0 Deljenj 1098 Ogledov
iStock

Na obrazu vidite, kaj vaše telo potrebuje

21. April, 2018 9:15
1098 Ogledov

Na obrazu so ves čas prisotne spremembe, kar ni nič nenavadnega. Vendar nekatere spremembe jasno kažejo, da nam primanjkuje vitaminov in hranil. Večino jih je mogoče najprej opaziti na koži obraza.

Lise na obrazu so lahko posledica pomanjkanja hranil

Ustrezna prehrana je še posebej pomembna v ženski menopavzi. Ženske takrat potrebujejo dovolj vitaminov, ki pomagajo ohranjati dobro kondicijo.

Gubice okoli oči

Te gubice so lahko smejalne ali pa nastanejo zaradi stiskanja oči. Pojavijo se tudi zaradi pomanjkanja elastičnosti, se pravi, da primanjkuje vitamina B2.

Gube po obrazu

Seveda z leti nastane vedno več starostnih gubic, ki pa jih lahko ublažite oziroma zmanjšate. Najbolj pomagata vitamina B3 in B9. Oba spodbujata regeneracijsko sposobnost kože, jo varujeta pred izgubo vlažnosti in pomagata tvoriti maščobe. B3 je predvsem v mesu in ribah, medtem ko se vitamin B9, znan kot folna kislina, nahaja v stročnicah in v listnati zelenjavi.

Razpokane ustnice

Največkrat so razpokane ustnice problem zimskega obdobja. Če vas težava pesti tudi, ko je zunaj toplo, vam verjetno primanjkuje vitamina B6.

Luščenje kože in tanki lasje

Na lase še posebno vpliva hranilna snov biotin. Ta ima pomembno vlogo tudi za zdravje nohtov in kože. Veliko ga najdemo v jajcih, polnozrnatih izdelkih in mleku.

Za tanke lase se priporoča ogromno vitamina C – zaužijete ga lahko v limonadi, naravnem soku iz pomaranč …

Več iz te kategorije