0 Deljenj 809 Ogledov

Zvečer zagorelo gospodarsko poslopje, s požarom se borilo okoli 100 gasilcev

14. January, 2020 7:16
809 Ogledov

Včeraj ob 21.09 je v naselju Mošnje, občina Radovljica, zagorelo gospodarsko poslopje v velikosti 25 x 10 metrov, ki je povezan s stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Mošnje, Brezje na Gorenjskem, Ljubno, Lesce, Radovljica in Begunje na Gorenjskem so požar pogasili, prekopali večjo količino sena in iz objekta rešili deset glav živine. Dežurni delavec Elektro podjetja je izklopil celotno naselju Mošnje iz električnega omrežja.

Zaradi nizkih temperatur pa je zimska služba komunalnega podjetja posipala vozišče. Na intervenciji je skupno sodelovalo okoli 100 gasilcev. Zaradi varnosti je na kraju ostala požarna straža. V požaru ni bilo poškodovanih oseb, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Bojan Kos iz PU Kranj je o dogajanju zapisal: “Policisti so včeraj obravnavali dva požara, v še enem pa bodo ogled opravili danes. Včeraj okoli 13. ure so jeseniški policisti obravnavali travniški požar brez nastanka škode. Okoli 18.45 so kranjski policisti obravnavali dimniški požar. Tudi v tem primeru po prvih podatkih ni nastala materialna škoda. Okoli 21. ure pa je v okolici Radovljice zagorelo gospodarsko poslopje in stanovanjska hiša. Poškodovan ni bil nihče, živina je bila rešena iz poslopja, nastala je materialna škoda, ogled pa se bo začel opravljati danes. Več podatkov o požaru sporočimo po izvedenih aktivnostih na terenu.”

Več iz te kategorije