0 Deljenj 216 Ogledov

Žena na tleh našla na tleh klečečega moža, na njem so gorela oblačila

8. October, 2021 10:51
216 Ogledov

Včeraj okoli 9.35 je 75-letni moški v Polički vasi želel zakuriti v peči na trda goriva, v kurilnici v kletni etaži domače hiše.

»Ker s papirjem in drvmi, ki jih je pripravil, ni uspel zanetiti ognja, je kot že večkrat doslej, v peč prilil neznano količino nafte. Ko je ponovno prižgal ogenj, je iz peči v njega bruhnil ogenj, zaradi česar so se na njem vžgala oblačila, ogenj pa ga je hudo opekel. Ogenj je še naprej gorel iz peči, toplota pa je delovala na elektroinštalacijo ter izolacijo bojlerja. Dim iz kurilnice je zaznala poškodovančeva 72-letna žena, ki je bila v tem, času na vrtu. Zaradi dima je šele skozi shrambo lahko vstopila v kletne prostore. V hodniku je našla na tleh klečečega moža, na katerem so še vedno gorela oblačila. Pokrila ga je z odejo, ki je bila v bližini, in mu pomagala iz kleti v zgornje prostore stanovanjske hiše. Nato se je vrnila in dokončno pogasila ogenj. Vseeno so posredovali tudi gasilci,« o grozljivih prizorih poročajo s PU Maribor.

V požaru je nastalo za okoli 3.500 evrov materialne škode. Poškodovanega moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. V požaru je zadobil hude telesne poškodbe. V UKC Maribor je bila, zaradi vdihovanja dima, z reševalnim vozilom odpeljana tudi poškodovančeva žena, kjer je ostala na opazovanju. Z ognjem ni bila neposredno ogrožena, vdihovala je le dim ob reševanju moža. Policisti so opravili ogled kraja požara in zbirajo obvestila in materialne dokaze, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.


Mogoče vas bo zanimalo

Ne boste verjeli, kaj je pijan počel na parkirišču
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

Ne boste verjeli, kaj je pijan počel na parkirišču

User One - 29. November, 2021 15:08

Voznik osebnega vozila je v petek v Gornji Radgoni s svojim avtomobilom poškodoval tri vozila. Ko ga je policija ustavila, se je izkazalo, da je vozil opit.…

To so s snežnimi kepami počeli najstniki, posredovati je morala policija
Črno
10 Ogledov
Črno
10 Ogledov

To so s snežnimi kepami počeli najstniki, posredovati je morala policija

User One - 29. November, 2021 14:50

Škofjeloški policisti so včeraj na podlagi prijave izsledili najstnike, ki so na cesto metali snežene kepe. Policisti so seznanili starše in izrekli opozorila, sporočajo s PU Kranj.

FOTO: V gozdičku najdeno moško truplo: ga prepoznate?
Črno
105 Ogledov
Črno
105 Ogledov

FOTO: V gozdičku najdeno moško truplo: ga prepoznate?

User One - 29. November, 2021 11:44

Policisti ugotavljajo identiteto trupla, ki je bilo 12. 10. 2021 najdeno na območju Dobrave nad Izolo, v gozdičku pod povezovalno cesto Belveder - Strunjan. Po mnenju Inštituta…

Več iz te kategorije