0 Deljenj 238 Ogledov

Z otrokom je hudo, policija išče očividce

11. April, 2022 11:08
238 Ogledov

Policija je bila v petek, 8. aprila, obveščena o prometni nesreči na prehodu za pešce v Ajdovščini in v kateri je bil predvidoma huje poškodovan otrok.

Dean Božnik s PU Nova Gorica: »Po sedaj zbranih podatkih se je prometna nesreča zgodila v petek okoli 8.10  ure zjutraj, ko je mlajši pešec hodil po Bevkovi ulici s smeri tamkajšnje šole. V križišču z ulico Pot v Žapuže je otrok prečkal prehod za pešce, na katerem promet ni urejen s svetlobnimi prometnimi znaki. V tistem trenutku je z  njegove  desne  strani  pripeljal neznani voznik neznanega rumenega  osebnega  avtomobila, ki kot voznik ni omogočil mlajšemu pešcu varnega prečkanja  vozišča,  ko  je  le-ta  že bil na omenjenem prehodu za pešce. Otrok je odskočil nazaj in tako preprečil nesrečo oz. povoženje, pri tem  pa  padel in se telesno poškodoval (sum zloma leve roke); med njim in voznikom avtomobila ni prišlo do stika. Kasneje je zdravniško pomoč poiskal v  bolnišnici  v  Šempetru  pri  Gorici. O okoliščinah nezgode je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti Postaje prometne policije primer preiskujejo  v  smeri  suma kaznivega dejanja .«

Zaradi  razjasnitve  vseh  okoliščin  prometne  nesreče  policisti  Postaje prometne  policije  Nova  Gorica  pozivajo  neznanega voznika in vse, ki bi lahko  policiji  nudili  koristne informacije glede prometne nesreče s hudo telesno  poškodbo,  da se zglasijo na Postaji prometne policije Nova Gorica (Žnidaršičeva  ulica  17,  Šempeter  pri  Gorici) ali pokličejo na številko postaje (05) 393 41 00 oz. pišejo na e-naslov [email protected]  Lahko  se  zglasijo  tudi na kateri koli drugi  najbližji  policijski  postaji  oz.  pokličejo  interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.


Več iz te kategorije