0 Deljenj 235 Ogledov
iStock

Kaj storiti, da se vam najlonke ne strgajo?

4. december, 2017 12:00
235 Ogledov

Velikokrat se zgodi, da najlonke uporabite samo enkrat, nato pa se vam strgajo. Obstaja trik, s katerim lahko to preprečite in podaljšate njihov »rok trajanja«. Z njim lahko preprečite nastanek majhnih grudic in lepljenje raznih dlačic nanje. Sliši se nenavadno, vendar je precej enostavno.

Modni strokovnjaki pravijo, da jih pred nošenjem dajte v zamrzovalnik. S tem boste dosegli, da se vlakna v najlonkah učvrstijo in postanejo bolj odporna.

Sam postopek je sledeč …

Najprej jih namočite v vodi in jih položite v vrečko za zamrzovanje ter jih dajte v zamrzovalnik. V njem jih pustite čez noč, nato jih zjutraj vzemite ven, položite na radiator, da se odtalijo, in jih oblecite.

Stilistka Denise Caldwell pravi, da takšen način prispeva tudi k obstojnosti barve, preprečuje nastajanje majhnih grudic na njih ter odbija razne dlačice, ki se prilepijo. V reviji The Sun so zapisali tudi, da je to učinkovito tudi za mrežaste nogavice.

Novinarka Daily Maila, Antonia Hoyle, je trik z zamrzovanjem tudi sama preizkusila. Pravi, da nizka temperatura (pod ničlo) učvrsti tkanino. Najlonke postanejo odpornejše in se ne strgajo tako hitro. Sama je bila navdušena nad učinkovitostjo.

Kljub temu da obstaja še kar nekaj načinov, s katerimi naj bi vaše nogavice zdržale dlje časa (lak za lase, oblačenje z rokavicami, pranje s šamponom), se je omenjeni izkazal za najboljšega.

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO-DOKAZ: Prepoznate ilegalca Zahida Habiba Ullaha? V Beli krajini je izgubil dokument!
Novice
13 Ogledov
Novice
13 Ogledov

FOTO-DOKAZ: Prepoznate ilegalca Zahida Habiba Ullaha? V Beli krajini je izgubil dokument!

Marjanca Scheicher - 21. julij, 2018 14:43

Ko ilegalci vdrejo v Slovenijo, si hitro nadenejo masko "ubogega begunca", dokument, da so v BiH zaprosili za azil, pa konča nekje na polju. Civilna iniciativa proti…

Rdeč alarm: Sloveniji grozi huda ura!
Novice
14 Ogledov
Novice
14 Ogledov

Rdeč alarm: Sloveniji grozi huda ura!

Marjanca Scheicher - 21. julij, 2018 14:21

Agencija RS za okolje je izdala opozorilo pred točo. Rdeč alarm so razglasili za večji del Slovenije. Preverite, ali ste varni: [caption id="attachment_27880" align="alignnone" width="586"] Vir: ARSO[/caption]

ŠKANDAL! Švedska vlaga milijone, da bi ilegalce naučila, kako seksati z blondinkami
Novice
8 Ogledov
Novice
8 Ogledov

ŠKANDAL! Švedska vlaga milijone, da bi ilegalce naučila, kako seksati z blondinkami

Marjanca Scheicher - 21. julij, 2018 14:06

Švedska vlada želi vložiti kar 5 milijonov švedskih kron, da bi migrantski tečaj o seksu dosegel čim več ilegalcev. Del tega denarja, ki preračunan v evre predstavlja…

Več iz te kategorije