0 Deljenj 1110 Ogledov
iStock

Kako se obvarovati pred tatovi življenjske energije?

8. April, 2018 18:30
1110 Ogledov

Veliko ljudi se loti sprememb svojega ob pomembnih časovnih prelomnicah, bodisi gre za novoletne zaobljube ali praznovanje rojstnega. Včasih pa zadostuje sprememba vremena ali preprosto spoznanje, da je nekaj treba spremeniti in če ne najdemo pravega, upravičenega razloga za čakanje, se je aktivnosti smiselno lotiti kar takoj.

Če trpite za spomladansko utrujenostjo, je to že dober znak, da je treba v življenju nekaj spremeniti. Morda vam res manjka le nekaj počitka, ali pa ste si nakopičili drugih težav, ki bi se jih bilo treba rešiti bolj sistematično.

Ena med njimi so zagotovo nekateri»prijatelji«, ki imajo najbrž le eno nalogo, da vas čimbolj spravijo ob energijo. To znajo početi brez da bi vam karkoli za to vrnili. Saj vemo, da prijateljstvo ni trgovina in povratnih uslug ne pričakujemo, vendar se vam včasih in pri nekaterih ljudeh zdi njihovo obnašanje res preveč sebično in egocentrično. Najbolje kar boste naredili zase je, da omejite njihov vpliv na vas. Ni preprosto delo, lahko ga pa olajšati z naslednjimi nasveti iz portala curiousmindmagazine.

Naučite se reči »ne!«

Izreči besedo »ne« ni tako boleče kot se vam nemara zdi. Pravzaprav vas veliko bolj boli, ko je ne izrečete in nato morate opravljati stvari, ki jih v osnovi ne želite. To početje vam jemlje energijo, krade dragoceni čas in vas utruja. Vse to zato, ker se niste znali obvarovati.

»Ne« je vedno enako legitimen odgovor kot je »da«, zato uporabljajte oboje, da bi živeli srečno življenje. Če bo kdo z vami želel prekiniti stike, ker ste mu povsem legitimno zavrnili uslugo, potem vam bo bolje brez takega človeka v vašem življenju. Z vami je prijateljeval zgolj iz lastnih interesov ki ne temeljijo na vzajemnosti.

Naučite se biti sami s seboj

V samoti še ne pomeni biti osamljen. Ko boste razumeli razliko, se boste lažje osvobodili kompulzivne potrebe po druženju, ki vas osebnostne ne izpolnjuje. Zato si je pomembno vzeti čas zase in usmerjati svojo energijo za lastne potrebe.

V tem času boste zmogli bolje razumeti stvari, ki se vam dogajajo, hkrati boste imeli boljši nadzor nad tem kdo ali kaj vpliva na vas. Pomembno je, da znate sami vplivati na svoje odločitve in tega ne prepuščate drugim.

Iz svojih napak potegnite lekcije, ne grenkobe

Ljudje se s svojo preteklostjo najpogosteje ukvarjajo z napačnimi razlogi in nato pogosto končajo tudi z napačnimi lekcijami. Nikakor ne želite postati zagrenjeni in polno sovraštva zaradi slabih izkušenj z negativnimi ljudmi.

Ob vsakem stiku z ljudmi se naučimo česa novega. Tatovi življenjske energije nas učijo, da razmišljamo s svojo glavo in se naučimo upreti zunanjim vplivom.

Hkrati je nadvse pomembno tudi to, da nehamo živeti v preteklosti, ampak se osredotočimo na sedanjost in sprejmemo vse, kar nam prinaša prihodnost.

 

Več iz te kategorije