0 Deljenj 237 Ogledov
iStock

Na torek se rodijo bogati ljudje, v nedeljo pa srečni

9. oktober, 2017 7:15
237 Ogledov

Dnevi v tednu so poimenovani po sedmih vidnih planetih. V antiki so verjeli, da ima dan rojstva velik vpliv na značaj človeka in njegovo življenjsko pot.

Dejavniki, ki po starih prepričanjih vplivajo na preostanek vašega življenja. Vaša usoda je določena že prvi dan.

Ponedeljek

Ponedeljku vlada Luna. Po ljudskih verovanjih obstajajo v letu trije ponedeljki, ki naj bi bili nesrečni. To so: prvi v aprilu, drugi v avgustu in zadnji v decembru. Tako kot se spreminja luna, se tudi ljudje, rojeni na ponedeljek. Na njih imajo največji vpliv čustva. V življenju jim je pomembno, da imajo čvrste temelje, kot so družina, prijatelji in življenjski partner, iz katerih črpajo svojo moč.

Torek

Ime je dobil po planetu Mars. Ta je bil po rimskem prepričanju bog vojne. Ljudje ki so rojeni na ta dan vliva moč, borbenost in vztrajnost, da dosežejo svoje cilje. Vendar pa so pod vplivom Marsa nemirni in nagnjeni k živčnosti.

Sreda

Sreda ima ime po Merkurju, ta je bil rimski bog trgovine, potovanja in znanosti. Zato so ljudje, ki so rojeni na ta dan, inteligentni in imajo velik vpliv na druge ljudi. Poleg tega pa so podedovali tudi nemirnost in radovednost, ki zahteva nenehne izzive.

Četrtek

Četrtku vlada Jupiter, ki je v mitologiji bog grmenja in dežja. Je simbol širjenja, optimizma in humorja, ki krasi ljudi rojene na ta dan. Ti imajo močno izraženo potrebo po svobodi in neodvisnosti, zato se redko zadržujejo na enem mestu.

Petek

Petek je dobil ime po planetu Venere, simbola lepote, ljubezni in prijetnosti. Ljudje rojeni na ta dan so čutni in umetniški. Na nek način živijo v svojem svetu. Kljub temu so nagnjeni k idealističnim pogledom na svet in romantičnim fantazijama.

Sobota

Sobota je dan Saturna, ki je v rimski mitologiji bil bog kmetijstva in trgatve, kot sin matere Zemlje. Ljudje rojeni na ta dan so praktični, zreli in racionalni. Radi planirajo in so že v mladosti bolj zreli od svojih vrstnikov.

Nedelja

To je dan pod vplivom Sonca. Po starih prepričanjih je to začetek tedna. Je zelo srečen dan za rojstvo otroka. Ljudje, ki so rojeni na ta dan, so karizmatični, optimistični in vedri. Vedno so na lovu za nečim drugačnim. Kljub temu so stabilni in jih spremlja sreča v življenju.

Mogoče vas bo zanimalo

Francozi so svetovni prvaki!
Šport
10 Ogledov
Šport
10 Ogledov

Francozi so svetovni prvaki!

Marjanca Scheicher - 15. julij, 2018 19:15

V izredno napetem finalu svetovnega prvenstva v nogometu v Moskvi so lovoriko osvojili galski petelini! Francoska reprezentanca je tako tako kot leta 1998 vnovič premagala Hrvaško in…

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video

User One - 15. julij, 2018 17:52

Petek 13. je bil črni petek za Luko Leskovarja iz Slovenske Bistrice. Vlomili so mu v hišo, naredili precej škode. Zdaj na facebooku deli posnetke vlomilcev, ki…

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic
Novice
10 Ogledov
Novice
10 Ogledov

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic

User One - 15. julij, 2018 17:03

Vabila zmagovalne stranke letošnjih parlamentarnih volitev SDS strankam LMŠ, SMC, SAB in NSi so preklicana. Predsednik SDS Janez Janša je popoldne na predsednike vseh naštetih strank, Marjana…

Več iz te kategorije