0 Deljenj 264 Ogledov
iStock

Ali je bolje spati z ali brez nogavic?

21. marec, 2018 15:04
264 Ogledov

Nekateri ljudje ne morejo zaspati brez nogavic na nogah. To ima tudi svojo razlago in pojasnilo. Raziskava iz leta 2007 je pokazala, da ljudje, ki za spanje oblečejo nogavice, hitreje zaspijo kot tisti brez njih, so zapisali na medicalnewtoday.com.

Na drugi strani pa obstaja tudi teorija, ki pravi, da je spanje z bosimi nogami boljša. Nekaterim ljudem je spanje v nogavicah neprijetno, saj jim je vroče. Posamezniki si ponoči celo odkrijejo odejo in imajo stopala zunaj. Najbolje je, da se odločite sami, kaj je za vas najboljše, piše 24sata.hr.

Temperatura našega telesa se, medtem ko tonemo v spanec, zmanjšuje, kar pospeši spanje. Iz tega je moč sklepati, da je spanje v hladnejših pogojih boljše. Stopala vsebujejo približno 250.000 znojnih žlez, ki so odgovorne za hlajenje telesa.

Če je telo preveč segreto med spanjem, se sproži signal, da je čas za bujenje – telo postane aktivnejše, začne delovati spomin. Preveč toplote zmoti spanec, zato se začnemo premetavati, obračati in težko nazaj zaspimo.

Idealna temperatura prostora, kjer spimo, je med 16 in 18 stopinj celzija.

Razlika med ljudmi, ki spijo z nogavicami in brez njih

Ljudje, ki spijo z nogavicami

To počnejo zato, ker jih dejansko zebe, tudi če v prostoru ni hladno. To je lahko povezano z raznimi fizičnimi vidiki kot so naprimer debelost kože in  počasen metabolizem. Ampak je spanje v nogavicah tudi odraz psihe.

Ljudje, ki ne morejo zaspati brez nogavic, imajo verjetno potrebo po zaščiti, želijo biti v prijetnem okolju in vzpostavljajo globoke in zelo intimne odnose z drugimi. Po naravi so nežni, najsrečnejši, kadar so v objemu koga, in jim ni težko deliti svojega prostora z drugimi.

Ljudje, ki spijo brez nogavic

Tem ljudem spanje z nogavicami na stopalih vzbuja nelagodje. Preveč jim je vroče, da bi lahko zaspali. S fizičnega vidika to lahko kaže na hiter metabolizem, dobro cirkulacijo in debelo kožo. S psihičnega vidika pa so ti ljudje zelo neodvisni in zaščitniško usmerjeni proti drugim.

Njihov osebni prostor jim veliko pomeni, zato se družijo z drugimi ljudmi samo, kadar jim paše. So pošteni in tudi iskreni. Privlačijo jih izzivi. Za tiste, ki jim veliko pomenijo, so pripravljeni narediti vse, da se bodo počutili dobro, piše bright.side.me.

Kakorkoli, vseeno je ali spite z ali brez nogavic. Šteje samo, da imate lepe sanje in miren spanec!

Mogoče vas bo zanimalo

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno

User One - 15. oktober, 2018 18:58

V soboto popoldan so se koprski policisti odzvali na obvestilo, da je neka ženska na parkirišču trčila v gostilno in odšla. Policisti so po prihodu na kraj…

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu
Črno
29 Ogledov
Črno
29 Ogledov

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu

User One - 15. oktober, 2018 13:09

Teroristični napadi, bel prah,'' … se glasi zapis na uradu za zaščito in reševanje. Medtem policija sporoča,  da so jih danes malo pred 10. uro obvestili, da je…

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta
Črno
125 Ogledov
Črno
125 Ogledov

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta

User One - 15. oktober, 2018 12:09

Štajerska avtocesta bo po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Celje - zahod in Celje - center v smeri Maribora najmanj do 13. ure.…

Več iz te kategorije