0 Deljenj 562 Ogledov

Voznik trčil v drevo, pobegnil s kraja nesreče in pustil poškodovane potnike za seboj

25. July, 2022 7:53
562 Ogledov

Včeraj, okoli 7. ure se je na Martinovi poti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samudeležen voznik osebnega vozila.

S PU Ljubljana sporočajo je po do sedaj zbranih obvestilih do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik na delu ceste, kjer je hitrost omejena na 30 km/h, vozil s povečano hitrostjo in zaradi neprilagojene hitrosti v blagem desnem ovinku zapeljal s ceste in trčil v drevo. V nesreči je se je eden izmed potnikov v vozilu huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Prav tako so bili lažje poškodovani voznik in še dva potnika v vozilu.

Po nesreči je voznik kraj zapustil peš in brez pomoči pustil vse tri poškodovane potnike, policisti pa so ga nato po obvestilih občanov izsledili v bližini, ter mu odvzeli prostost. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0.45 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivih dejanj. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Več iz te kategorije