0 Deljenj 105 Ogledov

Kaj povzroča nočno znojenje?

9. september, 2017 12:00
105 Ogledov

Obstaja sedem razlogov, zakaj se ponoči znojite. Lahko gre le za nedolžne okužbe ali za previsoko sobno temperaturo . Možni so tudi bolj resni vzroki, kot so rak, zdravila, tesnoba in sladkorna bolezen.

Poleg toplega zraka in predebele odeje so najbolj pogosti vzorci nočnega znojenja tesnoba, hormonske spremembe v telesu ali okužbe.

Tukaj navajamo sedem najbolj pogostih:

1. Menopavza

Ta povzroča nočno znojenje, lahko pa gre tudi za vročinske oblive. Imajo jih ženske v obdobju pred menopavzo. Oblivi se pojavijo sredi noči, zato se morda zbujate povsem prepotene.

2. Zdravila

Antidepresivi, zdravila za psihozo, tudi aspirin. Ali uživate ta zdravila? Posvetujte se z zdravnikom, če jih je mogoče zamenjati s kakšnim drugim zdravilom.

3. Rak

Če se močno znojite ponoči, je to lahko tudi zgodnji simptom za raka in pogosto primer limfoma.

4. Infekcija

Sem sodijo tuberkoloza, apceps, endokarditis ali gnojno vnetje kosti, ki lahko povzročajo nočno znojenje.

5. Anksioznost

Prav tako sta lahko za nočno znojenje kriva stres in tesnoba. Ostali simptomi pa so nervoza, napetost, napadi panike, konstanten občutek utrujenosti ali slabosti, prebavne motnje in težave s spanjem.

6. Motnje spanja

Znojenje ponoči lahko povzroči tudi destruktivna apneja v spanju ali kakšna druga motnja. Drugi simptomi, ki povzročajo motne spanja vključujejo zbujanje zaradi občutka dušenja, dnevno utrujenost in visok krvni tlak.

7. Hipoglikemija

Gre za najpogostejši zaplet sladkorne bolezni, pri katerem je vsebnost sladkorja zelo nizka. Tisti, ki imajo to bolezen , se ponoči zaradi zelo nizke vsebnosti sladkorja v krvi močno znojijo.

Mogoče vas bo zanimalo

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas
Nasveti
3 Ogledov
Nasveti
3 Ogledov

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 9:00

Škandalova bralka Karmen je našemu svetovalcu poslala naslednje vprašanje: »Pri delodajalcu sem zaposlena že tri leta. Za vsako od teh treh let sem dobila v podpis pogodbo…

Jožice Svete in njeni Primorci
Rumeno
4 Ogledov
Rumeno
4 Ogledov

Jožice Svete in njeni Primorci

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 8:00

Nekdanja pevka pri Ansamblu bratov Avsenik je ustanovila svoj ansambel, ki se imenuje po njej Jožica Svete, ki je v Ansamblu bratov Avsenik zagotovo pustila neizbrisen pečat,…

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma
Top Novica
5 Ogledov
Top Novica
5 Ogledov

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 6:30

Kadar ne stavka, prvi sindikalist javnega sektorja Branimir Štrukelj, sicer politik stranke Levica, ki mu ploska slovenska prosveta, kupuje nepremičnine. Po razkritjih, da je 200 tisoč evrov…

Več iz te kategorije