0 Deljenj 47 Ogledov
iStock

Kaj storiti, da se vam najlonke ne strgajo?

4. december, 2017 12:00
47 Ogledov

Velikokrat se zgodi, da najlonke uporabite samo enkrat, nato pa se vam strgajo. Obstaja trik, s katerim lahko to preprečite in podaljšate njihov »rok trajanja«. Z njim lahko preprečite nastanek majhnih grudic in lepljenje raznih dlačic nanje. Sliši se nenavadno, vendar je precej enostavno.

Modni strokovnjaki pravijo, da jih pred nošenjem dajte v zamrzovalnik. S tem boste dosegli, da se vlakna v najlonkah učvrstijo in postanejo bolj odporna.

Sam postopek je sledeč …

Najprej jih namočite v vodi in jih položite v vrečko za zamrzovanje ter jih dajte v zamrzovalnik. V njem jih pustite čez noč, nato jih zjutraj vzemite ven, položite na radiator, da se odtalijo, in jih oblecite.

Stilistka Denise Caldwell pravi, da takšen način prispeva tudi k obstojnosti barve, preprečuje nastajanje majhnih grudic na njih ter odbija razne dlačice, ki se prilepijo. V reviji The Sun so zapisali tudi, da je to učinkovito tudi za mrežaste nogavice.

Novinarka Daily Maila, Antonia Hoyle, je trik z zamrzovanjem tudi sama preizkusila. Pravi, da nizka temperatura (pod ničlo) učvrsti tkanino. Najlonke postanejo odpornejše in se ne strgajo tako hitro. Sama je bila navdušena nad učinkovitostjo.

Kljub temu da obstaja še kar nekaj načinov, s katerimi naj bi vaše nogavice zdržale dlje časa (lak za lase, oblačenje z rokavicami, pranje s šamponom), se je omenjeni izkazal za najboljšega.

Mogoče vas bo zanimalo

Kdo napada Mariborčanke? Včeraj napadene in okradene kar štiri!
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

Kdo napada Mariborčanke? Včeraj napadene in okradene kar štiri!

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 11:50

Iz Maribora poročajo o več krajah - tarče so bile ženske. Včeraj, malo po 17. uri, sta dva neznana moška na avtobusnem postajališču ob križišču Ceste proletarskih…

20-letnik streljal s kalašnikovim, posredovali so policisti
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

20-letnik streljal s kalašnikovim, posredovali so policisti

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 11:42

20-letnik je v zrak iz puške kalašnikov izstrelil več nabojev in s tem prestrašil vaščane. Policisti PP Kočevje so včeraj v večernem času pri rednem delu na…

Danes pogreb Jerneja Šugmana
Rumeno
4 Ogledov
Rumeno
4 Ogledov

Danes pogreb Jerneja Šugmana

Marjanca Scheicher - 15. december, 2017 8:08

Danes bodo Jerneja Šugmana na poslednjo pot pospremili na ljubljanskih Žalah. Prekmalu preminuli igralec Jernej Šugman je umrl za posledicami srčne kapi, pomoč, ki so mu jo…

Več iz te kategorije