0 Deljenj 981 Ogledov

Življenje na nitki: Zmajar v električni daljnovod

22. March, 2019 17:39
981 Ogledov

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili danes, 22. marca ob 15.32 uri, s strani Regijskega centra za obveščanje obveščeni o nesreči tujega letalca z zmajem na območju Šmihela pri Novi Gorici, je sporočil Dean Božnik.

Po prvih zbranih podatkih je 55-letni nemški letalec z zmajem (znamke Icaro) nasproti tamkajšnjega kampa med letom zadel električni daljnovod in zatem z višine približno desetih metrov padel na tla. Pri tem je omenjeno zračno plovilo (zmaj) pogorelo v celoti, letalec iz Nemčije pa je bil pri tem hudo poškodovan in je v življenjski nevarnosti. Kasneje so hudo poškodovanega zmajarja reševalci NMP ZD Nova Gorica s kraja odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Na kraj so bili s strani pristojne službe napoteni tudi gasilci.

O tragičnem dogodku je policija obvestila poleg pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici) tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. Policija v tem trenutku nadaljuje z zbiranjem dodatnih obvestil tragične nesreče, zato bomo več podrobnosti javnosti ahko posredovali kasneje.

Več iz te kategorije