0 Deljenj 228 Ogledov
iStock

Ali vaš dragi pogosto spušča vetrove? S tem vam rešuje življenje

10. november, 2017 4:15
228 Ogledov

Stara šaljiva modrost pravi, da gre ljubezenski cikel dveh oseb skozi več faz, ki vsako zaznamujejo posebne aktivnosti. V prvi fazi se zaljubljenca predvsem srečujeta na zmenkih in občasno končata v postelji ali v kakšnem drugem prostoru, vendar se zjutraj zbudita vsak v svoji postelji. Naslednjo fazo zaznamuje zobna ščetka, ki jo pustita drug pri drugem, da zjutraj ni nerodnih trenutkov, ko se je treba rešiti jutranjega zadaha. To je začetek prisvajanja prostora in posledično tudi partnerja. Faza zaljubljenosti mine oziroma preraste v ljubezen takrat, ko partnerja brez sramu drug pred drugim spustita kak vetrc in se imata kljub temu še vedno rada.

Zdravilo proizvaja vsaka rit

Šalo na stran. Čeprav vam gre občasno na živce, ko se vaš dragi kar prepogosto spozabi in jih spušča po mili volji, se ne smete preveč jeziti nanj. Smrdeče darilo je namreč lahko zdravilno! Raziskovalci Univerze v Exetru so namreč v reviji Medicinal Chemistry Communications objavili študijo vpliva vodikovega sulfida na zdravje. Ja, to je ta plemeniti plin, ki ga zna proizvesti prav vsaka rit in ima žal zelo neprijeten vonj po gnilih jajcih.

Znanstveniki, ki so sodelovali v raziskavi, so odkrili, da ta plin v majhnih količinah preprečuje okvare mitohondrijev. To so tiste organele, ki skrbijo za to, da energija iz hrane poskrbi za vašo rast in razvoj. Zato so splet takoj preplavile zgodbe o zdravilnih prdcih, ki med drugim zdravijo raka, erektilne motnje, preprečujejo kap in gube.

Ne tako hitro

Če ste se že razveselili, da bodo zdravilne terapije po novem videti takole…

… vas moramo žal razočarati. Plin je učinkovit le v manjših, točno odmerjenih količinah. Te so znanstveniki že uspeli izolirati v spojino, ki so jo poimenovali AP39. Rezultati raziskave že kažejo, da spojina učinkovito ščiti celice.

Zato ostajamo pri starem dobrem bontonu. Čeprav sledite motu »najprej zdravje, nato kultura«, se je vljudno ob vsakem izpustu plemenitih plinov iz vaše veličastne zadnjice diskretno opravičiti.

Mogoče vas bo zanimalo

Navade, ki vam kradejo srečo
Lifestyle
2 Ogledov
Lifestyle
2 Ogledov

Navade, ki vam kradejo srečo

T.U.L. - 20. marec, 2018 19:30

Kadar vam vaše navade ne pomagajo najbolje, potem vam verjetno škodujejo. Tukaj je nekaj navad, ki kradejo vašo srečo. Najbolje se jih je čimprej znebiti, če želite…

GORAN (30) IZGUBIL BITKO Žalostna novica prišla iz Kalifornije
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

GORAN (30) IZGUBIL BITKO Žalostna novica prišla iz Kalifornije

skandal1 - 20. marec, 2018 19:12

Iz Kalifornije prihaja žalostna novica. 30-letni Goran Knežević, ki se je desetletje boril z rakom nadledvične žleze, je bitko danes žal izgubil. Nekdanjemu vrhunskemu športniku ste pomagali…

VRAG VZEL PROVOCIRANJE Novinar Mitrović na policiji, ve kakšen status ima Zahovič
Šport
4 Ogledov
Šport
4 Ogledov

VRAG VZEL PROVOCIRANJE Novinar Mitrović na policiji, ve kakšen status ima Zahovič

skandal1 - 20. marec, 2018 18:49

MARIBOR - Novinar športnega časnika Ekipa SN Dejan Mitrović, ki se je v soboto po prvenstveni tekmi Maribora in Krškega znašel v besednem obračunu s športnim direktorjem mariborskega kluba…

Več iz te kategorije