0 Deljenj 206 Ogledov
iStock

10 nasvetov za sanjsko križarjenje

14. november, 2017 4:30
206 Ogledov

Si že dolgo časa želite križarjenje na ogromni ladji, ležati na palubi, piti koktejle ter obiskati države, ki ste jih do sedaj gledali le na slikah? Če ste končno prihranili dovolj denarja za svoje sanjsko potovanje, bodite pozorni kaj boste izbrali in ne kupite kar prve karte, ki ste jo našli na internetu.

Tukaj je 10 nasvetov, ki jih je dobro poznati, da bo vaše križarjenje kot iz pravljice.

  1. Za ‘all-inclusive’ je potrebno prihraniti precej denarja

Najboljše je plačati celoten paket, kjer je vključeno vse, torej tudi vsa pijača na ladji. Tako boste imeli stroške pod kontrolo in lahko boste bolj sproščeni. Zelo pomembno je, da se prej pozanimate, kaj vse določene ponudbe vključujejo pod postavko ‘all-inclusive’.

  1. Če vam je na ladjah rado slabo, izberite ustrezno kabino

Zahtevajte kabino v višjih nadstropjih, saj so primernejše za tiste potnike, ki morda trpijo zaradi morske bolezni.

  1. Vnaprej naredite načrt za izlete

Preglejte vse destinacije, ki bi jih želeli obiskati in potem s pomočjo spleta naredite plan za vse izlete na kopnem. Po možnosti kar vnaprej kupite karte.

  1. Potovanje z otroki – previdno izberite ladjo

Izberite si ladjo, kjer bodo vključene vse aktivnosti za otroke, varuške, animatorji … Tako boste imeli vi nekaj časa zase, da se odpočijete, otroci pa se bodo zelo dobro zabavali.

  1. Nekatere kabine so brez oken

Pri rezervaciji kabine, vedno preverite, ali ima okna. Bodite pozorni in preberite tudi droben tisk.

  1. Preverite ali obstajajo posebne zahteve glede oblačil

Nekatere ladje zahtevajo formalna oblačila za na večerjo, kar lahko vključuje recimo kravato, ki si je na počitnicah veliko ljudi ne more niti na daleč predstavljati. Če je vaša počitniška garderoba sestavljena le iz bermuda hlač in natikačev, bo ta informacija lahko zelo koristna.

  1. Pozanimajte se o napitninah

Čeprav ste drago plačali karto, to še ne pomeni, da ni treba dajati napitnin. Na vsaki ladji imajo svoja pravila. Nekateri dnevno napitnino vključijo že v karte, medtem ko drugi ne. Podrobnosti o navadah na konkretni ladji boste našli na forumih.

  1. Počitek brez interneta

Ker je skoraj na vseh ladjah internet lahko izjemno drag, se kar vnaprej pripravite na to, da se boste za nekaj časa poslovili od službenih obveznosti. Zakaj se jim že reče počitnice?

  1. Ne pozabite na opremo za telovadbo

Na vsaki križarki je na voljo veliko različnih aktivnosti za ležerno ali aktivno preživljanje prostega časa. Ker so na voljo tudi praktično neomejene količine hrane, je pametno pomisliti tudi na obisk ene od telovadnic. Že zato, da boste na fotkah z dopusta videti malenkost bolje.

  1.      Križarjenje po meri

Vzemite si dovolj časa, ter temeljito preglejte vso ponudbo. Zagotovo boste našlo takšno križarjenje, ki vam bo kar se da ustrezalo.

Mogoče vas bo zanimalo

Navade, ki vam kradejo srečo
Lifestyle
2 Ogledov
Lifestyle
2 Ogledov

Navade, ki vam kradejo srečo

T.U.L. - 20. marec, 2018 19:30

Kadar vam vaše navade ne pomagajo najbolje, potem vam verjetno škodujejo. Tukaj je nekaj navad, ki kradejo vašo srečo. Najbolje se jih je čimprej znebiti, če želite…

GORAN (30) IZGUBIL BITKO Žalostna novica prišla iz Kalifornije
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

GORAN (30) IZGUBIL BITKO Žalostna novica prišla iz Kalifornije

skandal1 - 20. marec, 2018 19:12

Iz Kalifornije prihaja žalostna novica. 30-letni Goran Knežević, ki se je desetletje boril z rakom nadledvične žleze, je bitko danes žal izgubil. Nekdanjemu vrhunskemu športniku ste pomagali…

VRAG VZEL PROVOCIRANJE Novinar Mitrović na policiji, ve kakšen status ima Zahovič
Šport
3 Ogledov
Šport
3 Ogledov

VRAG VZEL PROVOCIRANJE Novinar Mitrović na policiji, ve kakšen status ima Zahovič

skandal1 - 20. marec, 2018 18:49

MARIBOR - Novinar športnega časnika Ekipa SN Dejan Mitrović, ki se je v soboto po prvenstveni tekmi Maribora in Krškega znašel v besednem obračunu s športnim direktorjem mariborskega kluba…

Več iz te kategorije