0 Deljenj 2715 Ogledov

Kaj bo kitajsko leto psa prineslo tistim, ki ste rojeni v tem znamenju

17. February, 2018 20:45
2715 Ogledov

Zahodni svet se sicer ne ozira na astrologijo vzhoda, vendar smo ob vsakem kitajskem novem letu kljub temu radovedni, za kateri znak gre in kako bo leto vplivalo na kače, opice, petelini, tigre in druge znake kitajskega horoskopa.

Kitajska astrologija sicer temelji na luninem ciklu, ki traja 12 let. Imena znakov izvirajo iz legende o Budovem vabilu na slavnostno pojedino, ko se je odpravljal s tega sveta. Te živali so: podgana, bivol, tigre, mačka (ali zajec), zmaj, kača, konj, koza (ali ovca), opica, petelin, pes in merjasec. Vsakemu znaku Kitajci pripišejo še enega od temeljnih elementov – zlato, les, voda, ogenj in zemlja. Tako se posamezna kombinacija zodiaka in elementa ponovi na vsakih 60 let. 

Leto 2018 bo vse do 4. februarja 2019 v znaku zemeljskega psa. Lastnosti letošnjega psa so zagotovo prizemljenost, komunikacija, resnost in odgovornost v poslu.

Srečne številke rojenih v znamenju psa so 3, 4 in 9, nesrečo jim prinašajo 1, 6 in 7.

Orhideje psu prinašajo srečo.

Ljudem v znamenju psa prinašajo srečo zelena, rdeča in vijolična barva, enako velja za vrtnice in orhideje. Izogibati se morajo modre, bele in zlate.

Slovenci, rojeni v znamenju psa, naj denimo ne bi potovali v Dubaj.

Ko potujejo, je pametno izbirati kraje na vzhodu, jugu in severovzhodu, izogibati se je treba potovanjem v jugovzhodni smeri.

Podobno kot pravi psi, so tudi ljudje v tem znamenju zvesti in iskreni ter ljubijo z vsem srcem; so prijetni, a previdni. Za osebe, ki so jim blizu, so pripravljeni narediti vse.

Ta najbrž ni rojen v znamenju psa.

Živijo tiho življenje, obkroženi z družino. V tem znaku boste le stežka našli kriminalce ali lažnivce.

Vedno so vsem na razpolago, vendar ne bodo mogli skriti svojega razočaranja in žalosti, če jih izdate.

Psi so dobri policisti.

Rojeni v znamenju psa so ponavadi policisti, znanstveniki, notranji oblikovalci, profesorji, politiki, duhovniki, medicinske sestre, uradniki in sodniki. Očitno jim je blizu tudi pop glasba, saj sta zelo znana, rojena v zemeljskem znamenju, denimo Madonna in Michael Jackson.

Po kitajskem horoskopu se najbolje znajdejo s tistimi, rojenimi v znaku zajca, najmanj pa z zmaji,  kozami in petelini.

Več iz te kategorije