0 Deljenj 834 Ogledov

Naj vas pečica ne spravi v slabo voljo

14. August, 2017 23:44
834 Ogledov

Pogosta peka in vse dobrote: sladke, slane, mastne in sočne, ki prihajajo iz vaše pečice, terjajo svoj davek. Najvišjega vaš pekač. Ker nekajkrat pri njegovem čiščenju niste bili natančni in dosledni, so se na njegovi površini naselili trdovratni madeži, ki jih nikakor ne morete odstraniti. Pogled nanj vas spravlja v obup, mi pa vam sporočamo, da razloga zanj nimate. Kajti s pomočjo posebnega čistila bo ta hitro kot nov in njegova uporaba vam bo znova v velik užitek.

Potrebujete vodikov peroksid; jedilno sodo; gobico za pomivanje posode.

Kako jih uporabite

Po površini pekača  posujte jedilno sodo. Poškropite jo z vodikovim peroksidom (tri odstotni bo zadostoval) in nato posujte še malo sode. Počakajte uro ali dve, nato pa pekač zdrgnite z gobico.
Splaknite ga in takšen bo, kot je bil preden ste ga uporabili prvič.

Menite, da mu bo postopek škodoval?

Na njegovi hrbtni strani na manjšem delu preizkusite, kako se bo na čistilo odzvala površina. Res je bolje preprečiti, ko zaradi neprevidnosti zavreči pekač.

Za keramične in teflonske bo vendarle bolje, da jih dobro namočite s toplo vodo in malo detergenta, dodajte še malo alkoholnega kisa. Namakajte jih nekaj ur in jih nato previdno z operite z gobico.

Več iz te kategorije