0 Deljenj 2376 Ogledov
istock

Najtežja odločitev, ki jo lahko sprejmete, je roditi otroka.

27. September, 2017 18:00
2376 Ogledov

Ko se na kup zberejo vsi rezultati raziskav o kvaliteti življenja staršev pred in po rojstvu otroka, lahko potegnemo črto in rečemo, da se otrok ne splača imeti. Tako so pokazale neke raziskave sedemdeset odstotkov zakonov razpade že po prvih treh letih otrokovega življenja. Razlogov za to je več: manj intimnosti, manj denarja, prepiranje okoli tega, kako vzgajati otroka in na splošno manj skupnega časa.

Psihologinja Elen Voker pravi: »Sreča v zakonu hitro upada po rojstvu prvega otroka, kljub temu da par verjame, da jih bo otrok združil, se blazno motijo.«

Razen zakonske sreče se starši lahko poslovijo od spanca. Prvi dve leti imajo starši za šest mesecev pomanjkanja spanja. To pomeni da spijo 2,5 ur vsako noč.

Tukaj gre tudi za občuten pad standardov, ko se rodi otrok. Raziskave, ki so jih naredili v Ameriki, kažejo, da otrok stane okoli 13.000 dolarjev letno. To pomeni, da bo do njegovega sedemnajstega leta strošek znašal 233.000 dolarjev. Z raziskavami so tudi ugotovili, da poleg tega, da so ženske manj plačane kot moški, ženske matere slabše plačane od žensk brez otrok.

Strokovnjaki pravijo, da če bomo nadaljevali s takim tempom, bomo do leta 2050 ostali brez vode in hrane ter mesta za bivanje. Tako oni zaključujejo vse skupaj … Brez otrok rešujete svet.

Seveda je ta tekst naletel na mnoge kritike in je dvignil ogromno prahu, vendar s tem ni bilo mišljeno, da se odvrača ljudi od starševstva, samo da se opozori, kako je biti starš pomembna in odgovorna zadeva.

Več iz te kategorije