0 Deljenj 951 Ogledov

Znana je identiteta strelca! Za mariborsko grozljivko krivo maščevanje iz ljubosumja

5. October, 2017 15:00
951 Ogledov
bralec Marjan iz Maribora

Mariborski policisti so danes razkrili podrobnosti v zvezi s sredinim strelskim obračunom v Mariboru, v katerem je umrl 52-letni moški. Kot je povedal pomočnik vodje mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl, je bil motiv za dejanje maščevanje iz ljubosumja, 54-letnega osumljenca pa so pridržali in ga bodo v petek prepeljali k preiskovalnemu sodniku.

EKSKLUZIVNO! To je morilec iz Maribora, objavljamo posnetek aretacije

Po dosedanjih ugotovitvah se je osumljeni pripeljal z osebnim avtomobilom po Titovi cesti, svoje vozilo ustavil ter peš stopil do drugega vozila, ki je na križišču čakalo na zavijanje v levo proti Ulici Pariške komune. Pristopil je k sopotnikovim vratom in začel streljati s pištolo. 52-letni sopotnik je strelnim ranam podlegel, 57-letni voznik je bil ustreljen v roko in se je umaknil v prostore bližnje stavbe, drugi sopotnik, star 38 let, na zadnjem sedežu pa ni bil poškodovan in je ostal v vozilu.

Po besedah Kolbla se je osumljeni policistom na kraju dogodka predal sam, trenutno se nahaja v policijskem pridržanju, od koder ga bodo v petek prepeljali k preiskovalnemu sodniku. Preiskava sicer še poteka, zato več podrobnosti za zdaj kriminalisti ne razkrivajo, je pa Kolbl še dodal, da ta poteka v smeri kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Ob tem je potrdil, da je bil pridržani maja lani obravnavan zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini. Takrat se je po opravljeni preiskavi stanovanja tudi izkazalo, da doma hrani več kosov kratko- in dolgocevnega strelnega orožja, ki so mu ga skupaj z okoli 2500 naboji zasegli. Do sodnega razpleta omenjene zadeve še ni prišlo, je pa takrat osumljeni dobil tudi prepoved približevanja.

Po ugotovitvah policije osumljeni za dve pištoli, ki ju je imel pri sebi, ni imel dovoljenja, kje jih je dobil, pa bo pokazala nadaljnja preiskava. Ob dejanju je izstrelil več deset nabojev, pri sebi je imel namreč več nabojnikov, bolj natančen pa Kolbl zaradi interesa preiskave ni želel biti. Danes kriminalisti sicer nadaljujejo tudi balistični ogled vozila.

Pripravljen sodelovati s kriminalisti

Čeprav podrobnosti medsebojnih razmerij med osumljenim in žrtvijo ni želel razkriti, pa je potrdil, da sta se poznala. Po predaji je bil osumljeni pripravljen sodelovati s kriminalisti.

Lažje poškodovani moški se trenutno nahaja v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, v obračunu pa je bilo poškodovano še eno osebno vozilo, ki je prav takrat pripeljalo v nasprotni smeri.

Prva tarča strelca naj bi bila njegova nekdanja žena, ki pa je več mesecev ni izsledil. Prav ta ga je namreč lani prijavila zaradi nasilja in policiji povedala o skritem orožju, nato pa se pred možem umaknila v varno hišo. Spomladi naj bi začela z ločitvenim postopkom.

Kljub dejstvu, da sta se samo ta teden v Mariboru zgodila kar dva umora in da jih je bilo pred tem letos že nekaj, na Policijski upravi Maribor menijo, da varnostne razmere na njihovem območju ostajajo solidne. Večina tovrstnih kaznivih dejanj se na njihovem območju zgodi zaradi družinskih obračunov.

STA

Več iz te kategorije