0 Deljenj 177 Ogledov
iStock

Ali je bolje spati z ali brez nogavic?

21. marec, 2018 15:04
177 Ogledov

Nekateri ljudje ne morejo zaspati brez nogavic na nogah. To ima tudi svojo razlago in pojasnilo. Raziskava iz leta 2007 je pokazala, da ljudje, ki za spanje oblečejo nogavice, hitreje zaspijo kot tisti brez njih, so zapisali na medicalnewtoday.com.

Na drugi strani pa obstaja tudi teorija, ki pravi, da je spanje z bosimi nogami boljša. Nekaterim ljudem je spanje v nogavicah neprijetno, saj jim je vroče. Posamezniki si ponoči celo odkrijejo odejo in imajo stopala zunaj. Najbolje je, da se odločite sami, kaj je za vas najboljše, piše 24sata.hr.

Temperatura našega telesa se, medtem ko tonemo v spanec, zmanjšuje, kar pospeši spanje. Iz tega je moč sklepati, da je spanje v hladnejših pogojih boljše. Stopala vsebujejo približno 250.000 znojnih žlez, ki so odgovorne za hlajenje telesa.

Če je telo preveč segreto med spanjem, se sproži signal, da je čas za bujenje – telo postane aktivnejše, začne delovati spomin. Preveč toplote zmoti spanec, zato se začnemo premetavati, obračati in težko nazaj zaspimo.

Idealna temperatura prostora, kjer spimo, je med 16 in 18 stopinj celzija.

Razlika med ljudmi, ki spijo z nogavicami in brez njih

Ljudje, ki spijo z nogavicami

To počnejo zato, ker jih dejansko zebe, tudi če v prostoru ni hladno. To je lahko povezano z raznimi fizičnimi vidiki kot so naprimer debelost kože in  počasen metabolizem. Ampak je spanje v nogavicah tudi odraz psihe.

Ljudje, ki ne morejo zaspati brez nogavic, imajo verjetno potrebo po zaščiti, želijo biti v prijetnem okolju in vzpostavljajo globoke in zelo intimne odnose z drugimi. Po naravi so nežni, najsrečnejši, kadar so v objemu koga, in jim ni težko deliti svojega prostora z drugimi.

Ljudje, ki spijo brez nogavic

Tem ljudem spanje z nogavicami na stopalih vzbuja nelagodje. Preveč jim je vroče, da bi lahko zaspali. S fizičnega vidika to lahko kaže na hiter metabolizem, dobro cirkulacijo in debelo kožo. S psihičnega vidika pa so ti ljudje zelo neodvisni in zaščitniško usmerjeni proti drugim.

Njihov osebni prostor jim veliko pomeni, zato se družijo z drugimi ljudmi samo, kadar jim paše. So pošteni in tudi iskreni. Privlačijo jih izzivi. Za tiste, ki jim veliko pomenijo, so pripravljeni narediti vse, da se bodo počutili dobro, piše bright.side.me.

Kakorkoli, vseeno je ali spite z ali brez nogavic. Šteje samo, da imate lepe sanje in miren spanec!

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO: V tem kombiju švercal 34 ilegalcev
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

FOTO: V tem kombiju švercal 34 ilegalcev

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 15:03

Policisti so 20. 7. nekaj po 9. uri v kraju Podbočje na območju Policijske postaje  Krško  ustavili voznika osebnega avtomobila, za njim pa še voznika kombiniranega vozila…

Danes praznuje najbolj srčen poslanec
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

Danes praznuje najbolj srčen poslanec

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 14:47

23. julija se je rodil dolgoletni poslanec Franc Breznik. Leta 1991 se je priključil prvi generaciji slovenske vojske v Pekrah, kjer se je zgodil prvi upor proti…

Tim Gajser – haloški šampion na stopničkah
Novice
3 Ogledov
Novice
3 Ogledov

Tim Gajser – haloški šampion na stopničkah

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 14:00

Tim je s stopničkami na Češkem je potrdil, da je kriza, s katero se je soočal v prvi polovici sezone, le še bled spomin.  Najboljši motokrosisti na…

Več iz te kategorije

Dvakrat se je stepel v eni uri
Novice
6 Ogledov
6 Ogledov

Dvakrat se je stepel v eni uri

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 9:45
Slovenijo je stresel potres! Ste ga čutili?
Novice
9 Ogledov
9 Ogledov

Slovenijo je stresel potres! Ste ga čutili?

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 8:02
To sta Bolgara “švercala” v svojem vozilu!
Črno
8 Ogledov
8 Ogledov

To sta Bolgara “švercala” v svojem vozilu!

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 7:56