženski orgazem ni preprosta reč in nanj vplivajo številni dejavniki. Ženske so z vidika orgazma bistveno bolj zapletene od moških, saj naj bi po nekaterih anketah le 25 odstotkov žensk vselej doživelo orgazem. Moškim to uspe v 90 odstotkih, nekaterim celo tik pred spolnim odnosom, kar najbrž tudi vpliva tudi na to, da ga ženske doživijo manjkrat.

Obstaja veliko dejavnikov, ki lahko prispevajo k temu, zakaj ženska morda ne bo doživela orgazma. Stres in antidepresivi zagotovo niso zaželeni. Nekatere ženske zaradi sramu ali krivde ne govorijo s svojim partnerjem, kaj jim je pri seksu všeč in kako naj jih pripeljejo do orgazma.

Gre pa tudi za vsakdanje stvari, ki vplivajo na našo sposobnost orgazma. Zagotovo bo zdrav način življenja veliko prispeval k temu, obstaja pa tudi nekaj vsakdanjih navad, ki vas lahko povsem nepričakovano stanejo dobrega orgazma.

1. Hoja z bosimi nogami

Glede na študijo Univerze v Groningenu je ljudem (še poseben ženksam) s hladnimi nogami veliko težje doseči orgazem. Razlog za to je precej banalen, ampak je del možganov, ki se osredotoča na občutke naših genitalij, lociran tik ob delu, ki zazna hladne noge. Zavoljo teh medsosedskih odnosov si raje obujte nogavice, saj s tem pomagate svojemu naslednjemu orgazmu.

2. Kolesarjenje

Super za vas, če kolesarite na delo – odlična vadba in nizek ogljični odtis! Vendar lahko vožnja s kolesom povsem zmede vaš orgazem.

Študija centra Texas A & M Health Science je pokazala, da če ženske vozijo kolesa s krmili, ki so nižje od sedeža, več kot 10 milj na teden, lahko občutijo izgubo občutkov na vaginalni površini. Pritisk lahko celo povzroči spremembo medeničnega dna, zato je veliko boljo, če ženske vozijo kolo tako, da bo njihovo telo bolj pokončno.

3. Preveč sira

Sicer je nepravično prst usmeriti le na sir, saj vsi izdelki iz živalskega mleka in maščob ne pomagajo vašim orgazmom. Študija iz leta 2009 kaže, da lahko visoka raven holesterola oteži pretok krvi med mednožjem. To pomanjkanje krvnega pretoka pomeni, da občutek ni tisto, kar bi lahko bil, in da se bo za orgazem treba kar potruditi.

 

4. Nizka samopodoba

Vsak bi rad imel dobro mnenje o samem sebi ter o svojem telesu, vendar je to lažje reči, kot storiti. Čeprav je poveličevanje podobe na upadu, se še vedno dogaja, da smo nezadovoljni s svojim telesom, kar povzroča tudi upad vaših orgazmov. Če se boste znebili negativnih misli, lahko tudi s pomočjo meditacije in sproščanja lažje dosežete orgazem.

5. Kava

Kaj?! To ne more biti res! Medtem ko je študija iz leta 2006 pokazala, da kava lahko spodbudi žensko seksualnost, bo preveč kofeina negativno vplivalo na orgazem. Pri orgazu se je namreč treba zelo sprostiti, kar pa kofein onemogoča. Spijte manj kav, dve do tri je zgornja meja.

 

6. Premalo spanja

Če boste zelo utrujeni, boste v postelji mislili predvsem na spanje in ne na orgazem.

Mogoče vas bo zanimalo

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu
Črno
14 Ogledov
Črno
14 Ogledov

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu

User One - 15. oktober, 2018 13:09

Teroristični napadi, bel prah,'' … se glasi zapis na uradu za zaščito in reševanje. Medtem policija sporoča,  da so jih danes malo pred 10. uro obvestili, da je…

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta
Črno
108 Ogledov
Črno
108 Ogledov

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta

User One - 15. oktober, 2018 12:09

Štajerska avtocesta bo po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Celje - zahod in Celje - center v smeri Maribora najmanj do 13. ure.…

Šokantna novica o nosečnosti žene princa Harrya
Rumeno
6 Ogledov
Rumeno
6 Ogledov

Šokantna novica o nosečnosti žene princa Harrya

User One - 15. oktober, 2018 10:35

Žena britanskega princa Harryja Meghan je noseča, rodila bo spomladi, so danes sporočili iz Kensingtonske palače, njune rezidence. Otrok vojvodinje susseške, kot je uradni naziv nekdanje ameriške…

Več iz te kategorije