0 Deljenj 904 Ogledov
iStock, instagram

FOTO: Najlepši mestni trgi na svetu

17. marec, 2018 9:54
904 Ogledov

Srednjeveški, prelepi in polni ljudi, mestni trgi predstavljajo glavno atrakcijo za vse turiste in tamkajšnje prebivalce, hkrati pa je tudi idealno mesto za druženje.

Ni pomembno, če so veliki ali majhni, trgi so srce vsakega mesta. Tu se odvijajo razni glasbeni koncerti, kulturni dogodki, sejmi, polno je restavracij, lokalov … Seveda ne manjka spomenikov, ki opisujejo zgodovino naroda, mesta in trga.

Če vam radovednost ne da miru, si preberite spodaj, katere svetovne mestne trge si je vredno ogledati.

Grand Place – Bruselj

Bruselj ponuja “Grand Place” – Veliki trg, obkrožen s trgovinami Breadhouse, mestno hišo in nekdanjimi kraljevimi dvoranami, ki so vedno polne turistov.

Vaclavske namesti – Praga

Srednjeveška in romantična Praga lahko vsakemu turistu, ki se sprehaja po njenih ulicah, ponudi marsikaj. Skoraj vsak obišče Staromestni trg (Staroměstské náměstí), ki se nahaja med Vaclavskim trgom in Karlovim mostom.

Trg Svetega Marka – Benetke

Trg se imenuje »Piazza San Marco«, tako ga je imenoval že Napoleon. Glavni beneški trg predstavlja enega od najbolj obiskanih krajev na Stari celini.

Glavni mestni trg – Krakov

Trg leži v samem centru starega mestnega dela Krakova. Glavni trg predstavlja največje srednjeveško mesto v Evropi, katerega zgodovina sega v 13. stoletje.

Times Square – New York

Ikona mesta, ki nikoli ne spi, je znani Times Square, ki leži tam, kjer se sekata Broadway in Sedma avenija. Na tem trgu so ogromni plakati z reklamami, osvetljenimi z LED lučmi, ki jih pozna ves svet.

Trg Svetega Petra – Rim

Povezuje Vatikan in Rim in se nahaja pred baziliko Svetega Petra, svetnika, ki dolguje svoje ime apostolu in prvemu katoliškemu papežu.

Jemaa el-Fnaa – Marakeš

Še en unikaten in impresiven mestni trg, na katerem je tudi znana tržnica. Nahaja se v Marakešu in neprestano navdušuje turiste iz vseh koncev sveta.

Rdeči trg – Moskva

Je najslavnejši in hkrati osrednji trg v Moskvi, ki ločuje Kremelj od stare trgovske četrti Kitaj-gorod. Na trgu stoji Leninov mavzolej, Državni muzej zgodovine in znamenita Katedrala Vasilija Blaženega.

Mogoče vas bo zanimalo

Zadnji šolski dan se ni iztekel po načrtih, končal se je v rešilcu
Črno
96 Ogledov
Črno
96 Ogledov

Zadnji šolski dan se ni iztekel po načrtih, končal se je v rešilcu

User One - 24. junij, 2019 20:28

Ob 10.33 se je v naselju Šentjanž pri Dravogradu, v občini Dravograd, med poukom športne vzgoje poškodoval dijak, na zadnji šolski dan javlja uprava za zaščito in…

Po deklici, danes našli tudi pogrešanega 16-letnega fanta, policija sporoča, komu so ga predali
Črno
188 Ogledov
Črno
188 Ogledov

Po deklici, danes našli tudi pogrešanega 16-letnega fanta, policija sporoča, komu so ga predali

User One - 24. junij, 2019 16:51

Policija je, potem ko so najprej sporočili, da od sobote izginula 16-letnica ni več pogrešana, zdaj sporočili še, da preklicujejo tudi iskanje njenega vrstnika iz Ribnice, ki…

Več iz te kategorije