0 Deljenj 1303 Ogledov

Izpovedi ljudi, ki živijo v odprtih zvezah

8. September, 2017 22:00
1303 Ogledov

Ali ste se s pojmom »odprta zveza« prvič srečali šele, ko je bilo treba na družbenem omrežju Facebook označiti svoj status? Potem imate o tem najbrž različne, pogosto preveč idealizirane, predstave.

Portalu Whisper je uspelo poiskati 17 parov, ki so bili pripravljeni odprto spregovoriti o zvezi, v kateri se partnerja dogovorita, da lahko imata spolne odnose še z drugimi.

Če imate vsaj malo poredne misli, bi si zlahka zaželeli življenje »svobodnjaka«, ki lahko mirne vesti išče spolne odnose z različnimi partnerji. V primeru, da kdaj pri tem ni uspešen, lahko še vedno skoči med rjuhe doma.

Realnost očitno ni tako rožnata, saj omenjeni pari najpogosteje ugotavljajo, da imajo težave s pritiskom okolice, zlasti prijateljev in družin, ki takega vedenja ne odobravajo. Tako je nekdo potožil, da mu je bilo izjemno težko celotno zadevo razložiti svoji mami.

Težko si je predstavljati, da partnerjevi spolni podvigi ne privedejo do ljubosumja, pa vendar so pari izpostavili, da jih to ne moti. Veliko huje je spoznati, da so tvojo ljubljeno osebo na zmenku prizadeli ali je bila celo izpostavljena neželenim grobostim.

Ženskam je očitno lažje najti postranske partnerje kot moškim. Ena je ob tem potožila, da se le stežka prepusti posteljnim radostim, saj se ji smili manj uspešen fant, ki sam čaka doma. Zato tudi ona vedno raje ostaja z njim. Na drugi strani pa so nekateri naveličani nenehne menjave partnerjev in si želijo poleg žene imeti le eno stalno prijateljico. Z njo bi imeli poleg seksa še kakšen skupni interes.

Seveda se zgodi, da odprte zveze niso prav stabilne in pari šele ob druženju z drugimi partnerji spoznajo, kaj v njihovi zvezi ne deluje ter se nato razidejo.

Več iz te kategorije