0 Deljenj 2041 Ogledov

Zato je danes Fiesa obnemela! Ženski zvezala in ju pretepala, nato se nad obema spolno izživljala na posebno poniževalen način

21. June, 2019 15:54
2041 Ogledov

Policisti so v sredo v Piranu izsledili in prijeli 34-letnega državljana Bosne in Hercegovine ter 18-letnega državljana Republike Srbije, ki sta osumljena več ropov in spolnega nasilja nad ženskami, ki so v stanovanju nudile spolne storitve, eden od njiju pa tudi posilstva. Pred preiskovalnega sodnika ju bodo privedli danes.

Grozljivka na plaži v Fiesi: S punco ležim pod drevesi, nakar okoli 10 zamaskiranih moških s pištolami v rokah ‘uleti’ s strani kampa

Grožnja s pištolo

V enem primeru je bilo nad žrtvami izvršeno tudi posilstvo in spolno nasilje. Kriminalisti in policisti Policijske uprave Ljubljana so na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov ugotovili, da sta kaznivih dejanj utemeljeno osumljena 34-letni državljan BiH in 18-letni državljan Srbije. Osumljenca sta kazniva dejanja izvrševala nasilno, žrtvam grozila z orožjem, nasilje pa stopnjevala, saj sta se v enem izmed prijavljenih primerov nad dvema žrtvama izvršila posilstvo in spolno nasilje na poniževalen način. Žrtve sta kontaktirala preko objavljenih telefonskih številk na spletnih straneh. »V okviru kriminalistične preiskave je bilo ugotovljeno, da je 34-letni osumljenec v začetku meseca aprila v večernem času preko telefona vzpostavil kontakt z žrtvijo, s katero se je dogovoril za spolne storitve v stanovanju. Takoj po vstopu v stanovanje je žrtvi zagrozil s pištolo in zahteval da se uleže na tla, kar je žrtev zaradi strahu za svoje življenje upoštevala. Osumljeni ji je nato poskušal zvezati roke, kar pa mu zaradi upiranja žrtve ni uspelo. Žrtev je pretepel, vseskozi grozil z orožjem in zahteval denar, katerega je zaradi strahu osumljencu tudi izročila,« so na konferenci dejali policisti.Oškodovanka je bila zaradi zadobljenih poškodb z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, kjer ji je bila nudena zdravniška pomoč.

Nadalje je bilo ugotovljeno, da sta oba osumljenca sredi meseca junija v poznem popoldanskem času preko telefona vzpostavila kontakt z dvema žrtvama, s katerima sta se dogovorila za spolne storitve v stanovanju. Po vstopu obeh osumljencev v stanovanje sta žrtvama zagrozila s pištolo, ju pričela pretepati in hkrati sta zahtevala denar. Osumljenca sta v nadaljevanju denar našla v stanovanju, vendar se z najdeno vsoto nista zadovoljila in sta od njiju zahtevala še več. Ker denarja nista imeli sta postala osumljenca še bolj nasilna. Oškodovanki sta zvezala in ju pretepala, pri tem jima grozila s pištolo in nožem, v nadaljevanju pa sta se nad obema spolno izživljala na posebno poniževalen način. Pri tem je 34-letni osumljenec eno do žrtev tudi posilil.

Oškodovanki sta bili zaradi zadobljenih poškodb odpeljani v UKC Ljubljana, kjer jima je bila nudena zdravniška pomoč. Policisti Policijske uprave Ljubljana so v sodelovanju s policisti Policijske uprave Koper v sredo, oba osumljenca izsledili v Piranu. Ker je obstajal sum, da sta obrožena, prav tako pa sta dejanja izvrševala izjemno nasilno, so prijetje izvedli kriminalisti mobilnih kriminalističnih oddelkov in policisti Specialne enote iz Generalne policijske uprave.

Od treh do 15 let zapora

Zoper oba je bilo odrejeno pridržanje po Zakonu o kazenskem postopku in bosta v roku 48 ur privedena k preiskovalnemu sodniku zaradi dveh kaznivih dejanj ropov, posilstva in spolnega nasilja. Za rop je po Kazenskem zakoniku zagrožena kazen zapora od enega do desetih let, za kaznivo dejanje posilstva in kaznivo dejanje spolnega nasilja pa je zagrožena ista višina zaporne kazni in sicer od treh do 15 let zapora. 34-letni osumljenec je bil v Sloveniji že večkrat pravnomočno obsojen za kazniva dejanja zoper premoženje, tudi z elemnti nasilja. Drugi osumljenec v Sloveniji ni bil obravnavan, je pa bil v svoji matični državi. Kazensko ovadbo bomo v nadaljevanju dopolnili še za tri kazniva dejanja rope, katerih žrtve so bile prav tako ženske, ki so proti plačilu nudile spolne usluge, dejanja pa so bila izvršena na isti način v mesecu maju in juniju.

Policija poziva

»Pri preiskovanju smo zaznali zadržanost žrtev ob podaji prijav, zaradi česar obstaja verjetnost, da je bilo tovrstnih kaznivih dejanj izvršenih morda še več, niso bila pa prijavljena policiji. Zato bi na temm estu izkoristili priložnost in morebitne žrtve tovrstnih dejanj pozvali, da jih naznaniji policiji na ištevilko 113 ali anonimni telefon 080 1200. «

Več iz te kategorije