0 Deljenj 427 Ogledov
iStock

Ali je bolje spati z ali brez nogavic?

21. marec, 2018 15:04
427 Ogledov

Nekateri ljudje ne morejo zaspati brez nogavic na nogah. To ima tudi svojo razlago in pojasnilo. Raziskava iz leta 2007 je pokazala, da ljudje, ki za spanje oblečejo nogavice, hitreje zaspijo kot tisti brez njih, so zapisali na medicalnewtoday.com.

Na drugi strani pa obstaja tudi teorija, ki pravi, da je spanje z bosimi nogami boljša. Nekaterim ljudem je spanje v nogavicah neprijetno, saj jim je vroče. Posamezniki si ponoči celo odkrijejo odejo in imajo stopala zunaj. Najbolje je, da se odločite sami, kaj je za vas najboljše, piše 24sata.hr.

Temperatura našega telesa se, medtem ko tonemo v spanec, zmanjšuje, kar pospeši spanje. Iz tega je moč sklepati, da je spanje v hladnejših pogojih boljše. Stopala vsebujejo približno 250.000 znojnih žlez, ki so odgovorne za hlajenje telesa.

Če je telo preveč segreto med spanjem, se sproži signal, da je čas za bujenje – telo postane aktivnejše, začne delovati spomin. Preveč toplote zmoti spanec, zato se začnemo premetavati, obračati in težko nazaj zaspimo.

Idealna temperatura prostora, kjer spimo, je med 16 in 18 stopinj celzija.

Razlika med ljudmi, ki spijo z nogavicami in brez njih

Ljudje, ki spijo z nogavicami

To počnejo zato, ker jih dejansko zebe, tudi če v prostoru ni hladno. To je lahko povezano z raznimi fizičnimi vidiki kot so naprimer debelost kože in  počasen metabolizem. Ampak je spanje v nogavicah tudi odraz psihe.

Ljudje, ki ne morejo zaspati brez nogavic, imajo verjetno potrebo po zaščiti, želijo biti v prijetnem okolju in vzpostavljajo globoke in zelo intimne odnose z drugimi. Po naravi so nežni, najsrečnejši, kadar so v objemu koga, in jim ni težko deliti svojega prostora z drugimi.

Ljudje, ki spijo brez nogavic

Tem ljudem spanje z nogavicami na stopalih vzbuja nelagodje. Preveč jim je vroče, da bi lahko zaspali. S fizičnega vidika to lahko kaže na hiter metabolizem, dobro cirkulacijo in debelo kožo. S psihičnega vidika pa so ti ljudje zelo neodvisni in zaščitniško usmerjeni proti drugim.

Njihov osebni prostor jim veliko pomeni, zato se družijo z drugimi ljudmi samo, kadar jim paše. So pošteni in tudi iskreni. Privlačijo jih izzivi. Za tiste, ki jim veliko pomenijo, so pripravljeni narediti vse, da se bodo počutili dobro, piše bright.side.me.

Kakorkoli, vseeno je ali spite z ali brez nogavic. Šteje samo, da imate lepe sanje in miren spanec!

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: Živalska farma v vladni stranki: šef, magister prašičjerje, mu je rekel: prašiček
Škandal
434 Ogledov
Škandal
434 Ogledov

VIDEO: Živalska farma v vladni stranki: šef, magister prašičjerje, mu je rekel: prašiček

User One - 23. januar, 2019 21:09

Na omrežjih je vzniknila vrsta zabavnih komentarjev, v katerih pisci opozarjajo na lapsus predsednika parlamenta Dejana Židana, ki je v vlogi predsednika vladne stranke SD na vrhuncu…

Zasegli za četrt milijona evrov konoplje
Črno
9 Ogledov
Črno
9 Ogledov

Zasegli za četrt milijona evrov konoplje

bogdan sajovic - 23. januar, 2019 15:10

Policisti so v nedeljo na mejnem prehodu Gruškovje pri 31-letnem državljanu Črne gore, ki je vozil avtobus kosovske registracije, odkrili skoraj 25 kilogramov prepovedane konoplje, ki bi…

V gostilniškem prepiru je zabodel vrstnika
Črno
10 Ogledov
Črno
10 Ogledov

V gostilniškem prepiru je zabodel vrstnika

bogdan sajovic - 23. januar, 2019 15:05

Policisti so v nedeljo ponoči v gostinskem lokalu v Ribnici obravnavali poskus uboja. Kriminalisti so ugotovili, da sta se v gostinskem lokalu sprla in stepla dva gosta,…

Več iz te kategorije