0 Deljenj 606 Ogledov

Vstop v novo leto s serijo umorov

5. January, 2019 15:46
606 Ogledov

V Juarezu, mestu na mehiški strani ameriško-mehiške meje, umori niso nič neobičajnega. Lansko leto je mesto zaključilo z 1246 umori, večinoma povezanimi s trgovino z mamili. A že v prvih dnevih letošnjega leta se je zgodilo 18 umorov, enajst v samem mestu in sedem v okolici. Policija se boji, da je to samo začetek še hujšega masakra na mestnih ulicah.

Med umorjenimi je bil namreč tudi 34- letni Edgar Oliver Romo »El Garfield«, ki je bil vodja tolpe »Los Artistas Asesinos«, ki je tesno povezana z zloglasnim kartelom Sinaloa. Romo, ki so ga sicer policisti iskali zaradi vpletenosti v mnoge umore, ugrabitve in trgovino z mamili, je zadnje ure svojega življenje preživel v apartmaju luksuznega hotela v Juarezu. V sredo zvečer se je napotil proti parkirnem boksu v hotelski garaži, ko so ga prerešetale krogle. Policija je na mestu streljanja odkrila trinajst tulcev kalibra 0.40 (10 mm), morilci pa so pobegnili z avtomobilom.

Policija je na podlagi obvestil že nekaj časa pričakovala, da bo prišlo med nekaterimi manjšimi mamilarskimi tolpami do krvavega spopada za »fevde«. Policija meni, da je umor Roma znak, da se je vojna že začela.

Več iz te kategorije