0 Deljenj 446 Ogledov
iStock

Ali vaš dragi pogosto spušča vetrove? S tem vam rešuje življenje

10. november, 2017 4:15
446 Ogledov

Stara šaljiva modrost pravi, da gre ljubezenski cikel dveh oseb skozi več faz, ki vsako zaznamujejo posebne aktivnosti. V prvi fazi se zaljubljenca predvsem srečujeta na zmenkih in občasno končata v postelji ali v kakšnem drugem prostoru, vendar se zjutraj zbudita vsak v svoji postelji. Naslednjo fazo zaznamuje zobna ščetka, ki jo pustita drug pri drugem, da zjutraj ni nerodnih trenutkov, ko se je treba rešiti jutranjega zadaha. To je začetek prisvajanja prostora in posledično tudi partnerja. Faza zaljubljenosti mine oziroma preraste v ljubezen takrat, ko partnerja brez sramu drug pred drugim spustita kak vetrc in se imata kljub temu še vedno rada.

Zdravilo proizvaja vsaka rit

Šalo na stran. Čeprav vam gre občasno na živce, ko se vaš dragi kar prepogosto spozabi in jih spušča po mili volji, se ne smete preveč jeziti nanj. Smrdeče darilo je namreč lahko zdravilno! Raziskovalci Univerze v Exetru so namreč v reviji Medicinal Chemistry Communications objavili študijo vpliva vodikovega sulfida na zdravje. Ja, to je ta plemeniti plin, ki ga zna proizvesti prav vsaka rit in ima žal zelo neprijeten vonj po gnilih jajcih.

Znanstveniki, ki so sodelovali v raziskavi, so odkrili, da ta plin v majhnih količinah preprečuje okvare mitohondrijev. To so tiste organele, ki skrbijo za to, da energija iz hrane poskrbi za vašo rast in razvoj. Zato so splet takoj preplavile zgodbe o zdravilnih prdcih, ki med drugim zdravijo raka, erektilne motnje, preprečujejo kap in gube.

Ne tako hitro

Če ste se že razveselili, da bodo zdravilne terapije po novem videti takole…

… vas moramo žal razočarati. Plin je učinkovit le v manjših, točno odmerjenih količinah. Te so znanstveniki že uspeli izolirati v spojino, ki so jo poimenovali AP39. Rezultati raziskave že kažejo, da spojina učinkovito ščiti celice.

Zato ostajamo pri starem dobrem bontonu. Čeprav sledite motu »najprej zdravje, nato kultura«, se je vljudno ob vsakem izpustu plemenitih plinov iz vaše veličastne zadnjice diskretno opravičiti.

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: NA POLITEHNIČNI FAKULTETI PRIŠLO DO EKSPLOZIJE, VEČ JE MRTVIH Gledala sem kako je priajteljica umrla
Črno
38 Ogledov
Črno
38 Ogledov

VIDEO: NA POLITEHNIČNI FAKULTETI PRIŠLO DO EKSPLOZIJE, VEČ JE MRTVIH Gledala sem kako je priajteljica umrla

User One - 17. oktober, 2018 14:14

Na politehnični fakulteti v mestu Kerč na ukrajinskem polotoku Krim je danes odjeknila eksplozija doma izdelane eksplozivne naprave, pri čemer je podatkih ruskih oblasti umrlo najmanj deset…

PO SKORAJŠNJEM IZPADU V LIGO D Tomaž Kavčič ni več selektor slovenske nogometne reprezentance
Šport
5 Ogledov
Šport
5 Ogledov

PO SKORAJŠNJEM IZPADU V LIGO D Tomaž Kavčič ni več selektor slovenske nogometne reprezentance

User One - 17. oktober, 2018 13:53

Tomaž Kavčič ni več selektor slovenske nogometne reprezentance, poroča delo.si. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović bo ob 15. uri na Brdu pri Kranju na novinarski konferenci…

RONALDO ZA ZAPAHE? Od deset let pa vse do smrti zaradi analnega posilstva
Šport
19 Ogledov
Šport
19 Ogledov

RONALDO ZA ZAPAHE? Od deset let pa vse do smrti zaradi analnega posilstva

User One - 17. oktober, 2018 12:08

Tožba, ki jo je proti portugalskemu nogometnemu zvezdniku Cristianu Ronaldu vložila ženska, ki trdi, da jo je Ronaldo pred devetimi leti posilil in ji nato v zameno…

Več iz te kategorije