0 Deljenj 2413 Ogledov

NEDELJSKI RECEPT KUHARSKEGA MOJSTRA IVANA IVAČIČA

25. February, 2018 7:00
2413 Ogledov

ZELENJAVNI ZREZKI

SESTAVINE

  • 40 dag kuhane zelenjave (špinača, mlad stročji fižol ali grah, brstični ohrovt, cvetača, košček zelene, korenje)
  • jajčna jed iz 2 jajc
  • malo bešamela z jajcem
  • sol, poper
  • muškatni orešček
  • jajca
  • moka in drobtine za paniranje
  • maščoba za peko

 

PRIPRAVA

1
V malo osoljenem kropu kuhamo zelenjavo (špinačo dodamo šele zadnje 4 minute): ohrovt, zeleno in korenček zrežemo na kocke, stročji fižol nekajkrat prerežemo, cvetačo pa razdelimo na cvetove. Malo ohlajeno zelenjavo odcedimo, zvrnemo na čist prtiček in dobro ožmemo, tako da iztisnemo večino vode (vodo, v kateri se je kuhala zelenjava, porabimo za zelenjavno juho ali za zalivanje drugih jedi). Dodamo jajčno jed (umešana jajca), posolimo in popopramo, dodamo malo muškatnega oreščka in malo že pripravljenega bešamela, pomešanega z jajci.

2
Vse skupaj gladko zmešamo in iz mase oblikujemo okrogle ali podolgovate za prst debele zrezke (pri tem si pomagamo z moko). Povaljamo jih v moki, potegnemo skozi stepena jajca, nato jih povaljamo še v drobtinah in na vroči maščobi svetlo rumeno zapečemo najprej na eni strani, potem še na drugi (maščobe je lahko le toliko, da ravno pljuska čez zrezke).

Izvrstno kuharsko knjigo MOZAIK OKUSOV MOJSTRA IVANA IVAČIČA lahko naročite tukaj.

(iz tiskane izdaje Škandal24)

Več iz te kategorije