0 Deljenj 2293 Ogledov

BREZ PRETVARJANJA! To je edini zanesljiv način, da prepoznate, da je ženska doživela orgazem

4. June, 2022 11:57
2293 Ogledov

Večina se bo strinjala, da je pretvarjanje orgazma neumnost, ki nikomur ne koristi. Medtem ko približno 30 odstotkov žensk nima težav z rednim orgazmom, jih ostalih 70 odstotkov doživlja precej redkeje – približno vsak peti spolni odnos, pri čemer kar 15 odstotkov žensk ugotovi, da niso nikoli doživele spolnega orgazma ali le enkrat oz. dvakrat v življenju.

Vendar pa študije kažejo, da je več kot 90 odstotkov žensk na neki točki pretvarjalo orgazem, najpogosteje ne da bi prizadeli svojega partnerja. To ne zveni tako nenavadno, če omenimo dejstvo, da približno 20 odstotkov moških meni, da so tako dobri ljubimci, da njihovi partnerki ni treba ukrepati, torej je nemogoče, da je ne bi zadovoljil.

Simptomi orgazma

Na splošno so jasni znaki orgazma mišični krči – najpogosteje vaginalni, ki povzročajo občutek ‘zoženosti’. Lahko se pojavijo tudi krči v nogah. S povečano intenzivnostjo stimulacije, pri kateri njen dih postane kratek in vzdihuje glasnejše, se bo po dosegu pravega vrhunca ustavila, ker bo potrebovala vsaj nekaj sekund, da si opomore. Pri mnogih ženskah po orgazmu postane del prsi nad dojkami, kjer je koža tanka zaradi naleta hormonov, rdeča.

Samo zato, ker igra, še ne pomeni, da v tem ne uživa

A tudi če pretvarja orgazem, to ne pomeni nujno, da ženska ne uživa v seksu. Raziskave namreč kažejo, da je pri ženskah največja aktivnost v centrih za užitek v možganih med seksom, torej ‘na poti do orgazma’, medtem ko tik pred vrhuncem aktivnost močno pade. Po drugi strani pa je pri moških aktivnost v teh predelih največja med ejakulacijo.

Za ženske ni težje doseči orgazem

Obstajajo podatki, da približno 95 odstotkov žensk običajno z lahkoto doživi orgazem med samozadovoljevanjem. Kljub temu ženske pogosteje poročajo o borbi z orgazmom kot moški, vendar ne gre za biologijo. Gre za kulturne norme in pomanjkanje informacij. Zgodovinsko gledano so kulture po vsem svetu seks uokvirile izključno okoli moškega užitka, zato še danes besedo ‘seks’ povezujemo izključno s penetracijo.

Več iz te kategorije