0 Deljenj 805 Ogledov

Voznik (30) umrl ujet v razbitinah

27. July, 2021 11:55
805 Ogledov

Včeraj, 26. julija ob 12.19 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica s strani Regijskega centra za obveščanje obveščeni o hujši delovni nesreči v enem od vinogradov med Steskami in Branikom, kjer se je traktor med vožnjo prevrnil na streho in v kateri je telesnim poškodbam podlegel 30-letni voznik kmetijskega traktorja, sporoča Dean Božnik iz PU Nova Gorica.

Božnik je zapisal: “Ugotovljeno je bilo, da je voznik traktorja na svoji parceli in v lastni režiji nameraval izvajati kmetijska opravila. S traktorjem je zapeljal vzvratno s kolovozne poti na teraso, ob tem pa je z desnim delom traktorja zapeljal preveč levo (glede na smer vzvratne vožnje) in z desnim delom zapeljal na neutrjeno strmo nabrežino. Kmalu zatem se je s traktor prevrnil po strmi terasi oz. je sprednji del traktorja zaradi nagiba nabrežine dvignilo v zrak, na koncu pa je omenjeno kmetijsko vozilo s strešnim delom pristalo v večjem neutrjenem kanalu za odvodnjavanje. Po prevrnitvi traktorja je voznik ostal ujet pod traktorjem in zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nezgode. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Zdravnik na kraju je potrdil smrt voznika traktorja in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.”

Božnik sporoča še, da je “Policija je o tragični nesreči obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Glede na vsa ugotovljena dejstva okoliščin delovne nesreče so policisti PP Nova Gorica tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.”

Več iz te kategorije