0 Deljenj 4108 Ogledov
iStock

9 stvari, ki bi jih morali mama in hči početi skupaj za božič

5. December, 2017 21:30
4108 Ogledov

Čas tako hitro beži … Ljudje hitro rastemo in ravno zato je zelo pomembno, da čim več kakovostnega časa preživimo s svojo družino, še posebno s starši. Ravno priprave za prihajajoče božične praznike so primerne za zbliževanje.

Tukaj je nekaj lepih primerov, kako se lahko mama in hči še bolj povežeta med pripravljanjem na božične praznike.

1. Nakupite darila

Pojdita skupaj po nakupih, da bosta s skupnimi močmi izbrali prava darila. Vendar se poskusite izogniti največji gneči v trgovinah, da bo nakupovanje večji užitek. Na koncu si privoščita sladico ob dobri kavi ali čaju.

2. Zavijajta darila

To so posebni trenutki, ki so polni veselja in pozitivne energije. Poleg tega lahko mama in hči druga drugo naučita kaj novega …

3. Pojdita na kratek izlet

Skupaj se odpravita v kakšno mesto, ki je znano po lepi božični dekoraciji in samem vzdušju. Lahko je enodnevni izlet ali oddih čez vikend. To si boste zapomnili za vse življenje.

4. Pojdite na vročo čokolado

Enostaven razlog, da se skupaj odpravite od doma. Pojdita v kavarno in si privoščita vročo čokolado s smetano. Sprostita se in pogovarjajta o načrtih za božič.

5. Pecite pecivo

Z mamo poiščita nekaj receptov za praznične piškotke in jih naredita skupaj, jih okrasita in na koncu izberita, koliko jih bosta podarili prijateljem, sosedom …

6. Gledanje božičnih filmov

Skupaj se namestita na kavč, pokrijta s toplo odejo in si v miru oglejta film z božično tematiko. Zraven bodo prijali kakšen čaj in piškoti, ki sta jih skupaj spekli.

7. Okrasita dom

Skupaj izberita okraske in se dogovorita, kam kaj namestiti, tako da bo za dom zasijal v najlepši podobi. Če z mamo ne živita več skupaj, potem ji priskočite na pomoč pri dekoraciji njenega doma.

8. Izdelujta okraske

Najboljši okraski so tisti, ki jih naredite sami. Pomembno je že samo to, da jih ne kupujete, ampak v izdelavo vložite svoj trud in dušo, poleg tega pa še druženje z mamo in izmenjavanje idej.

9. Glejta stare fotografije

Skupaj obujajta spomine, kako je bilo, medtem ko listata album in gledata stare slike. Spomnita se, kako ste včasih praznovali božične praznike.

Več iz te kategorije