0 Deljenj 764 Ogledov
iStock

5 najboljših urbanih središč za pohodništvo

6. april, 2018 21:40
764 Ogledov

Urbano pohodništvo ne pomeni, da se sprehodite do parka, ki je najbližje vaši hiši in nato sedite na klopi, uživate v prijetnem vremenu in dihate svež zrak. Pri Active Times namreč s tem opisujejo pravo pustolovščino, ki vas popelje na pot po različnih terenih, kjer se boste med drugim naužili tudi naravnih lepot. Izbrali smo pet najboljših mest za urbano pohodništvo.

Dublin, Irska

Predstavljajte si ikonične vrhove v vseh odtenkih zelene, v kontrastu s pobeljenimi gorami in zamrznjenimi jezeri. Sprehod po Dublinu, mestu z osebnostjo, in v njegovi okolici svetovno znanega podeželja bo pustolovščina, ki bo jemala dih. Obiščite park Sv. Štefana (St. Stephen’s Green Park). To je eden najlepših mestnih sprehodov v svetu. Sprehodili se boste mimo znamenite katedrale sv. Patricka, Kristusove cerkve, pivovarne in druge zanimivosti.

Praga, Češka

Sprehod po Pragi bo ena najboljših odločitev za vaše počitnice. Raziskovali boste veliko zgodovinskih znamenitosti ob kraljevi poti, kjer so kronali boemske kralje. Šli boste mimo smodniškega stolpa v starem mestnem delu na staromestnem trgu. Lahko pa uberete drugo pot po kamnitih ulicah in si ogledate lepo baročno in gotsko arhitekturo ter enega najbolj čudovitih mostov na svetu – Karlov most.

Boston, Massachusetts

Boston je kraj, kjer je vredno občudovati že listje na drevesih, ki z letnimi časi spreminja barvo. Obiščite Bostonski vrt in arboretum Arnold. Raziščite Blue Hills Reservation, ki obsega več kot 7000 hektarjev. Sprehodite se ob progi  Skyline in užili boste lahko najboljši razgled, saj se pot konča nekje med številnimi hribi. Najdite čas tudi za obisk Rose Kennedy Greenway s številnimi parki.

Sydney, Avstralija

Velika obalna pešpot je ena od nujnih atrakcij, za katero si je v Sydneyu treba vzeti čas. Potovanje ob od začetka do konca osupljive obale – od Barrenjoeyja na severu do Cronulla na jugu – avantura, ki vam lahko vzame ves teden. Če ne boste imeli dovolj časa, lahko obiščete tudi krajše odseke poti. Zagotovo boste videli peščene pečine,  grmovje in fantastične plaže.

 

Rio de Janeiro, Brazilija

Zapustite mesto in se odpravite na sprehod do najbolj znane turistične atrakcije v Riu – kip Kristusa odrešenika. Tam lahko hodite po pešpoti, ki se spušča po gori Corcovado, in uživate v dih jemajočem razgledu na mesto. Gozd Tijuca, ki obkroža mesto, je največji mestni gozd na svetu. Naj vas očarajo slapovi, visoka drevesa in skalnati vrhov.

Mogoče vas bo zanimalo

Možne prehodne padavine, a pred nami so dnevi, ko se bo ogrelo na 20 °C
Novice
5 Ogledov
Novice
5 Ogledov

Možne prehodne padavine, a pred nami so dnevi, ko se bo ogrelo na 20 °C

User One - 16. oktober, 2019 8:43

Danes bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno s prehodnimi padavinami. Dež bo najmanj verjeten na severovzhodu. Čez dan se bo od zahoda delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature…

Z električnim kolesom pred predorom ni mogel zavreti
Črno
17 Ogledov
Črno
17 Ogledov

Z električnim kolesom pred predorom ni mogel zavreti

User One - 15. oktober, 2019 22:09

V torek sta ob 13. uri na kolesarski stezi Parenzana, od Strunjana proti Izoli, pred tunelom trčila dva kolesarja, poroča Anita Leskovec iz PU Koper. "Policisti so…

V avtomobilu zaklenjen dojenček
Črno
65 Ogledov
Črno
65 Ogledov

V avtomobilu zaklenjen dojenček

User One - 15. oktober, 2019 16:55

Ob 14.40 so na Trgu revolucije v Trbovljah, Gasilci PGD Trbovlje, iz zaklenjenega vozila s tehničnim posegom rešili dojenčka. To je danes že drugi primer reševanja iz…

Več iz te kategorije