0 Deljenj 865 Ogledov
istock

Katere ljubezenske zveze so uspešne in katere ne?

17. September, 2017 18:00
865 Ogledov

Ameriški  znanstveniki  Univerze Illinois so s pomočjo 376 parov sestavili štiri skupine ljubezenskih parov. Ugotavljali so, kako se občutki ljudi spreminjajo med samim odnosom v zvezi. Vsak par so podrobno opazovali devet mesecev. Pravijo, da se glede na osnovi tega, kateri skupini pripadajo, lahko določi njihova prihodnost.

Tukaj so štiri različne ljubezenske zveze, ki so jih znanstveniki sestavili. Se najdete v kateri?

1. Konfliktni, ampak polni strasti

V to skupino se uvrščate, če skupaj preživite veliko časa; ste vedno polni strasti, ko se srečata; vašo zvezo zaznamujejo pogosti prepiri in strastne sprave.

Takšni pari so v stanju ‘vse je komplicirano’, ampak nič večkrat se ne razidejo, kot pari v drugih skupinah.

2. Imajo radi dramo v življenju

Ta skupina je vaša, če: imate veliko vzponov in padcev v zvezi; veliko časa preživite skupaj in se pogovarjate o zvezi; prosti čas raje preživite s svojimi prijatelji, brez partnerja.

Takšni pari prekinejo zvezo dvakrat hitreje kot drugi. Manj kot polovica parov, ki so bili del tega eksperimenta, se je poročilo.

3. Obožujejo zabave

V ta tip skupine sodite, če: komunicirate veliko preko družbenih omrežij; ste zelo družabni in imate ogromno prijateljev, s katerimi se družite; idealen večer za vas je skupaj pripravljati večerjo ali se zabavati zunaj do jutra; kadar ste skupaj s partnerjem, se vam je prijetno z njim pogovarjati.

Takšne zveze so se izkazale za zelo močne, ker temeljijo na prijateljskem odnosu. Dve tretjini parov iz tega eksperimenta se je poročilo.

4. Ravnajo se glede na partnerja

Vaša zveza se lahko uvršča v  to skupino, če: preživite veliko časa skupaj; imate skupne hobije in zanimanja; se premišljeno odločate o pomembnih stvareh v vašem odnosu; sta enakega mnenja, kje preživeti skupen dopust.

Takšna zveza se je izkazala za daleč najbolj uspešno v tem eksperimentu. Več kot devetdeset procentov parov si je ustvarilo svojo družino.

Kam ste se uvrstili?

Vidite lahko, da idealna formula za uspešno zvezo ne obstaja. Najpomembnejše v vsaki zvezi je razumevanje, ki prinese pozitivne rezultate.

Več iz te kategorije