0 Deljenj 363 Ogledov
iStock

Ali vaš dragi pogosto spušča vetrove? S tem vam rešuje življenje

10. november, 2017 4:15
363 Ogledov

Stara šaljiva modrost pravi, da gre ljubezenski cikel dveh oseb skozi več faz, ki vsako zaznamujejo posebne aktivnosti. V prvi fazi se zaljubljenca predvsem srečujeta na zmenkih in občasno končata v postelji ali v kakšnem drugem prostoru, vendar se zjutraj zbudita vsak v svoji postelji. Naslednjo fazo zaznamuje zobna ščetka, ki jo pustita drug pri drugem, da zjutraj ni nerodnih trenutkov, ko se je treba rešiti jutranjega zadaha. To je začetek prisvajanja prostora in posledično tudi partnerja. Faza zaljubljenosti mine oziroma preraste v ljubezen takrat, ko partnerja brez sramu drug pred drugim spustita kak vetrc in se imata kljub temu še vedno rada.

Zdravilo proizvaja vsaka rit

Šalo na stran. Čeprav vam gre občasno na živce, ko se vaš dragi kar prepogosto spozabi in jih spušča po mili volji, se ne smete preveč jeziti nanj. Smrdeče darilo je namreč lahko zdravilno! Raziskovalci Univerze v Exetru so namreč v reviji Medicinal Chemistry Communications objavili študijo vpliva vodikovega sulfida na zdravje. Ja, to je ta plemeniti plin, ki ga zna proizvesti prav vsaka rit in ima žal zelo neprijeten vonj po gnilih jajcih.

Znanstveniki, ki so sodelovali v raziskavi, so odkrili, da ta plin v majhnih količinah preprečuje okvare mitohondrijev. To so tiste organele, ki skrbijo za to, da energija iz hrane poskrbi za vašo rast in razvoj. Zato so splet takoj preplavile zgodbe o zdravilnih prdcih, ki med drugim zdravijo raka, erektilne motnje, preprečujejo kap in gube.

Ne tako hitro

Če ste se že razveselili, da bodo zdravilne terapije po novem videti takole…

… vas moramo žal razočarati. Plin je učinkovit le v manjših, točno odmerjenih količinah. Te so znanstveniki že uspeli izolirati v spojino, ki so jo poimenovali AP39. Rezultati raziskave že kažejo, da spojina učinkovito ščiti celice.

Zato ostajamo pri starem dobrem bontonu. Čeprav sledite motu »najprej zdravje, nato kultura«, se je vljudno ob vsakem izpustu plemenitih plinov iz vaše veličastne zadnjice diskretno opravičiti.

Mogoče vas bo zanimalo

Francozi so svetovni prvaki!
Šport
11 Ogledov
Šport
11 Ogledov

Francozi so svetovni prvaki!

Marjanca Scheicher - 15. julij, 2018 19:15

V izredno napetem finalu svetovnega prvenstva v nogometu v Moskvi so lovoriko osvojili galski petelini! Francoska reprezentanca je tako tako kot leta 1998 vnovič premagala Hrvaško in…

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video

User One - 15. julij, 2018 17:52

Petek 13. je bil črni petek za Luko Leskovarja iz Slovenske Bistrice. Vlomili so mu v hišo, naredili precej škode. Zdaj na facebooku deli posnetke vlomilcev, ki…

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic
Novice
11 Ogledov
Novice
11 Ogledov

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic

User One - 15. julij, 2018 17:03

Vabila zmagovalne stranke letošnjih parlamentarnih volitev SDS strankam LMŠ, SMC, SAB in NSi so preklicana. Predsednik SDS Janez Janša je popoldne na predsednike vseh naštetih strank, Marjana…

Več iz te kategorije