0 Deljenj 133 Ogledov
iStock

Kaj storiti, da se vam najlonke ne strgajo?

4. december, 2017 12:00
133 Ogledov

Velikokrat se zgodi, da najlonke uporabite samo enkrat, nato pa se vam strgajo. Obstaja trik, s katerim lahko to preprečite in podaljšate njihov »rok trajanja«. Z njim lahko preprečite nastanek majhnih grudic in lepljenje raznih dlačic nanje. Sliši se nenavadno, vendar je precej enostavno.

Modni strokovnjaki pravijo, da jih pred nošenjem dajte v zamrzovalnik. S tem boste dosegli, da se vlakna v najlonkah učvrstijo in postanejo bolj odporna.

Sam postopek je sledeč …

Najprej jih namočite v vodi in jih položite v vrečko za zamrzovanje ter jih dajte v zamrzovalnik. V njem jih pustite čez noč, nato jih zjutraj vzemite ven, položite na radiator, da se odtalijo, in jih oblecite.

Stilistka Denise Caldwell pravi, da takšen način prispeva tudi k obstojnosti barve, preprečuje nastajanje majhnih grudic na njih ter odbija razne dlačice, ki se prilepijo. V reviji The Sun so zapisali tudi, da je to učinkovito tudi za mrežaste nogavice.

Novinarka Daily Maila, Antonia Hoyle, je trik z zamrzovanjem tudi sama preizkusila. Pravi, da nizka temperatura (pod ničlo) učvrsti tkanino. Najlonke postanejo odpornejše in se ne strgajo tako hitro. Sama je bila navdušena nad učinkovitostjo.

Kljub temu da obstaja še kar nekaj načinov, s katerimi naj bi vaše nogavice zdržale dlje časa (lak za lase, oblačenje z rokavicami, pranje s šamponom), se je omenjeni izkazal za najboljšega.

Mogoče vas bo zanimalo

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas
Nasveti
8 Ogledov
Nasveti
8 Ogledov

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 9:00

Škandalova bralka Karmen je našemu svetovalcu poslala naslednje vprašanje: »Pri delodajalcu sem zaposlena že tri leta. Za vsako od teh treh let sem dobila v podpis pogodbo…

Jožice Svete in njeni Primorci
Rumeno
5 Ogledov
Rumeno
5 Ogledov

Jožice Svete in njeni Primorci

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 8:00

Nekdanja pevka pri Ansamblu bratov Avsenik je ustanovila svoj ansambel, ki se imenuje po njej Jožica Svete, ki je v Ansamblu bratov Avsenik zagotovo pustila neizbrisen pečat,…

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma
Top Novica
5 Ogledov
Top Novica
5 Ogledov

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 6:30

Kadar ne stavka, prvi sindikalist javnega sektorja Branimir Štrukelj, sicer politik stranke Levica, ki mu ploska slovenska prosveta, kupuje nepremičnine. Po razkritjih, da je 200 tisoč evrov…

Več iz te kategorije