0 Deljenj 937 Ogledov
iStock

5 najboljših urbanih središč za pohodništvo

6. aprila, 2018 21:40
937 Ogledov

Urbano pohodništvo ne pomeni, da se sprehodite do parka, ki je najbližje vaši hiši in nato sedite na klopi, uživate v prijetnem vremenu in dihate svež zrak. Pri Active Times namreč s tem opisujejo pravo pustolovščino, ki vas popelje na pot po različnih terenih, kjer se boste med drugim naužili tudi naravnih lepot. Izbrali smo pet najboljših mest za urbano pohodništvo.

Dublin, Irska

Predstavljajte si ikonične vrhove v vseh odtenkih zelene, v kontrastu s pobeljenimi gorami in zamrznjenimi jezeri. Sprehod po Dublinu, mestu z osebnostjo, in v njegovi okolici svetovno znanega podeželja bo pustolovščina, ki bo jemala dih. Obiščite park Sv. Štefana (St. Stephen’s Green Park). To je eden najlepših mestnih sprehodov v svetu. Sprehodili se boste mimo znamenite katedrale sv. Patricka, Kristusove cerkve, pivovarne in druge zanimivosti.

Praga, Češka

Sprehod po Pragi bo ena najboljših odločitev za vaše počitnice. Raziskovali boste veliko zgodovinskih znamenitosti ob kraljevi poti, kjer so kronali boemske kralje. Šli boste mimo smodniškega stolpa v starem mestnem delu na staromestnem trgu. Lahko pa uberete drugo pot po kamnitih ulicah in si ogledate lepo baročno in gotsko arhitekturo ter enega najbolj čudovitih mostov na svetu – Karlov most.

Boston, Massachusetts

Boston je kraj, kjer je vredno občudovati že listje na drevesih, ki z letnimi časi spreminja barvo. Obiščite Bostonski vrt in arboretum Arnold. Raziščite Blue Hills Reservation, ki obsega več kot 7000 hektarjev. Sprehodite se ob progi  Skyline in užili boste lahko najboljši razgled, saj se pot konča nekje med številnimi hribi. Najdite čas tudi za obisk Rose Kennedy Greenway s številnimi parki.

Sydney, Avstralija

Velika obalna pešpot je ena od nujnih atrakcij, za katero si je v Sydneyu treba vzeti čas. Potovanje ob od začetka do konca osupljive obale – od Barrenjoeyja na severu do Cronulla na jugu – avantura, ki vam lahko vzame ves teden. Če ne boste imeli dovolj časa, lahko obiščete tudi krajše odseke poti. Zagotovo boste videli peščene pečine,  grmovje in fantastične plaže.

 

Rio de Janeiro, Brazilija

Zapustite mesto in se odpravite na sprehod do najbolj znane turistične atrakcije v Riu – kip Kristusa odrešenika. Tam lahko hodite po pešpoti, ki se spušča po gori Corcovado, in uživate v dih jemajočem razgledu na mesto. Gozd Tijuca, ki obkroža mesto, je največji mestni gozd na svetu. Naj vas očarajo slapovi, visoka drevesa in skalnati vrhov.

Mogoče vas bo zanimalo

Huda nesreča zaprla regionalno cesto in izvoz z avtoceste, udeleženih več vozil
Črno
823 Ogledov
Črno
823 Ogledov

Huda nesreča zaprla regionalno cesto in izvoz z avtoceste, udeleženih več vozil

User One - 19. februarja, 2020 21:22

Zaradi prometne nesreče je popolna zapora ceste Lipce - Slovenski Javornik, med priključkom Jesenice vzhod in Podkočno. Zaprt je tudi izvoz Jesenice vzhod na gorenjski avtocesti iz…

To je naredil helikopter Slovenske vojske z inkubatorjem na krovu
Novice
490 Ogledov
Novice
490 Ogledov

To je naredil helikopter Slovenske vojske z inkubatorjem na krovu

skandal1 - 19. februarja, 2020 19:06

Ob 10.23 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z medicinsko ekipo UKC Ljubljana in inkubatorjem na krovu poletela v Slovenj Gradec in iz tamkajšnje bolnišnice prepeljala dojenčka…

Več iz te kategorije