0 Deljenj 2968 Ogledov
iStock

Na torek se rodijo bogati ljudje, v nedeljo pa srečni

9. October, 2017 7:15
2968 Ogledov

Dnevi v tednu so poimenovani po sedmih vidnih planetih. V antiki so verjeli, da ima dan rojstva velik vpliv na značaj človeka in njegovo življenjsko pot.

Dejavniki, ki po starih prepričanjih vplivajo na preostanek vašega življenja. Vaša usoda je določena že prvi dan.

Ponedeljek

Ponedeljku vlada Luna. Po ljudskih verovanjih obstajajo v letu trije ponedeljki, ki naj bi bili nesrečni. To so: prvi v aprilu, drugi v avgustu in zadnji v decembru. Tako kot se spreminja luna, se tudi ljudje, rojeni na ponedeljek. Na njih imajo največji vpliv čustva. V življenju jim je pomembno, da imajo čvrste temelje, kot so družina, prijatelji in življenjski partner, iz katerih črpajo svojo moč.

Torek

Ime je dobil po planetu Mars. Ta je bil po rimskem prepričanju bog vojne. Ljudje ki so rojeni na ta dan vliva moč, borbenost in vztrajnost, da dosežejo svoje cilje. Vendar pa so pod vplivom Marsa nemirni in nagnjeni k živčnosti.

Sreda

Sreda ima ime po Merkurju, ta je bil rimski bog trgovine, potovanja in znanosti. Zato so ljudje, ki so rojeni na ta dan, inteligentni in imajo velik vpliv na druge ljudi. Poleg tega pa so podedovali tudi nemirnost in radovednost, ki zahteva nenehne izzive.

Četrtek

Četrtku vlada Jupiter, ki je v mitologiji bog grmenja in dežja. Je simbol širjenja, optimizma in humorja, ki krasi ljudi rojene na ta dan. Ti imajo močno izraženo potrebo po svobodi in neodvisnosti, zato se redko zadržujejo na enem mestu.

Petek

Petek je dobil ime po planetu Venere, simbola lepote, ljubezni in prijetnosti. Ljudje rojeni na ta dan so čutni in umetniški. Na nek način živijo v svojem svetu. Kljub temu so nagnjeni k idealističnim pogledom na svet in romantičnim fantazijama.

Sobota

Sobota je dan Saturna, ki je v rimski mitologiji bil bog kmetijstva in trgatve, kot sin matere Zemlje. Ljudje rojeni na ta dan so praktični, zreli in racionalni. Radi planirajo in so že v mladosti bolj zreli od svojih vrstnikov.

Nedelja

To je dan pod vplivom Sonca. Po starih prepričanjih je to začetek tedna. Je zelo srečen dan za rojstvo otroka. Ljudje, ki so rojeni na ta dan, so karizmatični, optimistični in vedri. Vedno so na lovu za nečim drugačnim. Kljub temu so stabilni in jih spremlja sreča v življenju.

Več iz te kategorije