0 Deljenj 2209 Ogledov
STA

Žago, s katero si je Julija odrezala roko, hoče nazaj

19. October, 2019 9:15
2209 Ogledov

Trije vpleteni v primer domnevne zavarovalniške goljufije z odrezano roko krivde ne priznavajo. Sebastien Abramov in Tinka Huskić Colarič sta se namreč na predobravnavnem naroku izrekla za nedolžna, za Gorazda Colariča pa je sodišče zaradi odsotnosti in ugovora na obtožnico štelo, da krivde ne priznava. Julija Adlešič se o krivdi še ni izrekla.

Dopoldne bi moral pred sodišče najprej stopiti oče Sebastiena Abramova Gorazd Colarič, ki ga obtožnica bremeni lažnega prikazovanja škodnega dogodka, da bi drugim pridobil premoženjsko korist (zagrožena je kazen do dveh let zapora), a ga na sodišče ni bilo. Zaradi tega dejstva in pa dejstva, da je na obtožnico vložil ugovor, je sodišče štelo, da krivde ne priznava. Obramba namreč trdi, da Colarič slabo sliši in da je duševno zaostal. Sodišču zato predlaga postavitev dveh sodnih izvedencev, ki naj podata mnenje o njegovem sluhu in o tem, ali je bil v času domnevnih kaznivih dejanj prišteven. Podan je bil tudi predlog za vrnitev krožne žage, s katero naj bi Adlešičevi odrezali roko, ker da jo Colarič potrebuje pri svojem delu.

Nihče ne prizna krivde

Je pa na sodišče prišla Abramova mama Tinka Huskić Colarič, ki jo obtožnica bremeni goljufije (zagrožena kazen je do osem let zapora). Krivde ni priznala, ker da očitanega kaznivega dejanja ni storila. Za njo je na sodišče prišel Abramov, ki krivde za očitano kaznivo dejanje goljufije prav tako ni priznal. Njegova obramba je sicer predlagala izločitev nekaterih dokazov, med drugim zapisnikov zaslišanj očeta in mame Adlešičeve iz preiskave, ker naj ju ne bi opozorili, da nista dolžna pričati proti hčerinemu partnerju Abramovu. Tožilstvu predlogu, o katerem mora sodišče še odločiti, nasprotuje.

Marca letos je namreč odjeknila zgodba, da naj bi si Adlešičeva januarja odrezala levo roko. Po mnenju tožilstva je to naredila, da bi od zavarovalnic prejela visoko odškodnino, pri tem pa naj bi sodelovali tudi ostali obtoženi. Adlešičevo naj bi namreč življenjsko in nezgodno zavarovali pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine.

Julija Adlešič, ki jo obtožnica prav tako bremeni goljufije, se o krivdi še ni mogla izreči, saj je bil narok tik pred tem prekinjen. Njen odvetnik Boris Grobelnik je namreč opozoril, da v sodnem spisu ni pooblastila, da lahko zadevo na sodišču vodi Kičin, ki je okrajni tožilec. Slednji lahko namreč zadeve pred okrožnim sodiščem vodijo le, če imajo za to posebno pooblastilo nadrejenih, tega pooblastila v spisu ni, je opozoril. Sodnica je zato narok prekinila. Nadaljevali naj bi ga v ponedeljek, do takrat pa mora tožilstvo predložiti vse potrebne dokumente.

 

 

Več iz te kategorije