0 Deljenj 981 Ogledov
iStock, instagram

FOTO: Najlepši mestni trgi na svetu

17. marec, 2018 9:54
981 Ogledov

Srednjeveški, prelepi in polni ljudi, mestni trgi predstavljajo glavno atrakcijo za vse turiste in tamkajšnje prebivalce, hkrati pa je tudi idealno mesto za druženje.

Ni pomembno, če so veliki ali majhni, trgi so srce vsakega mesta. Tu se odvijajo razni glasbeni koncerti, kulturni dogodki, sejmi, polno je restavracij, lokalov … Seveda ne manjka spomenikov, ki opisujejo zgodovino naroda, mesta in trga.

Če vam radovednost ne da miru, si preberite spodaj, katere svetovne mestne trge si je vredno ogledati.

Grand Place – Bruselj

Bruselj ponuja “Grand Place” – Veliki trg, obkrožen s trgovinami Breadhouse, mestno hišo in nekdanjimi kraljevimi dvoranami, ki so vedno polne turistov.

Vaclavske namesti – Praga

Srednjeveška in romantična Praga lahko vsakemu turistu, ki se sprehaja po njenih ulicah, ponudi marsikaj. Skoraj vsak obišče Staromestni trg (Staroměstské náměstí), ki se nahaja med Vaclavskim trgom in Karlovim mostom.

Trg Svetega Marka – Benetke

Trg se imenuje »Piazza San Marco«, tako ga je imenoval že Napoleon. Glavni beneški trg predstavlja enega od najbolj obiskanih krajev na Stari celini.

Glavni mestni trg – Krakov

Trg leži v samem centru starega mestnega dela Krakova. Glavni trg predstavlja največje srednjeveško mesto v Evropi, katerega zgodovina sega v 13. stoletje.

Times Square – New York

Ikona mesta, ki nikoli ne spi, je znani Times Square, ki leži tam, kjer se sekata Broadway in Sedma avenija. Na tem trgu so ogromni plakati z reklamami, osvetljenimi z LED lučmi, ki jih pozna ves svet.

Trg Svetega Petra – Rim

Povezuje Vatikan in Rim in se nahaja pred baziliko Svetega Petra, svetnika, ki dolguje svoje ime apostolu in prvemu katoliškemu papežu.

Jemaa el-Fnaa – Marakeš

Še en unikaten in impresiven mestni trg, na katerem je tudi znana tržnica. Nahaja se v Marakešu in neprestano navdušuje turiste iz vseh koncev sveta.

Rdeči trg – Moskva

Je najslavnejši in hkrati osrednji trg v Moskvi, ki ločuje Kremelj od stare trgovske četrti Kitaj-gorod. Na trgu stoji Leninov mavzolej, Državni muzej zgodovine in znamenita Katedrala Vasilija Blaženega.

Mogoče vas bo zanimalo

Prižgan rdeč alarm, poglejte, kateremu delu Slovenije grozi toča
Novice
92 Ogledov
Novice
92 Ogledov

Prižgan rdeč alarm, poglejte, kateremu delu Slovenije grozi toča

User One - 21. avgust, 2019 15:56

Čez dan bo v notranjosti Slovenije spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše na severu in severozahodu. Pihal bo severovzhodni veter. Na…

V strugi potoka Koren našli razpadajoče truplo, vedo njegovo identiteto
Črno
27 Ogledov
Črno
27 Ogledov

V strugi potoka Koren našli razpadajoče truplo, vedo njegovo identiteto

User One - 21. avgust, 2019 12:15

 Inštitut za sodno medicino je v sodni obdukciji trupla, ki so ga 7. avgusta našli v strugi potoka Koren pri Novi Gorici ugotovil, da gre za italijanskega državljana, ki…

Čudna pota Slovenske vojske pod Alenko Ermenc: Izmikajo se pojasnilom o dejanjih vojske in kuhajo čaj
Škandal
15 Ogledov
Škandal
15 Ogledov

Čudna pota Slovenske vojske pod Alenko Ermenc: Izmikajo se pojasnilom o dejanjih vojske in kuhajo čaj

User One - 21. avgust, 2019 8:57

"V zvezi z vašim vprašanjem vam sporočam, da so pooblastila za opravljanje posameznih preiskovalnih dejanj, ki jih sme opraviti vojaška policija, določena v 158. čl. Zakona o…

Več iz te kategorije