0 Deljenj 60 Ogledov
iStock

Ali je bolje spati z ali brez nogavic?

21. marec, 2018 15:04
60 Ogledov

Nekateri ljudje ne morejo zaspati brez nogavic na nogah. To ima tudi svojo razlago in pojasnilo. Raziskava iz leta 2007 je pokazala, da ljudje, ki za spanje oblečejo nogavice, hitreje zaspijo kot tisti brez njih, so zapisali na medicalnewtoday.com.

Na drugi strani pa obstaja tudi teorija, ki pravi, da je spanje z bosimi nogami boljša. Nekaterim ljudem je spanje v nogavicah neprijetno, saj jim je vroče. Posamezniki si ponoči celo odkrijejo odejo in imajo stopala zunaj. Najbolje je, da se odločite sami, kaj je za vas najboljše, piše 24sata.hr.

Temperatura našega telesa se, medtem ko tonemo v spanec, zmanjšuje, kar pospeši spanje. Iz tega je moč sklepati, da je spanje v hladnejših pogojih boljše. Stopala vsebujejo približno 250.000 znojnih žlez, ki so odgovorne za hlajenje telesa.

Če je telo preveč segreto med spanjem, se sproži signal, da je čas za bujenje – telo postane aktivnejše, začne delovati spomin. Preveč toplote zmoti spanec, zato se začnemo premetavati, obračati in težko nazaj zaspimo.

Idealna temperatura prostora, kjer spimo, je med 16 in 18 stopinj celzija.

Razlika med ljudmi, ki spijo z nogavicami in brez njih

Ljudje, ki spijo z nogavicami

To počnejo zato, ker jih dejansko zebe, tudi če v prostoru ni hladno. To je lahko povezano z raznimi fizičnimi vidiki kot so naprimer debelost kože in  počasen metabolizem. Ampak je spanje v nogavicah tudi odraz psihe.

Ljudje, ki ne morejo zaspati brez nogavic, imajo verjetno potrebo po zaščiti, želijo biti v prijetnem okolju in vzpostavljajo globoke in zelo intimne odnose z drugimi. Po naravi so nežni, najsrečnejši, kadar so v objemu koga, in jim ni težko deliti svojega prostora z drugimi.

Ljudje, ki spijo brez nogavic

Tem ljudem spanje z nogavicami na stopalih vzbuja nelagodje. Preveč jim je vroče, da bi lahko zaspali. S fizičnega vidika to lahko kaže na hiter metabolizem, dobro cirkulacijo in debelo kožo. S psihičnega vidika pa so ti ljudje zelo neodvisni in zaščitniško usmerjeni proti drugim.

Njihov osebni prostor jim veliko pomeni, zato se družijo z drugimi ljudmi samo, kadar jim paše. So pošteni in tudi iskreni. Privlačijo jih izzivi. Za tiste, ki jim veliko pomenijo, so pripravljeni narediti vse, da se bodo počutili dobro, piše bright.side.me.

Kakorkoli, vseeno je ali spite z ali brez nogavic. Šteje samo, da imate lepe sanje in miren spanec!

Mogoče vas bo zanimalo

VIP SEKS: Vroča Štajerka (samo za 18+)
Sex
4 Ogledov
Sex
4 Ogledov

VIP SEKS: Vroča Štajerka (samo za 18+)

Andrej Andrej - 19. april, 2018 22:00

S PESTJO JE UDARILA PO MIZI, TAKO MOČNO, DA JE V NJENI PISARNI HIPOMA NASTALA TIŠINA. NIHČE SI NI DRZNIL VEČ REČI NITI BESEDE, ČEPRAV JE SEKRETAR…

Ste vedeli, da je v posteljnini največ umazanije?
Lifestyle
7 Ogledov
Lifestyle
7 Ogledov

Ste vedeli, da je v posteljnini največ umazanije?

T.U.L. - 19. april, 2018 19:00

Ko gre za higieno, pomeni, da nihče noče imeti neprijetnega vonja ali slabega zadaha. Ljudje se vsak dan prhajo, si umivajo zobe, uporabljajo dezodorante in si izpirajo…

Ekskluzivno! To je policistka, ki jo je napadel nezakonit nasilen migrant
Ljudje
17 Ogledov
Ljudje
17 Ogledov

Ekskluzivno! To je policistka, ki jo je napadel nezakonit nasilen migrant

Marjanca Scheicher - 19. april, 2018 18:15

Migrant je pri nezakonitem prečkanju meje fizično napadel slovensko policistko, tako da je ta padla in se poškodovala. Pomoč je morala poiskati celo v pri zdravniku. Nova24TV…

Več iz te kategorije

Pozor, izginila sta mladoletnika! Ste ju videli?
Črno
6 Ogledov
6 Ogledov

Pozor, izginila sta mladoletnika! Ste ju videli?

Marjanca Scheicher - 19. april, 2018 18:13