0 Deljenj 1115 Ogledov
iStock

5 situacij, ko tudi najmočnejše ženske odnehajo

26. May, 2018 17:30
1115 Ogledov

Morda ste ponosni na to, da ste močna ženska, ki nikoli ne odneha, ne glede na okoliščine. Vendar obstajajo situacije, ko o preprosto morate storiti. Zase!

Vztrajnost in trud sta vsekakor hvale vredno, vendar se je treba naučiti tudi reči: »dovolj!«

Ko …

1. … spoznate, da ne bo bolje.

Ne glede na to, ali gre za neprijetnost na delovnem mestu ali v ljubezenski zvezi, prej ali slej pride trenutek, ko se zavemo dejstva, da za našo težavo ni preproste rešitve. Močne ženske v teh trenutkih pogosto poskušajo spremeniti nespremenljivo, vendar jim takšno vedenje predvsem škodi. Ne smemo se slepiti, da bo lahko drugače, če nam naša intuicija pove, da se to ne bo nikoli zgodilo. V takih trenutkih se je pametno »vdati«.

2. … zaradi vsega trpi vaše zdravje.

Tudi ko se sto odstotno razdajamo v pozitivnih situacijah, nas to izčrpava. Enako vedenje v negativnih situacijah pa seveda še bolj vpliva na naše duševno in telesno zdravje. Ko se počutite duševno ali fizično izčrpane zaradi napora, ki ga vlagate v neko težav in vam vaše telo jasno pokaže, da ne zmore več, je skrajni čas, da odnehate saj nič na svetu ni vredno ogrožanja vašega zdravja.

3. … spoznate, da vaša prizadevanja nikoli ne bodo nagrajena.

Ko gre za posel, se težko odločimo za tveganje. Svoje delovno mesto želimo ohraniti za vsako ceno, tudi če menimo, da naše delo ni cenjeno. Vendar to ne pomeni, da naša želja po napredovanju in izboljšanju izgine. Če ste opazili, da vaša prizadevanja in predanost nikoli ne bodo nagrajeni ali je pogosto za vaše uspehe nagrajen in pohvaljen kdo drug, bi bilo morda vendarle treba tvegati in zapustiti o delovno mesto. Ena stvar je gotova – če ostanete, kje ste, se bo vaše nezadovoljstvo stopnjevalo.

4. … se vaše prioritete spremenijo.

Sčasoma se veliko stvari spremeni in tudi naši cilji. Če določena zadeva ni več vaša prednostna naloga, vam ni treba čutiti dolžnosti, da jo je treba še vedno opravljati. Posvetite se temu, kar resnično želite, ker je to ključ do dolgoročnega zadovoljstva.

5. … preprosto niste srečni.

Če si na obrez le stežka prikličete nasmeh, je čas, da ponovno preučite vse vidike svojega življenja. Poglejte vase in poskušajte razumeti, kaj (ali kdo) ovira vašo srečo. Morda srž problema ni le v tem, temveč tudi v dejstvu, da se v pravem trenutku ne znate odpovedati napačnim stvarem ali ljudem.

Več iz te kategorije