0 Deljenj 1540 Ogledov
iStock

Koristni nasveti za uporabo kisa

16. May, 2018 14:30
1540 Ogledov

Naravno sredstvo se nahaja v vsakem gospodinjstvu in ga lahko uporabite na nekaj fantastičnih načinov.

Čiščenje pralnega stroja

Kis ima funkcijo razmaščevanja, zato ga nalijte v predel, ki je namenjen mehčalcu v pralnem stroju. To bo preprečilo, da bodo detergenti ostali v stroju.

Kis je prav tako učinkovit pri odstranjevanju neprijetnih vonjav. Z lahkoto ga neposredno pustite na umazanem perilu v bobnu pralnega stroja, še posebno če je razlog znoj na obleki.

Odstranjevanje nalepk

Od tistih najbolj trdovratnih nalepk, ki ostanejo na novih krožnikih in kozarcih, pa vse do vragolij vaših otrok, ki so se odločili nalepiti nalepke na hladilnik ali vrata, je ta papir lahko prava muka. Ampak ni težav, samo vzemite papirnato brisačo ali gobico, jo namočite s kisom in rahlo potapkajte po nalepki, dokler se ne odlepi od površine. Brez lepljivih sledi in prask. Enako dobro deluje tudi na plastiko, steklo in očala.

Čiščenje čajnika in kuhalnika vode

Da rešite svoj najljubši kuhalnik vodnega kamna, polovico napolnite s kisom, preostalo polovico pa z vodo. Kuhajte nekaj minut, nato pa večkrat izperite in prekuhajte samo čisto vodo, da boste uživali s svojim kuhalnikom, ki bo videti kot nov.

Odstranite vodni kamen

Kis je pravi zmagovalec, kadar gre za odstranjevanje vodnega kamna. Najprepostejši in učinkovitejši način je, da papirnate brisače namočite v kis in jih neposredno položite na kritična mesta. Pustite delovati najmanj eno uro, nato pa samo sperite z mlačno vodo. Vaša kuhinja in kopalnica bosta kot novi.

Čiščenje otroških oblačil

Kis je poleg tega, da deluje proti neprijetnim vonjem znoja, učinkovit tudi v boju proti urinu na otroških oblačilih. Brez skrbi ga lahko nekaj žlic dodate v stroj namesto mehčalca, medtem ko perete obleke svojega otroka. Kis pa je učinkovit, ko gre za nezgode s hišnimi ljubljenčki na preprogi ali kavču.

Povsem mehka volna in bombaž

Volna in bombaž postaneta bolj mehka in lahka, če uporabite kis namesto mehčalca.

Čiščenje oken

Poskusite očistiti okna z mešanico polovice kisa in polovico vode v steklenici za pršenje. Poškropite mešanico po oknih; opazili boste, da poleg tega da se bodo svetili, se na njih ne bo nabirala para (še posebno dobro je za kuhinje in kopalnice). Ta trik deluje tudi v zimskih dneh na avtomobilskih oknih in preprečuje zmrzovanje.

Več iz te kategorije